alternátor valeo 120A

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
romčo
Sběrač informací
Odpovědi: 0

alternátor valeo 120A

Příspěvek od romčo »

Nazdar
Asi pred mesiacom sa mi od alternátora (Renault Kangoo 1.9Dci) začal ozývať taký nepravidelný cvakavý zvuk(asi ako relátko alebo to zariadenie na semaforoch pre nevidiacich).Altík som vybral,vymenil ložiská,uhlíky na regulátore,zberné krúžky,diodový mostík premeranýOK,zložil naštartoval a cvaká veselo ďalej.Volnobežka na altíku je dobrá,keď som ho mal vonku z auta,tak som namiesto neho dal napínaciu kladku z rozvoďáku passata napol remeň,naštartoval a motor išiel tichučko,bez cvakania a iných rušivých zvukov.Skúšal som ten altík aj vo zveráku komplet náhradne zapojený,poháňaný vrtačkou a tam pekne ticho dobíja.Akonáhle ho dám do auta a pripojím + kábel,tak cvaká ako besný.Bez toho pluska je to ticho.Nemá niekto podobnú skúsenosť,lebo ja už končím :?
Dík
vladosr
Přispěvovatel

Re: alternátor valeo 120A

Příspěvek od vladosr »

remenica na kluke je na tom ako ?
Peugeot Partner HDi 10/2001 , ABS,KLIMA,TEMP,PP
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

Podobnou závadu jsem řešil na Valeu 150A Dřela kotva o stator, pouze na nabuzeném alternátoru a navíc jenom v malých otáčkách. Stator jsem usadil do víka a zalil pryskyřicí, zatím to drží. ;)
romčo
Sběrač informací

Příspěvek od romčo »

vladosr píše:remenica na kluke je na tom ako ?
Remenica je ok,mal som tam napnutý remeň bez altíku cez starú napínaciu kladku z passata a vtedy to bolo ticho
romčo
Sběrač informací

Příspěvek od romčo »

Petráš píše:Podobnou závadu jsem řešil na Valeu 150A Dřela kotva o stator, pouze na nabuzeném alternátoru a navíc jenom v malých otáčkách. Stator jsem usadil do víka a zalil pryskyřicí, zatím to drží. ;)
To som pozeral ako prvé,keď som to mal rozobraté a nič tam nebolo ani trocha odreté,ale dík
vladosr
Přispěvovatel

Příspěvek od vladosr »

romčo píše:
vladosr píše:remenica na kluke je na tom ako ?
Remenica je ok,mal som tam napnutý remeň bez altíku cez starú napínaciu kladku z passata a vtedy to bolo ticho
bola bez zataze , cize nemala dovod sa ozvat ,tocila sa ako bez remena , az ked ju zacne alternator brzdit alebo klima , posil.riadenie , podla toho co vsetko tam mas .Ked ti alternator zo zatazov cca 40a ide vo zveraku ticho je ok , tak je asi chyba inde .....
Peugeot Partner HDi 10/2001 , ABS,KLIMA,TEMP,PP
romčo
Sběrač informací

Příspěvek od romčo »

Mohlo by to tak byť,len ten zvuk sa ozýva z alternátora.Keď sa nahnem až nad motor a strčím lebku dovnútra,tak to počujem priamo z altíka ako tam niečo prebíjalo alebo také volačo
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

romčo píše:Mohlo by to tak byť,len ten zvuk sa ozýva z alternátora.Keď sa nahnem až nad motor a strčím lebku dovnútra,tak to počujem priamo z altíka ako tam niečo prebíjalo alebo také volačo
Necvaká ti opravdu to statorové vynutí? Možná se ještě nedostalo ke kotvě ale cvaká ve víku. U Valea je možný všechno :D
romčo
Sběrač informací

Příspěvek od romčo »

Asi bude musieť zasa von :x ,dostať ho stade to je jeden bolestný pôrod ale nič iné mi nezostáva.Tak uvidím a dám vedieť ako to dopadlo
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“