Automatické rozsvícení světel
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Automatické rozsvícení světel
Zdar chlapci,jaký máte nejelegantnější způsob zapojení Automatického rozsvícení světel - myslím potkávacích světel po startu...počítám,že přepojením drátu v ovladači světel...napíšete mi někdo pozice a jak je přepojit? díky.tohle téma tu už asi někde bude
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
on je na to modul... http://www.elektroautodoplnky.cz/product/45-59-se-088 ale mě jde o to,jestli by to nešlo nějak přepojit bez investic
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Jedno relé za 50,-kč vytáhneš vypínač světel a hned za patici přerušíš přívod (nějakej červenej nebo kombinace červeného) a dáš na spínací kontakty rele.Relé spínáš proudem od spínačky(taky je v patici) proti kostře (taky tam je) když se budeš trochu snažit ani nemusiš prodlužovat kabely jen ucvakáš a naskřípneš samičky. relé přimotáš ke kabeláži a za 10 minut to máš komplet hotové. Potom vypínač zapneš a už ho nevypínáš. Funguje to takhle na x autech a žádnej problém že svítí světla už i při žhavení, při startu je to vypne samo a jak naskočí tak se zozsvítí. Když nechávám auto u silnice v noci tak dám některej blinkr a to se rožnou parkovačky(nějaké bludné proudy
). U některých aut toto nejde tak necháš puštěný výstražný. Když potřebuješ na technickou tak jen vytáhneš vypínač a ty červené samičky zasuneš do sebe bez relé a funguje to jako předtím. Ještě každému doporučuju když je venku pod -15°c tak ať světla vypne vypínačem a až nastartuje tak ať je zapne,pro jistotu. Hodně levný a jednoduchý a o světla se vůbec nestaráš. U těch krabiček co prodávají a montují je naprd to že když se setmí u většiny nejdou dát dálkové a musíš stejně vypínač zapnout.

GOLF 4 96 Kw asz Var. 4Motion
Nedělalo se originál relé? Asi za čtyři stovky? Někam se prdlo a postartu to zaplo jen potkávačky. Nesvítila palubka, zadní světla, jen potkávačky. To je podle mě nejelegantnější řešení 

Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
V minulosti:
No, funguje to tak, jak má a naprosto elegantně
Zase něco bastlit jako psal kolega vejš a pak rozpojovat relátka, když jdeš na STK, to nepovažuji za ideální řešení 

V minulosti:
V minulosti:
Ty jo !! Neblázni s bastlením,udělám to tak že ani se el. schematem v ruce nepoznáš že to není origo. Myslím že automatické rozsvěcení světel už v názvu říká automatické a to pro mě znamená že na to nemusím sahat k čemu je mě automat když to stejně musíš zapnout ve tmě. A pokud to nezapneš tak jedeš v noci bez zadních světel nebo dálkových a pak sou nesvítících plné silnice. Na stk bežnej člověk jezdí jednou za 2 roky a u O1 a G4 a podobnejch na stk není jedinej problém tak s tím nic dělat nemusíš.Jen se mě stalo u Cordoby '01 že nešly pustit jen samotné parkovačky páčkou blinkru a technikovi to vadilo tak proto se o tom zmiňuju. Ale řek bych že je to spíš o přístupu k věci. Pro mě je ideální toto protože se o světla vůbec nestarám a vím že pořád svítí a vyřešil sem to skoro zadarmo. A někdo dá auto do autorizáku a zaplatí za rožínání když dobře 1000,- a je taky spokojenej. Takže každému podle libosti !!!!!!!!!!!!!!
Tak já nemám nic proti nějakýmu domácímu řešení, ale ať to je alespoň funkční a k něčemu. Když už dělám něco, co mi rozsvítí světla po startu, tak nechám rozsvítit jen potkávačky, ne? Proč bych zbytečně svítil zadníma a osvětloval SPZ a kurvil ty lampičky, který se tak krásně vypalujou? A proč bych měl mít celej den podsvícený budíky? A když se sežeří, tak to rozsvítitm naplno, vždyť přece vidim ,že mi nesvítí budíky, tak na ten ovladač sáhnu, ne? 

V minulosti:
V minulosti:
No jo no jak říkám o přístupu !! Kolik myslíš že ušetříš he ?? Ty světla sou na to konstruovany aby svítily a ještě se mě nestalo že bych na bežně provozovanym autě řešil vypalující se světla. Sory ale až takhle šetřit nemusím. Nevím jak to je v zákoně ale mám dojem že potkávací světla ti bez koncových snad ani svítit nesmí ??!! Právě pro to že večer na to zapomeneš to zapnout. Znám hodně talentovanejch řidičů co by je vůbec nenapadlo při tvém řešení jestě něco za tmy zapínat když vepředu světla svítí a je to dost polovičatý. Půjčíš auto někomu cizímu kterej neví že ti svítí jen potkávačky a večer co ??? Budeš mu telefonovat áť si zapne vypínač že se to u tvého auta musí ???? Beru že ty to poznáš že ti nesvítí palubka ale co někdo cizí nebo sedmdesátiletej dědoušek myslíš že na to bude myslet a ty nevíš kdo s autem tazatele bude jezdit. A to všechno jen pro to abys ušetřil deci nafty za trochu elektřiny a jak píšeš spálený lampičky ??? Nechápu jak můžeš polemizovat o funkčnosti mé verze, od zapojení relé ani nevím že nějaké světla musím zapínat funguju stejně jak před tím něž tuto chu..vinu denního svícení zavedli. Už vidím jak za tebou přijedu jako zákazník do servisu a ty mě namontuješ automatické rozsvícení světel podle sebe a já si auto vyzvednu po setmění a ty mě hned po zaplacení řekneš po mojem nastartování ,,pane ještě si zapněte světla a můžete jet ".
Jestli pořád nevíš o čem si tady píšem tak je to o Automatickém rozsvícení světel. Pořád kombinuješ nějaké denní svícení s tvým zapnutím potkávaček. Lovu ZDAR 

Ale já vím, o čem se bavímeALES píše:No jo no jak říkám o přístupu !! Kolik myslíš že ušetříš he ?? Ty světla sou na to konstruovany aby svítily a ještě se mě nestalo že bych na bežně provozovanym autě řešil vypalující se světla. Sory ale až takhle šetřit nemusím. Nevím jak to je v zákoně ale mám dojem že potkávací světla ti bez koncových snad ani svítit nesmí ??!! Právě pro to že večer na to zapomeneš to zapnout. Znám hodně talentovanejch řidičů co by je vůbec nenapadlo při tvém řešení jestě něco za tmy zapínat když vepředu světla svítí a je to dost polovičatý. Půjčíš auto někomu cizímu kterej neví že ti svítí jen potkávačky a večer co ??? Budeš mu telefonovat áť si zapne vypínač že se to u tvého auta musí ???? Beru že ty to poznáš že ti nesvítí palubka ale co někdo cizí nebo sedmdesátiletej dědoušek myslíš že na to bude myslet a ty nevíš kdo s autem tazatele bude jezdit. A to všechno jen pro to abys ušetřil deci nafty za trochu elektřiny a jak píšeš spálený lampičky ??? Nechápu jak můžeš polemizovat o funkčnosti mé verze, od zapojení relé ani nevím že nějaké světla musím zapínat funguju stejně jak před tím něž tuto chu..vinu denního svícení zavedli. Už vidím jak za tebou přijedu jako zákazník do servisu a ty mě namontuješ automatické rozsvícení světel podle sebe a já si auto vyzvednu po setmění a ty mě hned po zaplacení řekneš po mojem nastartování ,,pane ještě si zapněte světla a můžete jet ".Jestli pořád nevíš o čem si tady píšem tak je to o Automatickém rozsvícení světel. Pořád kombinuješ nějaké denní svícení s tvým zapnutím potkávaček. Lovu ZDAR

V minulosti:
V minulosti: