Nejake drhnuti od motoru Octavia 1,9 TDI 81Kw

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sedli
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nejake drhnuti od motoru Octavia 1,9 TDI 81Kw

Příspěvek od sedli »

Octavia 1,9 TDI 81Kw 2002 160000Km
Uz nejakou dobu sleduju ze kdyz se rozjizdim a pak trosku uberu plyn takze vlastne malinko brzdim motorem tak se kratce ozyva nejakej divnej zvuk jako by se nekde v motoru neco pridiralo a obcas to i trosku cukne.
Stava se mi to jen obcas a pozoruju to jen kdyz tam mam 2ku a obcas trojku.
Nevite co by to mohlo bejt?
karpe
Sběrač informací

Příspěvek od karpe »

a nestává se ti to při záběru,zvýšených otáčkách tak 2500-3000 ?
OCT 1,9 TDI -81kW
sedli
Přispěvovatel

Příspěvek od sedli »

Jo ty otacky by souhlasili ale vsimnul jsem si toho vzdy kdyz jsem ubral plyn. Je fakt ze jezdim spis po meste a malokdy to tocim vic jak na 3000
Lany
Přispěvovatel

Příspěvek od Lany »

Mam pocit, že tohle to tu bylo mockrát. Je to jakýsi pazvuk (jakoby šplouchání vody apd.) nejčastěji se ozývající při přeřazení. Dělá mi to také. Octavia 01 210tkm

Řeším to rádiem. :)
Oct 01 81kw
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

Lany píše:Mam pocit, že tohle to tu bylo mockrát. Je to jakýsi pazvuk (jakoby šplouchání vody apd.) nejčastěji se ozývající při přeřazení. Dělá mi to také. Octavia 01 210tkm

Řeším to rádiem. :)
jo chlapi, to jsme řešili. Je to zvuk od turba - asi se tam trochu bijou přetlkaky - je to hlavně slyšet u motorů ASV, což je určitě tahle oktávka. Mně to přestalo dělat i když ne úplně, ale tak z 90proc, až po výměně turba ze 130hp, asi se trochu změnil nástup a ústup tlaků s deceleraci. Je dost lidí co si toho ani nevšimne, ale ti co si toho všimnou, tak je to pěkně s..e, vím sám (wallbash)
VW Passat B5,5 AVF, PD 96kW
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Mám AHF (=ASV které neplní normu EURO III) a nedělá mi to. Nemůžou to dělat nějaké torzní kmity při brzdění motorem ???
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
sedli
Přispěvovatel

Příspěvek od sedli »

No me se prave zda jako kdyby se tam neco mechanicky pridiralo ale mozna je to tak jak rikate, pak jsem trosku klidnejsi.
Jinak ja si toho vsimnul nahodou kdyz jsem byl linej nandavat panel k radiu a tak jsem jel bez muziky, to pak clovek slysi spoustu zvuku :o)
karpe
Sběrač informací

Příspěvek od karpe »

sedli píše:No me se prave zda jako kdyby se tam neco mechanicky pridiralo ale mozna je to tak jak rikate, pak jsem trosku klidnejsi.
Jinak ja si toho vsimnul nahodou kdyz jsem byl linej nandavat panel k radiu a tak jsem jel bez muziky, to pak clovek slysi spoustu zvuku :o)
mechanická závada..souhlasím,mám totožný problém.....turbo???
OCT 1,9 TDI -81kW
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

karpe píše:
sedli píše:No me se prave zda jako kdyby se tam neco mechanicky pridiralo ale mozna je to tak jak rikate, pak jsem trosku klidnejsi.
mechanická závada..souhlasím,mám totožný problém.....turbo???
Chlapi zkuste odpojit regulaci turba, a uvidíte, že zvuk zmizí
sedli
Přispěvovatel

Příspěvek od sedli »

No mozna by to mohlo mit nejakou souvislost s turbem a myslite ze by to mohlo delat treba naklapeni lopatek, Ze by se jako nekde pridiraly_
Je fakt ze bych je potreboval vycistit, obcas mi to spadne do nouzaku ale je mi divny ze by to bylo slyset jak drhnou.
A nebo potom jedine ze by se to nejak v tom turbu asi pridiralo cely a to by urcite nebylo dobre. Co si o tom myslite?
Lany
Přispěvovatel

Příspěvek od Lany »

Lopatkama to určitě nebude. Já si toho všiml právě až po jejich vyčistění, když jsem začal zkoumat každej pazvuk.
Oct 01 81kw
TomasH
Přispěvovatel

Příspěvek od TomasH »

Lany píše:Lopatkama to určitě nebude. Já si toho všiml právě až po jejich vyčistění, když jsem začal zkoumat každej pazvuk.
jsou tlaky, jak se prudce zvedají a klesjí. Dělá to trochu i u nových ASV. Slyšel jsem to nejen u oktávky, ale i u toleda. Je to asi postavením tlakových trubek a airboxu.
karpe
Sběrač informací

Příspěvek od karpe »

byla zde řeč o drhnutí od motoru,pneutlaky bych řek,že jejich pazvuk zní trochu jinak,toto je mechanického rázu a souvisí to s občasným sníž.výkonu případným nouzákem
OCT 1,9 TDI -81kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“