Chcípl mi peugeot 307

Moderátoři: šulda, Moderátoři

majlan
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od majlan »

chosepm píše:
chosepm píše:ten drát 1226 kterej řešíš nevim k čemu je dobrej. Jen se chytám závady, který jsi popsal na začátku a to, že nemáš napětí na pojistkách F2 a F15 a že nejede čerpadlo. Z toho plyne, že ti nespíná napájecí relé v BSM. To je ovládaný po drátu 1229 (BSM pin 13). Pokud ten drát naholíš, dáš na něj zkoušečku a druhej konec na + baterky, po zapnutí klíče musí svítit. Pokud nesvítí, je chyba v řj motoru. Pokud svítí, je chyba v BSM.
Kostry vedoucí do BSM jsi prosvítil?
???
Na hlavním relé je malé napětí cca 6V tak proto bzučí nevím proč. Ukostřím na ECU a je klid. Na štekru 10V NR pin 8 kostra je. Na tom pinu 13 štekru 16V NR (1229) je malé napětí 4,68 V. Po připojení na +pol zkoušečkou a drát 1229 začne svítit po zapnutí zapalování.
Číslo drátu kde ukostřuji řj je MB132 a paliv. čerpadlo dopr. aktivuji ukostřením drátu 1226. Dnes jsem pročistil kostru na motoru a dvě kostry na katli před BSM. Vše ok. Vrazil jsem starou BSM. Vše stejné akorát nemusím ukostřovat řj, po zapnutí zapalování to nebzučí, kontrolka motoru se rožne, ale nic víc.
Peugeot 307, 2.0 HDI, 66Kw, 2002
majlan
Sběrač informací

Příspěvek od majlan »

majlan píše:
chosepm píše:
chosepm píše:ten drát 1226 kterej řešíš nevim k čemu je dobrej. Jen se chytám závady, který jsi popsal na začátku a to, že nemáš napětí na pojistkách F2 a F15 a že nejede čerpadlo. Z toho plyne, že ti nespíná napájecí relé v BSM. To je ovládaný po drátu 1229 (BSM pin 13). Pokud ten drát naholíš, dáš na něj zkoušečku a druhej konec na + baterky, po zapnutí klíče musí svítit. Pokud nesvítí, je chyba v řj motoru. Pokud svítí, je chyba v BSM.
Kostry vedoucí do BSM jsi prosvítil?
???
Na hlavním relé je malé napětí cca 6V tak proto bzučí nevím proč. Ukostřím na ECU a je klid. Na štekru 10V NR pin 8 kostra je. Na tom pinu 13 štekru 16V NR (1229) je malé napětí 4,68 V. Po připojení na +pol zkoušečkou a drát 1229 začne svítit po zapnutí zapalování.
Číslo drátu kde ukostřuji řj je MB132 a paliv. čerpadlo dopr. aktivuji ukostřením drátu 1226. Dnes jsem pročistil kostru na motoru a dvě kostry na katli před BSM. Vše ok. Vrazil jsem starou BSM. Vše stejné akorát nemusím ukostřovat řj, po zapnutí zapalování to nebzučí, kontrolka motoru se rožne, ale nic víc.
Takže velká sláva, auto konečně jezdí!!! Moc děkuji tomuto foru a lidem, kteří mi moc pomohli, hlavně uživateli Okurovi, který problém vyřešil. Ještě jednou díky moc. Problém byl, kdyby se náhodou někomu něco podobného stalo, ve spáleném relé pod.čerpadla v BSM a kostře která byla někde v řídící jednotce přepálená. Takže výměna řj, přehrání softwaru a přepájení relé mi vzali čtvrt roku života. Opravdu nevím co to mohlo najednou tak provést, když jsem zapl jen tu klimu. Doufám, že už mne žádné překvapení nečeká....
Peugeot 307, 2.0 HDI, 66Kw, 2002
svecmiro
Nováček

Příspěvek od svecmiro »

Ahoj všem mám stejný problém, auto chíplo na autě se vyměnilo ,palivové čerpadlo z nádrže řidící jednotka,regulátor tlaku a auto nejde nastartovat nejsem elektrikář. V peugeotu si s tím nevědi radi na diagnostice nezjistili nic mimo špatného regulátoru .Prosím o pomoc když otočím klíčkem tak cvaká reláko někde u řídící jednotky a i když přivedu proud na palivové čerpadlo tak auto stejně nechytne. prosím o pomoc nemá někdo schémata ci od el moc moc díky. Případně muj tel 603729180 stačí prozvonit zavolám za každou informaci jsem rád. Auto už 3 týdny stojí a já nevím co s tím.
Hošík
Aktivista

Příspěvek od Hošík »

Jak to auto točí?Startér točí rychle?Na roztažení chytne?
Pešek 307 HDI, Octavia II -největší sráč života
svecmiro
Nováček

Příspěvek od svecmiro »

Točí super ale na roztažení nechytne.
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

Asi immo bych rekl ja....
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
Okura
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura »

immo ověříš na diag, když zaoneš klíč najede čerpadlo?
svecmiro
Nováček

Příspěvek od svecmiro »

Ahoj tak jsem odvezl řídící jednotku a ona má v sobě tolik chyb až to není možný ale nejde smazat tak čekám budu informovat dále
svecmiro
Nováček

Příspěvek od svecmiro »

Ahoj všem tak už mám 3 řídící jednotky snad to bude poslední a snad bude použitelná 1 sedelo číslo EDC15C ale je asi ze 406 u té mé je šaptná pamět tak musím čekat co bude zítra dám vědět jak to dopadlo. Jinak neví někdo co znamenají čísla na čídící jednotce Bosch a pod ním 0281 010 747 a pak pod EDC15C2 číslo 96 435 248 80 nikdo neví co ty čísla znamení a asi podle toho se rozlišují jednotky. PS Auto stále nejezdí (wallbash) děkuji za odpovědi
Hošík
Aktivista

Příspěvek od Hošík »

Nedávali jste jinou BSI,že by nesedělo immo dohromady?Nebliká ti ten klíček na zamknutí auta zevnitř červeně?
Pešek 307 HDI, Octavia II -největší sráč života
svecmiro
Nováček

Příspěvek od svecmiro »

tet je tam jednotka která je uplně vymazaná auto chytne ale na přístrojovce to dělá kraviny bliká si co chce atd do 2 dnu budu mít sna správnou jednotku už 4 tak dám vědět
svecmiro
Nováček

Příspěvek od svecmiro »

Ahoj tak auto jezdí byla řídící jednotka špatná a ještě špatný regulátor tlaku .
Tak až 4 řídící jednotka na jednotce musí sedět všechny čísla jinak auto sice nastartuje ale nefungují některé přístroje na palubovce.
Okura
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura »

musí ti sedět hlavně HW, také se to liší i SW,
svecmiro
Nováček

Příspěvek od svecmiro »

Ahoj tak už z autem týden jezdím bylo to jednotkou a regulátorem tlaku, stačilo to odvést správnému člověku a který umí i kouknout do jednotky zjistil že byla odpálená 4 piny. Tet auto jezdí doufám že už bude jezdit než umře karosérie kua to bylo nervů.
autoelektrika
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autoelektrika »

Okura je profík na Frantíky,to je jasné,jako facka. 8)
Odpovědět

Zpět na „Peugeot“