vybracia pri zrychlovani,.....1,9tdi seat altea 2006 BXE
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- JohnnyBOSS
- Aktivista
Za studena to právě ani nedělá! Jinač zkoušel jsem utlumit filtr box různýma molitanama apod... Protože jsem si myslel že ten nepříjemnej zvuk vychází tam odtuď, ale téměř žádnej efekt to nemá! Dále jsem koukal na výfuk , poloosy, dvouhmoťák a komplet spojku mám taky novou. Na vstřiky se sám bojim šáhnout a někomu to dávat přetěsňovat se mě nechce, když nevím jestli je to tím. Zkusím tedy odpojit to čidlo a uvidíme!
-
- Sběrač informací
no tak ty hladaj chybu niekde inde ako ja.. ty skor tie trisky si myslim, uz som si nieco odtrpel poznam tu ludi ktory mali presne to iste ako ja alebo ty.. oni to opravili tymi tryskami ze bola jedna vadna.....ja som nepochodil takze ty si mozno este lepsie na tom ako ja, tebe ostava este pozriet tie trysky mne uz tak pasuje sa je..t stej skaly
Ahoj, mám taky Alteu 1.9 Tdi motor BXE,najeto 74 tkm,r.v.2007, a dělá mi to totéž popisované trhání,jen cca mezi 1900-2100 otáčkama (dle otáčkoměru ).Před časem jsem narazil na článek na webu (bohužel si nepamatuju server,byl tam ale citovaný i někdo z autorizáku),kde tuto závadu popisovali,že to dělaly i Oct II se stejným motorem.Byla to prý u jedné várky motorů chyba softwaru a řešilo se to i v garanci přehrátím softu. Cca před rokem jsem si kvůli tomu dopisoval s. panem Štruncem od Chomutova (firma Dieselpower zmíněná o něco výše). Psal že to odstraňují. Zatím jsem to nechal-zvykl jsem si a dělá mi to jen při pomalejší akceleraci a jen kolem těch cca 2000 otáček,pak to hned mizí,tak mi to zase tak neobtěžuje.
Jinak mi taky přijde přehrátí softu za cca 5.000 Kč dost-půjde totiž asi o tu opravu,která je zmíněná v téhle diskuzi o něco výše,nic se tam asi měnit nebude muset,to přehrátí mapy to může u některých motorů BXE vyřešit.Asi by se to dalo vyřešit dohodou levněji.
Jinak mi taky přijde přehrátí softu za cca 5.000 Kč dost-půjde totiž asi o tu opravu,která je zmíněná v téhle diskuzi o něco výše,nic se tam asi měnit nebude muset,to přehrátí mapy to může u některých motorů BXE vyřešit.Asi by se to dalo vyřešit dohodou levněji.
Altea 1.9 Tdi
-
- Sběrač informací
caute,, ja mam stale tu chybu,, uz boli vonku trisky.mal som jednu novu ,, mal som ju zamenenu s kazdou,ziadna zmena, takze trisky su ok,, pre istotu su vsetky prestesnene s novimy podlozkami a srobami,.. je to tam stale, tu chybu mam od kupi auta, (2 roky) pred rokom som dal iny soft-zvyseny vykon. teraz tam mam bosch EDC16. softwarom to teda neni, nieco je chyba s palivom si myslim , ked odpojim snimac teploty paliva strati sa to, ale spotreba je o dost vacsia po odpojeni.fakt uz neviem c stym,, , uz fakt neviem co stym. plus pri akceleracii mi zadymi celkom slusne hlavne na dalnici(cierny dym) iba pri akceleracii z nizkych otacok