VIF letní do nafty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

šulda
Moderátor
Odpovědi: 0

Příspěvek od šulda »

Sry ale sibiř byla sranda, to snad pozná i dítě a jen sem přidal něco z článku co není ani z ústavu maziv a paliv a ani ČOI ;) No a že je to na plechovce vím, jen to tady vyznělo jako že i tak dávat ještě víc protože si to i podle tebe "dokáže každej v návodu přečíst" samozřejmost má v hlavě autor myšlenky jenže spousta lidí to může pochopit jinak a není to nijak mířený na tebe. Těhle a podobnejch debat je mraky a 1000 hlav je 1000 názorů.
Člověk se pořád učí.
chose0007
Přispěvovatel

Příspěvek od chose0007 »

Tak to jsem pochopil, proto jsem ti nabidl kanystrik, takze necekam ze se o nej budes hlasit s oblecenym kozichem (noteeth) , jenze tim jsi zpochybnil co jsem psal o 2-3x vic i kdyz jsem jen napsal co rika navod a v zime jsem sam praktikoval i kdyz nejsem v nejakych mrazech jak jsou lidi na horach. A zase jsi me citoval, takze jsem to vic doplnil......to ze prehnane aditivovat premiovou naftu je blbost se shodnem a pokud si prectes znovu proc jsem zminoval COI a ustav, tak pochopis co jsem myslel....to co jsi citoval nesouvisi....je to o tom, cemu vubec muze clovek verit od nasich pumparu.....takze testem treba muzes zjistit, ze by byla potreba jeste aditivovat i premium = obyc nafte + neco malo aditiv.....stejne jak podle testu vyhorel kdysi Shell
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Je to zase o tom jak u oleje - není aditivum jako aditivum. Pokud se bavím o VIFU, může být situace jiná než u jiných aditiv. Zímní VIF jsem při naftě mírné klima letní předávkoval 3x a vydržela i při -20, ale je to pofidérní záleží i na výrobci.
G3 Variant synchro
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Tak sem v pátek dostal k narozeninám plechovku letního VIF, prej tady máš něco na pití :D Tak když už mě tím švára obdaroval tak to naleju do Sprint Dieselu a sem zvědavej na výsledek.
Člověk se pořád učí.
chose0007
Přispěvovatel

Příspěvek od chose0007 »

No ze by jsi dostal z toho par poniku navic.....to asi necekej, ale budes vedet, ze jsi pro auto udelal neco vic - pro cerpadlo, vstriky atd. ;)
Ten vliv si myslim, ze bude az po dlouhodobe aplikaci. Nevim jake aditivum kdosi pouzival, ale cetl jsem tady jak na brzde v DP nabrzdili o par kW vic nez je v serii a bylo to tim, ze auto bylo dlouhodobe aditivovane.
Je to ten passat, 5 prizpevek
U dalsich dvou aut, je taky namereno vic, ale tam uz se nic nepise.....

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=30616

P.S. vse nej k narozkam (noteeth)
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

jsem preventivne nalil pullitrovou pixlu VIFu do z poloviny plne nadrze (LOL) (LOL)
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

u nás jeden učitel jezdí do prahy s koktoru tdi pořád měří spotřebu 4.783 neb 4.866 a tak, a tvrdí že se pouřívání vifu vyplatí před tím dával castrol, že prej vif je lepší, ;)
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

nevim, jestli se mi to jenom nezda, ale jede to lip a motor ztichnul
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
marhan
Přispěvovatel

Příspěvek od marhan »

Doted jsem jezdil na zimni, po kterem motor trosku ztichl, pred tydnem jsem dal letni, najel 200 km a zas je znat ztiseni ;)
passat 2.0 tdi, BMP, přev. HDV, 2006/02
noki
Přispěvovatel

Příspěvek od noki »

Já jezdím celoročně na zimní VIF. Co si o tom myslíte?
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

noki píše:Já jezdím celoročně na zimní VIF. Co si o tom myslíte?
..je to uplne v pohode... ;)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
PeSko
Přispěvovatel

Příspěvek od PeSko »

vozí ještě někdo VIF letní,? třeba Praha,kladno apod... ? za rozumnou cenu
OIII-DDYA
1T3-CAYC (Ex) soft: zatím "cinklej=DG"
OI-ASZ-L&K (Ex) soft:DP ( prodáno :(
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

chose0007: Díky. Poníky ani nečekám a ani zatím nepotřebuju. Spotřeba, na to jak jezdím, se mi zdá dobrá a pokud to pomůže i u nafty od OMV budu jedině rád. Nikdy sem tam nenalil naftu za dvě pade tak asi prd poznám ale pocit bude určitě OK :D
Člověk se pořád učí.
chose0007
Přispěvovatel

Příspěvek od chose0007 »

PeSko píše:vozí ještě někdo VIF letní,? třeba Praha,kladno apod... ? za rozumnou cenu
Staci se podivat do inzerce.... :D
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=

Jinak se muzes domluvit na 607129098, predani v Praze nebo pobliz....dle domluvy. Ale momentalne v Praze zimni plechovky.....zhruba za tyden naskladnim zajemcum z okoli Prahy i letni plechovky + nejaky ten soudek. Cena je myslim dobra :-D
Zamčeno

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“