Spojka jednohmota OII BJB .. prosim o radu!

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jaroA4
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od jaroA4 »

Huml píše:ten set do O2 jsem už montoval, jde tam bez problémů, s tím setem ATD je to jak píšeš, dával jsem i tu s přeobloženou silnější lamelou a měl jsem s tím ještě dost práce, aby to řádně vypínalo ;)
muzes popsat jak si to doladil aby to vypinalo
Seat Toledo 2005 1.9TDI 77KW
chudik
Přispěvovatel

Příspěvek od chudik »

Aj mna by to zaujimalo ako si doladil vypinanie ked to tam uz bolo nahodene
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

ATD spojka je v OII utopená o asi 4mm, s tlustší přeobloženou lamelou je víc stlačenej přítlačák, pístek ve válečku do jel na doraz a spojka ještě nebyla vyplá, musel jsem vhodně prodloužit tyčku co jde z válečku, určit správnou délku, jelikož se stávalo, že při plným sešlápnutí zase štrejchaly pružiny přítlačáku o lamelu ;) takový kujoviny musím občas řešit
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

já to na nic takhle páchat nechci,ale jak dlouho a kolik má najeto první OII kterou jsi takhle sbastlil? :-D
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

upravoval jsem to jen na jednom, protože to mělo přeobloženou lamelu snad 4mm obložením, takže problém jsem řešil až po montáži, protože jsem nevěděl jak to bude vycházet a že to bude takhle naprd, pokud je spojka seriová nebo s origo tloušťkou, žádný problémy nejsou a nic se bastlit nemusí a pokud jsou, je chyba někde jinde, jinak auto jezdilo až doteď, snad 2 léta, ale už myslím není, budiž mu země lehká ;)
chudik
Přispěvovatel

Příspěvek od chudik »

Lebo mam tam jednohmotu VALEO set na BJB a zle mi tam ide trojka ako keby na 2x len mi to zacalo robit aj so starou dvojhmotou tak mam dilemu ci je to v skrini alebo len zle vypina.Problem je aj so spiatockou.Je tam novy valec odvzdusnene a nastavene tiahla oleja je dost.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

zpátečka jde s jednohmotou vždycky o něco hůř, pokud je problém jen s trojkou a navíc to dělalo i před výměnou spojky, hledal bych příčinu spíš v převodovce
Rolan
Přispěvovatel

Příspěvek od Rolan »

Huml píše:ATD spojka je v OII utopená o asi 4mm, s tlustší přeobloženou lamelou je víc stlačenej přítlačák, pístek ve válečku do jel na doraz a spojka ještě nebyla vyplá, musel jsem vhodně prodloužit tyčku co jde z válečku, určit správnou délku, jelikož se stávalo, že při plným sešlápnutí zase štrejchaly pružiny přítlačáku o lamelu ;) takový kujoviny musím občas řešit
Můžu se zeptat o kolik jde max. prodloužit ta tyčka, aby to neškrtalo? Řeším podobnej problém.
Dík.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“