nová spojka na Superba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

alan
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od alan »

Našel by se někdo zkušenej z Prahy a okolí, kdo by to odborně posoudil a popřípadě opravil.
Dost to ale spěchá.
Potřebuji se dostávat do práce.
Teď se stydím se tady dále rozepisovat co mi doporučili ještě za opravy a za kolik Kč.
To auto podle mě jezdí uplně skvěle.
Cítím se v něm bezpečně.
Jezdí vcelku i rychle ( 17O km/ hod. )
Ilona
ilona
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

alan píše:Našel by se někdo zkušenej z Prahy a okolí, kdo by to odborně posoudil a popřípadě opravil.
Dost to ale spěchá.
Potřebuji se dostávat do práce.
Teď se stydím se tady dále rozepisovat co mi doporučili ještě za opravy a za kolik Kč.
To auto podle mě jezdí uplně skvěle.
Cítím se v něm bezpečně.
Jezdí vcelku i rychle ( 17O km/ hod. )
Ilona
Rozhodně se stydět nemusíš, protože takových lidi sou tisíce, co jezdí do autorizáku a platěj a platěj a slepě jim důvěřujou... nejlepší je, najiít si nějakýho mechanika, ketrej tomu fakt rozumí a má zájem hlavně na tom to spravit a né tě co nejvc okrást... Jak říkám, největší rozdíl mezi dobrým mechanikem a autorizákem je ten, že dobrej mechanik se snaží závadu nejpr co nejsprávněji diagnostikovat a navrhnout nejrozumnější řešení opravy, kdežto autorizák se snaží nakecat ti výměnu co možná nejvíce dílů a nic nespravovat- jen měnit a platit... Samozřjmě se najdou i výjimky na obě strany!!!

Jinak jedničkovej Superb je opravdu dobrý auto, prostroný, bezpečný, pohodlný a celkem i spolehlivý a levný na provoz...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
alan
Nováček

Příspěvek od alan »

Před chvílí jsem se vrátila z nákupu se Supíkem a jde z motoru příšerný smrad. Než jsem ale zajela do servisu, vůbec nebylo nic cítit. Mechanik si vzal auto na projetí, pak dolil olej a zahlásil, že ta spojka smrdí. Není možné že to jenom někde neopatrně polil. Opravdu to do včerejška nesmrdělo. Taky prohlásil, že je to už odřené do fialova, ale co, to jsem se nedozvěděla.
Vždyť to ani nemohl vidět, když to neměl rozebrané, nebo ano?
Naučila jsem se různé " chlapské " práce, ale toto mi uplně uniká. Umím nalít naftu, jela jsem sama do Francie, couvat žádná sláva, ale to co mi čeká za opravy - (offtopic)
Jinak všem moc děkuji že se mnou máte strpení ;)
Ilona
ilona
codll
Přispěvovatel

Příspěvek od codll »

Projdi to to forum a najdi si nekoho kolem slanyho v kladne je treba origos doufam ze se name za toto nebude zlobit http://dieselpower.cz/forum/profile.php ... ofile&u=29 treba ti poradi i nekoho bliz u slanyho myslim si ze finanncne dopadnes lip a i odbornosti v provedene praci ale co tu procitam tak asi ta spojka bude KO
Kakamil 4x4
Přispěvovatel

Příspěvek od Kakamil 4x4 »

Tohle opravdu vypadá na spojku. A pokud jde o ten smrad...jestli ti polil olejem horký motor, tak to určitě bude smrdět jinak než spálená lamela. Spojka čpí, škrábe trochu v nose. Zkušený mechanik by to jistě správně rozlišil.
Klidně bych ti nabídl své služby, cena za opravu by se ti jistě líbila. Nicméně jsem jednak z Chomutova, druhak se zánětem ledvin momentálně zcela nefunkční :(
VW Sharan 1.9TDI 4motion (AUY 85kW) is dead :(, now Seat Alhambra 1.9TDI 4motion a Nissan Primera 2.0TD :)
Honda NT 650V Deauville
alan
Nováček

Příspěvek od alan »

Preji velmi brzské uzdravení. Chce to hodně pít a být v teple.

Jsem na tom obdobně, mám zápal plic a Supík má vyhřívané sedačky, tak je to lahoda po ránu.
Chomutov není tak daleko, jezdím tam dost často.
Já to potřebuji opravit opravdu rychle, nejlépe do týdne, nemám jiné auto, tak musím někoho sehnat. Přesto děkuji.
Pracovat bohužel musím
:)
ilona
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

alan píše:Preji velmi brzské uzdravení. Chce to hodně pít a být v teple.

Jsem na tom obdobně, mám zápal plic a Supík má vyhřívané sedačky, tak je to lahoda po ránu.
Chomutov není tak daleko, jezdím tam dost často.
Já to potřebuji opravit opravdu rychle, nejlépe do týdne, nemám jiné auto, tak musím někoho sehnat. Přesto děkuji.
Pracovat bohužel musím
:)
No hlavně pokud už to opravdu smrdí spojka (ten zápach je dost specifický a rozdíl oporti spečenému oleji lze celkem lehce poznat), tak je potřeba to opravdu udělat co nejrychleji, protože pokud se už pálí i při popojíždění, tak abys nedopadla jak já jednou s fábií- taky sem věděl, že spojka klouže a je na výměnu, ale ještě poslední den před opravou sem se vydal do města něco vyřídit a při rozjezdu do jedné velké křižovatky ve Znojmě to jen zahučelo, auto vjelo přesně do prostřed křižovatky a zůstalo stát- už se nešlo rozjet... Pěknej trapas a hlavně dopravní kolaps ve špičce, navíc křižovatka byla v koupci a nebylo tak úplně snadné to auto z tama sám vytlačit (rofl) ... Uff, na to nikdy nezapomenu, tak ti přeji aby tě nepotkalo něco podobného ;)
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
alan
Nováček

Příspěvek od alan »

To mě něco takového nerozhází.
Spoléhám na to, že se vždy najde nějaký gentleman ;) a postará se o problém. Zatím to vždy vycházelo, ale jak stárnu, tak to asi dopadne, že to auto budu jednou tlačit sama.
Ilona
ilona
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

He he. Tak jedině vozit nějakého zajíčka zrovna v autě. :)
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw.
alan
Nováček

Příspěvek od alan »

;)
ilona
trafika
Nováček

Příspěvek od trafika »

170 000tis KM se mi zdá na spojku málo najeto!
Já mám na Octávii 81kw 305000Km a spojka stále původní a ok.
Chce se to do budoucna zamysled nad stylem jízdy(položená noha i za jízdy na pedálu spojky atd.) :D
octávia 1,9TDI 81KW
Passat B5,5 1,9TDI96KW 4Motion
oboje v kombajnu
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

trafika píše:170 000tis KM se mi zdá na spojku málo najeto!
Já mám na Octávii 81kw 305000Km a spojka stále původní a ok.
Chce se to do budoucna zamysled nad stylem jízdy(položená noha i za jízdy na pedálu spojky atd.) :D
Tak málo to je, ale ber v potaz, že s tím jezdí žena, a nic ve zlém, ale ženským nikdy nevydrží spojka tak dlouho jako většině chlapů... Samozřejmě výjimky se najdou...
alan
Nováček

Příspěvek od alan »

Dobrý večer všem,
chtěla bych se podělit o nové zkušenosti, které jsem získala.
Mám už konečně hotovou novou spojku.
Sehnala jsem takového šikulku, který mi sliboval vše co mi jinde odpírali (rozumnou cenu, jednání aj. )
Před akcí jsme se domluvili na ceně 16 000 komplet.
Pán si auto odvezl a že mi zavolá až to bude vše hotové.
Za 2 dny mi volal že má auto rozebrané a abych mu poslala peníze.
Myslela jsem že chce zálohu a tak jsem mu poslala 10 000 kc.
Za hodinu volal, ze je to málo, že potřebuje ještě 11 000 kč, že tu spojku potřebuje koupit a že netušil, že je opotřebovaný i setrvačník.
Upozornuji, že jsem ho před opravou upozornovala at ho rovnou vymění.
Takže jsem si myslela že je to už cena konečná, mýlila jsem se.
Supíka mi (p) opravil, v noci mi ho přivezl až před garáž a spokojeně čekal 5000 kč za práci.
To jsem polkla a chtěla jsem alespon doklad o opravě, prý mi ho až zaplatím vystaví.
To jsem se s ním ještě po telefonu domlouvala na výměně rozvodů.
Ty prý udělá až mu doplatím, řekl si za ně 13 000 kč.
Ted mám dilema, mám doplatit ( cenu přetáhl jen o 10 000 kč

(wallbash) ), nebo co mám vůbec dělat?
Myslela jsem že nechám vydělat poctivého podnikatele, ale asi se v lidech moc nevyznám.
:? Ilona
ilona
toyota.kzj
Přispěvovatel

Příspěvek od toyota.kzj »

alan píše:Dobrý večer všem,
Sehnala jsem takového šikulku, který mi sliboval vše co mi jinde odpírali (rozumnou cenu, jednání aj. )
Za hodinu volal, ze je to málo, že potřebuje ještě 11 000 kč, že tu spojku potřebuje koupit a že netušil, že je opotřebovaný i setrvačník.
Supíka mi (p) opravil, v noci mi ho přivezl až před garáž a spokojeně čekal 5000 kč za práci.
To jsem polkla a chtěla jsem alespon doklad o opravě, prý mi ho až zaplatím vystaví.

Myslela jsem že nechám vydělat poctivého podnikatele, ale asi se v lidech moc nevyznám.
Hhmm tak to bych celej zivot delal jen tohle za tyhle cenny a jsem uplne vychcechtanej dle meho nazoru dooooost hodne predrazene a co na tom delal dva dny??? rano začnu a odpoledne to mam a to v jednom cloveku i s kafem a cigarem! jinak jinak cenna spojky se setrvak a praci je pod 20000kc a jeste si velice slusne vydelam ale zalezi kdo kde a za kolik nakupuje a jo a je to i s dokladem a rozvody za 13000 ty budou asi ze zlata!! sada i s tlumicem vybravi a vodni pumpu se prodava okolo 7500 a cena za praci je v prumeru okolo 1600 takze tak podle mne to neni sikula ale peknej Vykuk. ufff takle jsem se snad nikdy nerozepsal ale delat ze zensky dojnou kr..... tomu neholduji.
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

alan píše:Dobrý večer všem,

Ten ti dal teda pěkne do palice, to sis oproti tomu autorizáku moc nepomohla... a ty rozvody, no to taky škoda mluvit, myslím, že i s pumpou je běžná cena tak 8t Kč aj s prací... Spojka komplet aj se setrvákem do 20t Kč s prací... A to že chtěl někdo peníze předem, aby se vůbec zmohl na to, ty náhradní díly koupit, tak to asi mluví samo o sobě, co je to za frajera... Jak říkal toyota.kzj, dělat tohle za takový peníze, tak sem dávno za vodou (wallbash) ...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“