Bouchání zadní rameno Touran

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Doman
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Bouchání zadní rameno Touran

Příspěvek od Doman »

Nemáte někdou zkušenost s horním uložením tlumičů na Touranu nebo podobném koncernu? Na nerovnosti tam ěco bouchá, auto jsem měl, na heveru, ale kolo se ani nehne, přesto se ozývá bouchání. Navíc se auto jakoby začalo houpat. V zatáčkách sedí, ale na nerovné silnici se pořaád jako pohupuje ze strany na stranu. Nemáte někdo s něčím podobným zkušenost? Díky

Ještě doplním že mám auto po celkové geometrii a ta je O.K.
mikloš
Sběrač informací

Příspěvek od mikloš »

ahoj mam tourana a rešil jsem vzadu bouchaní byl to zvuk jako kdyz cinkají železný pokličky a byli to dorazy zadních tlumiču a ty plastové kryty.
Kakamil 4x4
Přispěvovatel

Příspěvek od Kakamil 4x4 »

Už jsme několikrát měnili tlumiče na Touranech. I na velmi mladých autech. Zvuky šli přímo od něj, zároveň si zákazník stěžoval na jistou nestabilitu při jízdě.
VW Sharan 1.9TDI 4motion (AUY 85kW) is dead :(, now Seat Alhambra 1.9TDI 4motion a Nissan Primera 2.0TD :)
Honda NT 650V Deauville
Doman
Sběrač informací

Příspěvek od Doman »

Taky to svádím na tlumiče, ale chci si nejdřív ověřit zkušennosti druhých. Když jsem měl auto zvedlé bral jsem i za tlumiče a nic ani žádný zvuk, při zatíženém kole taky ne. Jsou opravdu divný ty jízdní vlastnosti. Zkoušel jsem projet zatáčku na rozbité silnici a auto neuskakuje a sedí jak přilepené. Když ale jedu po rovině a hrbolech auto se různě pohupuje. Minulý rok jsem měl utrženou tyčku od zadního stabilizátoru a auto se takhle strašně zdaleka nechovalo. Dnes se pokusím zajet na test tlumičů a uvidim. Vzhledem k tomu, že mam na autě 195tis. km a tlumiče jsou origo tak asi už budou posmrti, ale třeba odhalím ještě to bouchání.
oktan
Přispěvovatel

Příspěvek od oktan »

Jak jsi problém vyřešil, pomohla od nestability výměna zadních tlumičů?Mám totiž velmi podobný problém.
VW Touran 1.9 TDi-2007-BLS-77kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“