motor 1Z klepe
Moderátoři: šulda, Moderátoři
motor 1Z klepe
Zdravím. Asi pred rokom pri preskočili rozvody na 1Z a výsledkom bolo,že som menil motor. Blok je tam z 81 kw, čerpadlo, turbo pôvodné. Po výmene mi začal motor tak oceľovo klepať /nie búchať/ niekde od stredu, zdá sa že akoby od čerpadla. Skontroloval som predvstrek na VAG, rozvody, ventily, vymenil som "hydroštely", skúšal som druhé trysky a vždy nič.
Je možné, aby taký zvuk vydávalo čerpadlo, príp. kľuka? Už neviem, ktorým smerom sa mám uberať.
Jazdím inak v pohode rok bez problémov, len to klepanie mi sakramentsky vadí...
Je možné, aby taký zvuk vydávalo čerpadlo, príp. kľuka? Už neviem, ktorým smerom sa mám uberať.
Jazdím inak v pohode rok bez problémov, len to klepanie mi sakramentsky vadí...
A klepe to jen na volnoběh, nebo nejvíc třeba, když jeden na menší otáčky a pak přidáš to zaklepe..?Může klidně klepat píst..Kdyby ti to klepalo na volnoběh a přidal jsi a klepání by se zvýšilo , byla by to ojnice, čep by naopak přestal klepat a kdyby to bylo na rozvodech bude to klepat v delších intervalech a pořád...
nepropadat panice...
-
- Aktivista
já se přikláním k jerichovi klepe píst v HU, ten motor jede jak kulomet,
když zajedeš na benzinku a koupíš takovou medovinu do oleje asi za dvě kila tak se to mírně zlepší a v určitých režimech nastanou i hluchá místa,
dej olej M7 ADS IV superturbo a tu medovinu, je tam namalovám píst s klikou ve strážnici do mají na benzince v JZD
a klepej vesele do posledního dechu

když zajedeš na benzinku a koupíš takovou medovinu do oleje asi za dvě kila tak se to mírně zlepší a v určitých režimech nastanou i hluchá místa,
dej olej M7 ADS IV superturbo a tu medovinu, je tam namalovám píst s klikou ve strážnici do mají na benzince v JZD
a klepej vesele do posledního dechu

-
- Aktivista
pak napiš jak se ti dařilo, já se v tom hra bu víc jak třicet let ale domakal jsem jen hlavy,remy77 píše:milosi, ja to radsej poriesim s tym piestom
dneska jsem zrovna potkal borce co dělal a ještě sem tam hrabe do motorů co znám tak mu ze všech bylo po 3o.ooo km něco slyšet, muíš mít tři věci
strojařinu, matroš a olej pak mi napiš jestli si vzpomeneš dík miloš

-
- Přispěvovatel
Mne tiez nieco klepe podobne ako popisujes v mojom AFN a vsetci mechanici ktory to poculi mi vraveli ze pokial sa to nezhorsuje a tah to ma normalny mam sa na to vykaslat. Skusil by som vymenit hydrostely ale ze vraj netreba menit ani to ze to nevadi. Mimochodom pracujem v pneuservise a chodi k nam fakt vela klepajucich tdiciek.
Skusim tam naliat nejaku gebudzinu do oleja - neviete nahodou presny nazov?
Skusim tam naliat nejaku gebudzinu do oleja - neviete nahodou presny nazov?
1.9jtd 77kw
Milosi - strojarinu mam vystudovanu... takze uz len olej a matros 
DutchDixon - hydrostely su uz vymenene, motor ide inak OK uz viac ako rok.. Mne nevadi, ze to klepe, neni to novy motor, ale ... Do motorov nie som extra odbornik, ale nieco najazdene mam v rozoznam standardny a nestandardny klepot... nerad by som zberal piesty po ceste za autom...
Este ak sa mi bude chciet a najdem tohto roku cas, kuknem tie piesty

DutchDixon - hydrostely su uz vymenene, motor ide inak OK uz viac ako rok.. Mne nevadi, ze to klepe, neni to novy motor, ale ... Do motorov nie som extra odbornik, ale nieco najazdene mam v rozoznam standardny a nestandardny klepot... nerad by som zberal piesty po ceste za autom...
Este ak sa mi bude chciet a najdem tohto roku cas, kuknem tie piesty
Samozřejmě každé klepání signalizuje větší vůli nebo naopak malou tam, kde by měla být větší.../např.píst-ventil/ Jestli motor neklepe na volnoběh, ale naopak při rozjetí na vyšší kvalt, vypadá to na volný píst ve válci, naopak při ubrání plynu z kopce a lehké zaklepání ukazuje na volné ojnice a klepání téměř neustále na volný pístní čep..Hodně muže klamat klepající vakuopumpa nebo řemenice,popř. klima..Při zjištovaní to chce očesat /odpojit/všechny nesmysly, které motor zatěžují a kazí čistý poslech...ale nejsou nutné pro chod motoru...Klepat může i tryska, ale ne dlouhodobě, ale ta se pozná kouřem z výfuku../většinou/
nepropadat panice...
-
- Přispěvovatel
Ta tryska by ale neklepala pri deceleracii iba pri akceleracii. Mne to klepka stale ale piestny cap to podla mna nebude ide to z vrchu od motora. Posledne dve rana som si vsimol ze to neklepe vobec - az ked sa zohreje motor. Co sa tyka hyrostelov tak zvlastne ze niekto tvrdi vymenit a druhy ze dat hlasnejsie radio.
1.9jtd 77kw
nie, motor je cely druhy, vratane hlavy. teraz tam mam blok AFN /napadlo ma, ze mam aj zly nazov temy tym padom
. Pretesnil som na nom vanu, hlavu, vrch, nove hydro, skontroloval ventily, prehodil trysky, zvysok turbo, cerpadlo a pod je z 1Z. No ako som pisal, ked som prehodil druhy motor, tak ten klepe od nastartovania na volnobeh, zrychluje a klesa spolu s otackami. Ten klepot nie je buchavy ale skor cvakotavy. Ak ho neporazi, nech klepe do dochodku, ale ako som pisal, ak klakne, uz nechcem znova prezivat ten krvopotny pribeh s dalsim motorom ... keby ze aspon kapota je ako na passate, to by sa tam lahsie rvalo