Aké auto na benzin nad 200HP?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

puci
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od puci »

killer556, ja som uvažoval podobne a celkom by som bral Zafiru opc, hlavne kvôli rodine a detským sedačkám. Ale premýšľal som aj o Subaru Forester, alebo Impreze combi. Kamoš má Impru Sti 2002 s lpg a je to super vozenie.
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

puci píše:killer556, ja som uvažoval podobne a celkom by som bral Zafiru opc, hlavne kvôli rodine a detským sedačkám. Ale premýšľal som aj o Subaru Forester, alebo Impreze combi. Kamoš má Impru Sti 2002 s lpg a je to super vozenie.
- Opel je pro me osobne ostuda nemeckych automobilek
- o Foresteru se tu psalo nedavno ze to stoji za hovno, zvlaste diky pristupu k reklamacim ale treba je to na Slovensku jinaci
- Imprezy bych se nebal, ale kupovat si Imprezu a davat ji na plyn? klasika, opice a banany!
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..zatial tu každy chytrak napisal len to že všetko je na piču ale rozumny argument ani jeden..to sa dalo čakať

..neviem kde je napisane že ked si kupim imprezu musim jazdiť na benzín to je chujovina na Ntú LPG je altrnatívne palivo a ide o lacnu vozbu,tiež mame v nedalekej rodine jeden turbobenzín na LPG a nedal by som to za nič,potom BMW 530i s LPG ale ešte zastaralý system trocha sa to kazilo
...
..z tohoto čo je tu by som bral tu Zafiru OPC je to fakt super zvezenie a neplatí o nej celkom to čo a o Opli hovorí,všade sa len všetko píše a polka z toho je flame..toto by bolo na dlho debatu ale videla aby sa tu dlha diskusia a to je zbytočne...
Alfa Romeo 156 sw 2,4 JTD 110kw@ 142,3kw

Obrázek
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@bjukemen: hlavne, ze ty jsi to rozcisnul ... Jinak nemam vzasade nic proti tomu, kdyz si nekdo prestavi nejakou hajtru na plyn, ale kdyz si nekdo koupi luxusni nebo sportovni auto a hodi ho do plynu, je to chudak co potrebuje Viagru (na kterou zjevne ani nema).

Plne chapu a podporuju, kdyz nekdo na luxusnim nebo sportovnim aute udela prestavbu na E85, ale tohle je fakt, jako kdyz si nekdo poridi opici a chce ji krmit senem a jeste tvrdi, ze je to jednou bylozravec tak jakypak copak (wallbash)

Mi to pripomina znamyho, kterej si koupil nadupanyho commonraila, novy auto s velkym objemem a chce jezdit na olej :roll:
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..no dobre tvoj nazor neberiem ti ho ale aby si nebol na omyle čo ten tvoj slavny E85 dokaže porobiť s motorm,skus raz rozobrať par motorom prevadzkovanym na E85 a uvidiš to bahno hnusne...ani LPG nieje najčistejšie ale radšej dam do auta LPG ako E85

Obrázek
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

[quote="Forest"]@bjukemen: hlavne, ze ty jsi to rozcisnul ... Jinak nemam vzasade nic proti tomu, kdyz si nekdo prestavi nejakou hajtru na plyn, ale kdyz si nekdo koupi luxusni nebo sportovni auto a hodi ho do plynu, je to chudak co potrebuje Viagru (na kterou zjevne ani nema).

proč by to měl být chudák? není to jen o tom zda má nebo nemá na "banány"...ale také o tom, zda chce sponzorovat benzínové pumpy....když má někdo velký nájezd km, líbý se mu např. BMW M3 a nechce platit dvakrát tolik za benzín, je to přeci jeho svobodná vůle...ve výsledku si přestavbu na lpg dáva dost lidí od novoty auta, nemyslím si, že je to z důvodu že nemá na "banány"....osobně mi taky příjde úsměvný, když vidím nějaké opravdu sportovní auto na "prdy", ale tu volbu chápu a neodsuzuju je ;)

PS: stejně tak pak můžeš odsuzovat, že tu půlka fóra lítá a zvyšuje výkon u svých Octávek řady I...Ibiz a Golfů...že to jsou ubožáci co nemají na nové, výkonné auto v základu...ale o tom to přeci není ;)
FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky :D
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@bjukemen : o jakem bahne tu mluvis? Nezlob se na me, ale silne pochybuju, ze by si vyrobce jako je Saab dovolil navrhnout a montovat v serii provoz s E85
Jako pokud tu mluvis o trubcich, co na to jezdej aniz by podnikli patricne upravy, pak to tu nezminuj, protoze to nelze povazovat za normalni.

@kibi: vidis a me prijde hloupe, kdyz si nekdo porizuje M3 a pak to dava do plynu. Jinak by me zajimalo, proc si myslis, ze si lidi davaji auta do plynu kdyz ne kvuli tomu, ze nemaji na "banany". Protoze nechteji sponzorovat benzinky, myslis? Pro info, bavil jsem se se znamym a on mi tvrdil, ze benzinka ma pomerne vetsi zisk z plynu nez z benzinu, takze nevim no. Kdyby jsi rekl, ze lidi nechteji dotovat stat, tak bych se musel poohlednout po tom, kolik z ceho ma stat, ale kdyz argumentujes benzinkama tak si nejsem jistej, ze se Tvuj argument zaklada na pravdivem obraze.

Co se upravovanych "lidovek" odsud tyce, tak mas naprostou pravdu - jsme chudaci a ja si to treba klidne priznam. Duvod? Ja jsem mel naftaka v atmosfere, dobrej ale na muj vkus linej. Pak benzinaka v atmosfere, to bych chudak, protoze jsem mu daval furt za usi a s 1,6tkou jsem lital s vykonem do 100 koni za 10+. Kdybych mel preplnovanyho benzinaka, obavam se, ze bych nelital pod 15 a nedivil bych se hodnote 20+, takze ANO, jsem chudak, protoze nemam na to, abych si mohl dovolit provozovat preplnovanyho benzinaka, takze z toho duvodu to resim preplnovanym (dvakrat (noteeth) ) naftakem a jsem stastnej, ze at kotlim jak kotlim, vzdy se vejdu nakonec pri tankovani do 10 a jeste si s prstem v nose podam na silnici naprosto drtivou vetsinu aut ... a o tom to nase "chudactvi" je ;)

bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..presne taktu odpoved som od teba čakal všetko poprieť bo všetci sme kkti..pekne pekne.. rozober par motorov po uprave na slavne E85 a potom uvidiš ;) a o saabe nehovorim,hovorí sa o aute konštruovanom na dajme tomu N95

..inak v celku suhlasím s kibim :)

Obrázek
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

bjukemen píše:..presne taktu odpoved som od teba čakal všetko poprieť bo všetci sme kkti..pekne pekne.. rozober par motorov po uprave na slavne E85 a potom uvidiš ;) a o saabe nehovorim,hovorí sa o aute konštruovanom na dajme tomu N95

..inak v celku suhlasím s kibim :)
Co popiram, kdy vam rikam, ze jste kokoti? Kolik Ti je, ze ses takovej? 15? Nebudu ho rozebirat, protoze ja se v benzinech nehrabu. Olegovi kamaradi ze saabtuning provozuji auta na E85 na vysokych konich a nikdy jsem nic neslysel, prestoze jsem se na to ptal.

Jinak jedinej, co tu neco popira (konkretne sebe) ses zjevne Ty:
bjukemen píše:skus raz rozobrať par motorom prevadzkovanym na E85 a uvidiš to bahno hnusne...ani LPG nieje najčistejšie ale radšej dam do auta LPG ako E85

.. mluvis o E85, zeptam se na bahno a Ty zacnes tocit o N95 ... tak kua, psal jsi o bahne ve spojitosti s E85 tak mi o nem napis .... nebo to je fakt jazykova bariera? Se mi zda, ze ja o voze, Ty o koze, ja tedy zacnu o koze a Ty? ... o kolotoci (crazy)

Takze znovu a snad srozumitelne: jake "bahno" jsi myslel v souvislosti s E85?

(a opakuji, bavime se o motorech, ktere jsou bud ze serie urceny na jejich provoz nebo auto podstoupilo kvalitni upravu kvuli tomu ... pokud toto neberes v potaz, radeji neodpovidej)

kozelpub
Přispěvovatel

Příspěvek od kozelpub »

on uz sa robi aj turbobenzin na plyn? :)
VW golf IV, 1.9 TDI, 74 kw zatial vsetko povodne :(
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..pozri pozri ako sa už zlostí,ty sa hned nechaš vytočiť..

..mam 29 len tak medzi rečou ;)

..asi si ma zle pochopil resp. som sa zle vyjadril...

..ano auta ladene na mieru budu jazdiť na E85 spolahlivo a s vysokým vykonom..

..ale n95 som uvidel pre to že E85 je bežne dostupny a ludia ho natankuju do auta a jazdia,tak sa uvadza plne kompatibilny a zamenitelny za n95 a v tom pripade to robi celkom peknu neplechu,motor to vie celkom pekne zasviniť...pred tým si nespominal že mysliš auto upravene na dajme tomu E85

..E85 ma aj nevyhody a pomerne dosť napr zasadna je vysoka korozívnosť koli vysokemu obsahu alkoholu

..a ako vždy je to len hlupy vynalez zelených ktorí nam akurat tak zvyšuje cenu potravín

..a o čo vlastne išlo v tejto diskusii..?..iba o to že ja som pisal o LPG ty si to hned spochybnil že LPG nie ale E85 ktori nesie kopec nevyhod (nižšia výhrevnosť,priliš chudobna zmes) je už ok...
Naposledy upravil(a) bjukemen dne 25 črc 2011, 13:54, celkem upraveno 3 x.

Obrázek
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

kozelpub píše:on uz sa robi aj turbobenzin na plyn? :)

..robí a pekne dávno..

Obrázek
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Clovece, tak premyslim - kdyz je Ti tolik, neujizdis si na necem? Sleduj tu evoluci argumentu a dotazu:
Forest píše:Plne chapu a podporuju, kdyz nekdo na luxusnim nebo sportovnim aute udela prestavbu na E85
versus
bjukemen píše:pred tým si nespominal že mysliš auto upravene na dajme tomu E85
... pokracujeme:

bjukemen píše:skus raz rozobrať par motorom prevadzkovanym na E85 a uvidiš to bahno hnusne
versus
bjukemen píše:..ano auta ladene na mieru budu jazdiť na E85 spolahlivo a s vysokým vykonom..
A nepis mi tu, ze z Tebe delam kkta, kdyz sam vidis, ze si to delas sam. Kua, ja se tu chci bavit na urovni na zaklade predkladani jasnych otazek a odpovedi za pouziti fakt a argumentu. Nemam cas na tyhle nesmysly, kdybych se chtel hadat na teto urovni, sel bych nekam na forum Counter Striku (wallbash)

bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..zase si tu citoval veci vytrhnute z kontextu..

..ale kedže ta chapem čo si chcel povedať tak mi prezrad čo konkretne si predstavuješ po d prestavbou na E85 ked už sme pri tom seriovku necham tak.. potom zistiš že napriek tomu že ju niekto ponúkne za 300€ nesplna ani polku toh čo by sa žiadalo koli bezpečnemu použivaniu e85 kašlem na to nejdeme tu rozoberať e 85 je to proste eko balast, ktori taží z nerovnej danovej zátaži,bohužial je to pokrivena dotačna politika..cele čo som tym chcel povedať je dopad v dlhodobejšej prevadzke na E85

..a necham to tak topic je o inom nie o e85 aj ked som to začal ja,až budeš mať zaujem konverzovať o E85 možme formou SZ alebo to nechajme tak.. ;)

to: Forest kedže nemam problem tak to napišem tu verjene,tvoje naozry na kopec vecí si važim,ale cela diskusia ohladom E85 sa zvrhla zlým smerom pretože som sa zle vyjadril,nie nadarmo ma prezyvaju Madar bo mi málo kto rozumie ;)
Naposledy upravil(a) bjukemen dne 06 srp 2011, 12:59, celkem upraveno 1 x.

Obrázek
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to zajímavé téma, já se svoji šlupkou bez elektroniky /dle Vašich kritérií jsem chudák, témeř bídák/ jsem neměl odvahu E 85 nalít do nádrže.., zaprvé proto, že obsluha je neproškolená, vůbec netuší, co točí a když už jsem doteď jezdil v létě na 95 , v zimě na 91 oktanů, tak už to vydržím..Jen by mne zajímalo, zda po upravení předstihu , nebo co všechno se musí upravit, bude starší auto jezdit obstojně. Okolo mne většina lidí jezdí s auty před smrtí a ptají se mne na to....Ale jde to kolikrát těžko, když si bába koupí GTI za 10000 kč a jezdí s tím uklízet hospodu... :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“