Škoda Octavia combi I 1,9TDI nejde nastartovat + velký hluk

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
smydys843
Nováček
Odpovědi: 0

Škoda Octavia combi I 1,9TDI nejde nastartovat + velký hluk

Příspěvek od smydys843 »

Zdravím,mám problém s octavii 1,9TDI 81Kw combi r.v1999 SLX.Můj první problém spočívá v tom že auto nejde nastartovat,startér točí ale auto nechytne.Začalo to asi před 2 týdny,a to mi dělal zřejmě imobilizér,když jsem auto odemnknul dalkáčem a hned jsem sedl do auta a nstartoval tak bylo vše v pohodě,když jsem ale odemknul auto a a šel nastartovat po více jak 5 minutách,tak auto nechytlo,vypínal jsem imobilizér na dalkáči kontrolka zhasla ale nešlo nastartovat,musel jsem zamknout auto a znovu odemknout a pak šlo nastartovat.Teď v pátek jsem už jsem nenasartoval vůbec ani po tom odemknutí a zamknutí,startér pořád točí ale auto nechytne.Zkoušel jsem všechny klíče které mám a dělá to u všech klíču stejně.
Druhý problém je v hlučnosti auto při nastartování a rozjezdu je strašně hlučné,je to jako by se motor někde opíral o karoserii,nebo je to zvuk jako bych jel na trojku na plný plyn,silentbloky jsou v pořádku a výfuk je taky ok,tah má auto taky dobrý a spotřeba paliva je v normálu.
Předem moc děkuji za rady.

aha omrknu to zitra v praci,auto mi uplne chciplo v praci takze jsem ho tam musel nechat pres vikend.ale zatim díky zítra vyzkouším.
Naposledy upravil(a) smydys843 dne 31 črc 2011, 12:18, celkem upraveno 1 x.
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

koukni jestli te blikne zhavení kdyz zapnes klicky.......jestli ne je to rele 109
603917329
smydys843
Nováček

Příspěvek od smydys843 »

Tak jsem zajel na firmu a vyzkoušel jsem to ještě dneska,jak jsem poprvé otočil klíčkem tak se žhavení rozsvítilo,pak jsem to zkoušel asi 10 kát,ale už se ani jednou nerozsvítilo,zkoušel jsem ti i po 5 minutách a nic.Kde to relé najdu abych ho mohl zítra vyměnit.?
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

smydys843 píše:Tak jsem zajel na firmu a vyzkoušel jsem to ještě dneska,jak jsem poprvé otočil klíčkem tak se žhavení rozsvítilo,pak jsem to zkoušel asi 10 kát,ale už se ani jednou nerozsvítilo,zkoušel jsem ti i po 5 minutách a nic.Kde to relé najdu abych ho mohl zítra vyměnit.?
Sundat kryty před kolenama řidiče,jako první odpáčit kryt pojistek na boku,vyšroubovat šroubky TORX a něco je nacvalký na křapky jak ten kryt pojistek
Super
Přispěvovatel

Příspěvek od Super »

najdes taky velky releblok - to su stierace a za nim je rele 109
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

tadyObrázek
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Super
Přispěvovatel

Příspěvek od Super »

vela ludi si ho myli s 103 . 103 je rele zhavenia, tak pozor na to
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“