Litr za 15000 je v pohodě.mirek píše:Ahoj Chlapi
Mám Audi A4 B7 1,9Tdi 85 kw kopil jsem ji byla dovezená z Německa nevědel jsem jaký tak byl puvodní olej Tak jsem tam začál davát Castrol EGDE 5W30 Long Liffe 3 ,507 00
Měním ho po 15tis. KM ale od vyměni do další vymění jsi motor veme asi litr je to normalní taková spotřeba oleje ? Mám najeto 122tis Km
nebo jaký nejlepší olej je vhodní pro ten motor ?
Děkuji za rady a informace
castrol edge zkušenosti
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Castrol EGED
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Miloši, nechci se dohadovat, ale zeptám se. Ty máš olej 15W-40 splňující normu 505.01? Že ji s klidem ještě doporučuješ? Netvrdím, že ji olej musí mít na obalu, jak třeba oleje 5W-50 apod., které prakticky všechny tuto normu překračují aniž by ji uváděly. O olejích 15W-40 se to ale s jistotou říct nedá. Nechápu, proč si zbytečně někdo zadělává na téměř jisté problémy.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
-
slovacek.milos
- Aktivista
15W40 505.O1 normu nemá, bavím se jen o oleji M7ADS IV superturbo, tak to nejde zobecnit jako 15W4Onogis píše:Miloši, nechci se dohadovat, ale zeptám se. Ty máš olej 15W-40 splňující normu 505.01? Že ji s klidem ještě doporučuješ? Netvrdím, že ji olej musí mít na obalu, jak třeba oleje 5W-50 apod., které prakticky všechny tuto normu překračují aniž by ji uváděly. O olejích 15W-40 se to ale s jistotou říct nedá. Nechápu, proč si zbytečně někdo zadělává na téměř jisté problémy.
nikomu ho nedporučuji, at si každý leje olej co mu výrobce píše, a nezadělává si zbytečně na téměř jisté problémy,
debaty o oleji jsou nekonečné a nemá cenu se do nich pouštět, kdo ve světě vyrábí podkladové oleje víš, a celý ten kolotoč kolem mícháren a vychytávek znáš
já jsem zastánce názorů inženýra černého http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus3
superturbo je základní olej mé dílny dalo by se říct s desetiletou praxí,
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
[quote="jericho-3"]Miloši, nemáš další díl od pana ing. Černého, ten o doporučených olejích výrobce..?Je to můj člověk, neplete tam nesrozumitelné píčoviny pro olejové laboranty a mluví srozumitelně, což je vlastnost, kterou každý učenec nemá....
[/quote
nevím pohledej na netu do mě to naklavíroval jeden borec co tomu rozumí a ty člákny od černého mi ukazoval,
, proto se moc dodebat o olejích nezapojuji,
jaký olej, mě se zdá, zbytečně si zadělávat na jisté problémy, vlivem venkovní vlhkosti se snižuje mazání o 1O procent,jak vypláchnout starý olej,
a podobné nekoneční debaty miloš
nevím pohledej na netu do mě to naklavíroval jeden borec co tomu rozumí a ty člákny od černého mi ukazoval,
, proto se moc dodebat o olejích nezapojuji,
jaký olej, mě se zdá, zbytečně si zadělávat na jisté problémy, vlivem venkovní vlhkosti se snižuje mazání o 1O procent,jak vypláchnout starý olej,
a podobné nekoneční debaty miloš
jericho-3 píše:Miloši, nemáš další díl od pana ing. Černého, ten o doporučených olejích výrobce..?Je to můj člověk, neplete tam nesrozumitelné píčoviny pro olejové laboranty a mluví srozumitelně, což je vlastnost, kterou každý učenec nemá....
http://oleje.cz/index.php?left=main&pag ... _komentare
SUPERBII MR2013, CR 103KW,Ambition plus
Roomster 2/2011 , TSI,Style plus
Roomster 2/2011 , TSI,Style plus
ahoj poradte do vymeni me ceka 400km mam bmw e-46 330d 135kw od vyrobi jse tam daval 5w40 castrol magneti ale uz mam najeto 275 tisic vse puvodni turbo cerpadlo turbo je ciste neni od oleje nic neveme si ani kapku oleje jak se tam naleje tak se i vyleje najizdim stim 15tisic poradte motor je porad tichej
moje skype je Mira.B.M.W
-
slovacek.milos
- Aktivista
MIR.B.M.W píše:ahoj poradte do vymeni me ceka 400km mam bmw e-46 330d 135kw od vyrobi jse tam daval 5w40 castrol magneti ale uz mam najeto 275 tisic vse puvodni turbo cerpadlo turbo je ciste neni od oleje nic neveme si ani kapku oleje jak se tam naleje tak se i vyleje najizdim stim 15tisic poradte motor je porad tichej
tak ho tam lej pořád, můj kámoš láda ze skalice má pežota 1.9D každých 1O,OOO dělá výměnu a dává ten magnetic jak ty má najeto 600.OOOkm, v největších mrazech startuje na drb, škoda že nechodí na net,
pežota koupil při 2OO.OOO a před tím první majitel taky jezdil na castrol, miloš
Ked si doteraz najazdil 275tkm a nemal si žiadny problém, tak nespekuluj a lej tam to co do terazMIR.B.M.W píše:ahoj poradte do vymeni me ceka 400km mam bmw e-46 330d 135kw od vyrobi jse tam daval 5w40 castrol magneti ale uz mam najeto 275 tisic vse puvodni turbo cerpadlo turbo je ciste neni od oleje nic neveme si ani kapku oleje jak se tam naleje tak se i vyleje najizdim stim 15tisic poradte motor je porad tichej
CAHA 125 kW TDI CR
-
slovacek.milos
- Aktivista
Já jsem taky zastáncem Ing. Černého, má pravdu, teoreticky, prakticky mě osobně jeho názory stály 8 hydroštelů, a znám docela dost lidí kteří taky museli obětovat nemalý peníz, a to i přes to, že se nic takového stát nemělo, tedy podle pana Černého....slovacek.milos píše:15W40 505.O1 normu nemá, bavím se jen o oleji M7ADS IV superturbo, tak to nejde zobecnit jako 15W4Onogis píše:Miloši, nechci se dohadovat, ale zeptám se. Ty máš olej 15W-40 splňující normu 505.01? Že ji s klidem ještě doporučuješ? Netvrdím, že ji olej musí mít na obalu, jak třeba oleje 5W-50 apod., které prakticky všechny tuto normu překračují aniž by ji uváděly. O olejích 15W-40 se to ale s jistotou říct nedá. Nechápu, proč si zbytečně někdo zadělává na téměř jisté problémy.
nikomu ho nedporučuji, at si každý leje olej co mu výrobce píše, a nezadělává si zbytečně na téměř jisté problémy,
debaty o oleji jsou nekonečné a nemá cenu se do nich pouštět, kdo ve světě vyrábí podkladové oleje víš, a celý ten kolotoč kolem mícháren a vychytávek znáš
já jsem zastánce názorů inženýra černého http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus3
superturbo je základní olej mé dílny dalo by se říct s desetiletou praxí,miloš
G3 Variant synchro