Spotřeba PASSAT 2.5 TDI 150 PS Tiptronic
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Spotřeba PASSAT 2.5 TDI 150 PS Tiptronic
Mam problem s vysokou potrebou. Pri jizde po dalnici pri zapnutem tempomatu mi palubni pocitac ukazuje okamzitou spotrebu viz tab.
rychlost spotreba
80 6,8
90 7,7
100 8,0
110 8,4
130 9,6
150 11,5
170 13,5
Poradte mi v cem je problem. Dik
rychlost spotreba
80 6,8
90 7,7
100 8,0
110 8,4
130 9,6
150 11,5
170 13,5
Re: Spotřeba PASSAT 2.5 TDI 150 PS Tiptronic
Tohle je úplně normální spotřeba. Jukni se do TP, tam to budeš mít... U mojí audiny je to nachlup stejný..Luda píše:Mam problem s vysokou potrebou. Pri jizde po dalnici pri zapnutem tempomatu mi palubni pocitac ukazuje okamzitou spotrebu viz tab.
rychlost spotreba
80 6,8
90 7,7
100 8,0
110 8,4
130 9,6
150 11,5
170 13,5
A6 Avant Quattro 2,5TDi 132kW Tiptronic (2000)
Luda píše:Mam problem s vysokou potrebou. Pri jizde po dalnici pri zapnutem tempomatu mi palubni pocitac ukazuje okamzitou spotrebu viz tab.
rychlost spotreba
80 6,8
90 7,7
100 8,0
110 8,4
130 9,6
150 11,5
170 13,5
To jsis měl kámo pořídit 1,9TDI a ne 2,5-lku. Ta už si veme To je už přece 6-škopek
Ale zase se svezeš a jak potkáš nějakou OI,tak mu ukážeš obláček z výfuku
VW Vento 1,9TDI 66kw 90ps,AHU, klima,r.v.7/97 prodej ČR 5/98....I love TDI.....
- frantacech
- Aktivista
To si zvyknes, neboj.Luda píše:Mam problem s vysokou potrebou. Pri jizde po dalnici pri zapnutem tempomatu mi palubni pocitac ukazuje okamzitou spotrebu viz tab.
rychlost spotreba
80 6,8
90 7,7
100 8,0
110 8,4
130 9,6
150 11,5
170 13,5
RUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....ja mam ten isty motor, mne to tiez pekne papa, ale tolko ako az nie. Radsej si odmeraj realnu spotrebu a necum na akutalnu. Mne aj tak pal PC ukazuje o pol litra viac. Napriklad na ceste z holandsa na slovensko som si to presne odmeral, PC vykazoval 8.0l/100km, realna spotreba bola 7.48l/100km. Jazdil som zhruba okolo 140kmh (cez noc). Problem je v tom, ze mi pal PC ukazuje spotrebu aj ked stojim na volnobehu, a to poslednu hodnotu z jazdy, takze ked sa pohnem o pol metra a zastanem, tak tam je aj 20l/100km, hoci auto stoji, a to mi samozrejme pocita i do priemeru (co je to za problem, to naozaj netusim). Kombinovane jazdim zhruba okolo 8l (podla PC 8.5), co vzhladom na kratke trasy a caste jazdenie i v meste povazujem za celkom good.
Podle manuálu palubní počítač obnovuje hodnoty každých ujetých 30m, tak proto.airbone píše:Problem je v tom, ze mi pal PC ukazuje spotrebu aj ked stojim na volnobehu, a to poslednu hodnotu z jazdy, takze ked sa pohnem o pol metra a zastanem, tak tam je aj 20l/100km, hoci auto stoji, a to mi samozrejme pocita i do priemeru (co je to za problem, to naozaj netusim).
neviem neviem, problem je v tom, ze ked stojim, tak mi nemoze auto zrat 20l/100km, aktualnu spotrebu by malo ukazovat v l/h a urcite nie 20l na volnobeh. Tym sa skresluje skutocna spotreba, pretoze pocitac to pocita do priemeru aj ked auto tolko nezerie. Problem u mna je niekde inde. Okrem ineho, ak stojim s nastartovanim motorom, tak mi klesa aj priemerna rychlost.
U mě je to stejné, takže si myslím že to je normální.. Prostě v tomhle udělali soudruzi s ndr chybu no...airbone píše:neviem neviem, problem je v tom, ze ked stojim, tak mi nemoze auto zrat 20l/100km, aktualnu spotrebu by malo ukazovat v l/h a urcite nie 20l na volnobeh. Tym sa skresluje skutocna spotreba, pretoze pocitac to pocita do priemeru aj ked auto tolko nezerie. Problem u mna je niekde inde. Okrem ineho, ak stojim s nastartovanim motorom, tak mi klesa aj priemerna rychlost.
No, ci je to normalne to neviem, na niektorych B5, aj starsich, to vraj ukazuje normalne. Je to blbost, pretoze to skresluje spotrebu na PC smerom nahor. Sam si odskusaj natankovat dvakrat po sebe plnu nadrz a zistit si presnu spotrebu, mala by byt o nieco nizsia. V meste pri zapchach by to mohol byt rozdiel podla mna az o jeden liter, ba aj viac. Neide ani tak o to, ze co to ukazuje v aktualnej spotrebe, ako o to, ze to zaratava do priemeru. Vyresetuj si PC a vsimni si, ze aj priemerna spotreba pri stati bude stupat. Raz mi nastupala dokonca az tusim na nieco cez 30 litrov...
Mam B5 1.9 a ukazuje mi to stejne jako tobe. Myslim, ze je to spravne - kdyz stojis, tak jde do motoru nafta a tak se musi zapocitat do celkoveho prumeru za celou cestu... kdyz budes merit spotrebu bez PC, tak se ti tam taky spotrebovana nafta pri stani promitne...
a kdyz ti pocitac ukazuje vic, da se to korigovat nastavenim ve VAGu...
To je v poriadku, ale motor nemoze ukazovat pri volnobehu a stani spotrebu 20l/100km. A ked mam priemernu spotrebu povedzme 8l a pri stani mi vystupa na 9, tak to je podla mna blbost.tom333999 píše:Mam B5 1.9 a ukazuje mi to stejne jako tobe. Myslim, ze je to spravne - kdyz stojis, tak jde do motoru nafta a tak se musi zapocitat do celkoveho prumeru za celou cestu... kdyz budes merit spotrebu bez PC, tak se ti tam taky spotrebovana nafta pri stani promitne...![]()
priemerna rychlost sa predsa pocita za jednu hodinu "vrcania " motora,ved trosku rozmyslaj !!! Ci myslis ze ti bude pocitat priemerku aj ked auto stoji v noci pred domom? Ta spotreba pri stojacom aute a nastartovanom motore samozrejme stupa stale horeairbone píše:neviem neviem, problem je v tom, ze ked stojim, tak mi nemoze auto zrat 20l/100km, aktualnu spotrebu by malo ukazovat v l/h a urcite nie 20l na volnobeh. Tym sa skresluje skutocna spotreba, pretoze pocitac to pocita do priemeru aj ked auto tolko nezerie. Problem u mna je niekde inde. Okrem ineho, ak stojim s nastartovanim motorom, tak mi klesa aj priemerna rychlost.

PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
tak,tak...pre.vit píše:U mě je to stejné, takže si myslím že to je normální.. Prostě v tomhle udělali soudruzi s ndr chybu no...airbone píše:neviem neviem, problem je v tom, ze ked stojim, tak mi nemoze auto zrat 20l/100km, aktualnu spotrebu by malo ukazovat v l/h a urcite nie 20l na volnobeh. Tym sa skresluje skutocna spotreba, pretoze pocitac to pocita do priemeru aj ked auto tolko nezerie. Problem u mna je niekde inde. Okrem ineho, ak stojim s nastartovanim motorom, tak mi klesa aj priemerna rychlost.)) Když jsem měl novější fábku, tak tam už to ukazovalo l/h při stání, ale u téhle audiny je tam poslední údaj l/km při jízdě. Stačí pak trochu popojet a už se to změní (po těch dalších 30m)....
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
...priemerna spotreba pri stati bude stupat. Raz mi nastupala dokonca az tusim na nieco cez 30 litrov...
a hlavne stupa cez 30l ked sa niekde dlhsie stoji v lesiku dalej od ludi a su zahmlene okna...
Ale nie,trosku si z vas utahujem,to ukazovanie spotreby mas v poriadku. ja mam navyse od teba 4-kolku,do Chorvatska som mal v lete priemer 6,5l/100km,aj sa vela stalo /raz az 3hod motor vrcal na mieste aj s klimou/,aj sa islo do tych 160km. Inak mavam tak 9,5l/100km po meste a aj mimo,hlavne ked sa ostrejsie jazdi. Vcera priatelka zase spravila priemerku 6,1/100km,tak som kukal ako puk. Asi mam tazku nohu 
a hlavne stupa cez 30l ked sa niekde dlhsie stoji v lesiku dalej od ludi a su zahmlene okna...
Tak dobre, nech je teda po vasom. Ja som myslel, ze pri stani by to malo ukazovat spotrebu v l/h. Potom to mam v poriadku, len si dam cez vag skorigovat spotrebu, kedze mi to ukazuje zhruba o 0.5l viac cez PC. Tu spotrebu 6.1l, ty vole, to ti teda zavidim, mne sa este nikdy nepodarilo dostat sa na taku hodnotu. A tak isto 6.5 do chorvatska.... Hm, skusal si to merat aj v reale? Oproti mojmu autu sa mi to zda dost malo, mas tam nejaky inteligentny chiptuning? Sem tam sa mi podari pod 7, ale to ked idem dole kopcom do prace a plynu sa dotykam len obcas. Kazdopadne, so spotrebou som spokojny, horsie to je s inymi vecamilubomt píše:...priemerna spotreba pri stati bude stupat. Raz mi nastupala dokonca az tusim na nieco cez 30 litrov...
a hlavne stupa cez 30l ked sa niekde dlhsie stoji v lesiku dalej od ludi a su zahmlene okna...Ale nie,trosku si z vas utahujem,to ukazovanie spotreby mas v poriadku. ja mam navyse od teba 4-kolku,do Chorvatska som mal v lete priemer 6,5l/100km,aj sa vela stalo /raz az 3hod motor vrcal na mieste aj s klimou/,aj sa islo do tych 160km. Inak mavam tak 9,5l/100km po meste a aj mimo,hlavne ked sa ostrejsie jazdi. Vcera priatelka zase spravila priemerku 6,1/100km,tak som kukal ako puk. Asi mam tazku nohu
Apropo, nepoznate nahodou na SK niekoho, kto vie opravit/dodat/vymenit display MAXIDOT? Vypadavaju mi riadky - bezna chyba, asi treba preletovat spoje, alebo vymenit ho.
BTW, zo zahmlievania okien v aute, pri lesiku som uz davnejsie vyrastol. Po nadmernom prevadzkovani tejto rozkose si to mozu odniest aj zadne tlmice, takze uz vyuzivam hlavne postel.