tak ze prisiel som na to ze po starte mi diag ukazovala skrtiacu klapku otvorenu na 5%a vobec nereagovala na plyn cez akcne cleny fungovala normalne s ked sa motor ohrial fungovala zas pocul som ze vo fiate prepaluju soft a potom je to v
normalne je otvorena na 80% ked pridam a pustim plin tak sa na chvilu zavre na 5 %padnu otacky a zase sa otvori tak isto ked brzdis motorom je privreta klapky v sacich zvodoch
maju funkciu len na ekologiu ked je volnobeh nasava len z jedneho ventila ked mu zaknedlis tak sa otvori a nasava z oboch
ahoj tak vcera som skusal dve 159 2,4jtd 20v . a ta skrtiaca klapka sa chovala presne ako popisujes ty po nastartovani bola otvorena a vobez sa nehybala ale po ohriati cca as 80c zacala regulovat podla pridania plinu a na oboch alfach rovnako .Ja mam lancia thesis 2.4jtd 20v 185k a na mojom motore sa ta klapka pohne iba pri zhasni motora . Tie alfi jedna isla ako hodinky a na druhej mal volnobeh nepravidelny chod tepla aj studena . Tak som porovnaval medzi sebou a vsetky udaje boly skoro rovnake .Pravdepodobna zavada konektory na vstrekoch su vyhriate a vyiskrene a to na vsedkych piatich .
ja mam 159 2,4 jtdm , rano ked stratujem tak nastartuje zdochne,pokial nepridam a potm sa rozbehne a ide normálne a voľnobeh má tie nepravidelny chod ale akonahle pridám tak ide normálne...