bmw325tds když stojí v kopci tak nenastartuje

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
passikos
Nováček
Odpovědi: 0

bmw325tds když stojí v kopci tak nenastartuje

Příspěvek od passikos »

Zdravim.
Dnes už podruhé se mi stalo ,že jsem stal v mirnem kopci tak auto nenaskočilo.
motor točí ,ale nenaskočí. Vnádrži mam něco nad 15L.když jsem auto dal na rovinu tak naskočilo asi po 5s točení.

Coto muže dělat ?
myslim si že to bude asi čerpadlo v nádrži ?
Diky za rady.
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

Padá Ti nafta, důkladná kontrola těsnosti palivového vedení od filtru do nádrže.
dawe2706
Aktivista

Re: bmw325tds když stojí v kopci tak nenastartuje

Příspěvek od dawe2706 »

passikos píše:Zdravim.
Dnes už podruhé se mi stalo ,že jsem stal v mirnem kopci tak auto nenaskočilo.
motor točí ,ale nenaskočí. Vnádrži mam něco nad 15L.když jsem auto dal na rovinu tak naskočilo asi po 5s točení.

Coto muže dělat ?
myslim si že to bude asi čerpadlo v nádrži ?
Diky za rady.
Bude to tím čerpadlem v nádrži.Jede to i bez něj,ale musí tam být aspon 20 litrů a musí stát na rovince.
BME E61 530d chip 580Nm 282ps
BMW E39 530d touring + CP3 + Hybrid 636Nm 272ps ex
Opel Omega 2.5 mTDS Caravan 550Nm 230ps
GAME OVER
passikos
Nováček

Příspěvek od passikos »

tak jsem dnes to rozdělal a čerpadlo jede. otočim kliček a hned de nafta..
tak možná bude někde nějaká netesnost ?
proti padaní nafty mužu použít nějaky zpětný ventil ?
dawe2706
Aktivista

Příspěvek od dawe2706 »

passikos píše:tak jsem dnes to rozdělal a čerpadlo jede. otočim kliček a hned de nafta..
tak možná bude někde nějaká netesnost ?
proti padaní nafty mužu použít nějaky zpětný ventil ?
Já mám na čerpadle zezadu jak se spojuje vracečka od vstřikovačů zpětnej veltil už v originále.Někdy je tam jen průtokáč a malinkatou dírkou a nebo (to mám já) průtokáč kde je pružinka a kulička.Spíš než jinej ventil bych šel po přepadových hadičkách...dal nový (stojí pár korun) a bude klid.
BME E61 530d chip 580Nm 282ps
BMW E39 530d touring + CP3 + Hybrid 636Nm 272ps ex
Opel Omega 2.5 mTDS Caravan 550Nm 230ps
GAME OVER
modriblesk
Sběrač informací

Příspěvek od modriblesk »

ja som pred par dnami mal rovnaky problem na 525TDS (myslim ze je to rovnaky system).
vytiahol som vsetko z nadrze a studoval som v com moze byt problem.
cerpadlo sa tocilo, ale aj tak ked som mal v nadrzi menej ako 15-20l. auto neslo ani na rovine. nechalo ma stat na dialnici.

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... el_sensor/
c.1. je elektricke cerpadlo
neobvykle je, ze tlaci naftu do c.7.
a odtial cez c.6 vychadza nafta do vstrekovacieho cerpadla. a kedze elektricke tlaci viac ako potrebuje motor, cast nafty sa sucastne cez druhu hadicku dielu c.7 vracia do pravej casti nadrze. neviem presne ako je vo vnutry vyrieseny diel c.7 bal som sa ze ho zlomim. tiez je v nom dajake cerpadlo, no pohanane je naftou ktoru tlaci elektricke a hore je asi dajaka spatna klapka proti padaniu nafty. ked vsetko spravne pracuje, tak el cerpadlo tlaci naftu do c.7 a vdaka tomu dokaze vytiahnut naftu z lavej casti nadrze do pravej. ked je v aute menej ako 10-15 litrov, tak v lavej casti nadrze uz je sucho a vsetka je vpravo aby bolo cerpadlo ponorene a chladene. kto toto dokazal vymysliet musel byt riadny PACIENT (rofl) . vsetka cest.

ja som mal upchate sacie sytko na el cerpadle. cerpadlo sa tocilo ale nic netlacilo.
v takej situaciji si dokaze naftu potiahnut aj vstrekovacie cerpadlo, hacik je v tom ze ked je v aute menej ako 15-20 litrov, ta druha hadicka z dielu c.7 sa dostane nad hladinu a vstrekovacie cerpadlo si natiahne vzduch.

no a len pre uplnost, spiatocka sa do nadrze vracia cez diel c.2 nad el. cerpadlom co mna osobne dost prekvapilo.

a uz iba dufam ze moja slohova praca niekomu pomoze, ved som sa s tou nadrzou hral celu nedelu.

pre istotu som pozrel 325tds sedan a vidim ze konstrukcne je to trochu ine, no predpokladam ze princip fungovania bude rovnaky:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... el_sensor/
E39 525tds + Ford Transit 2,5D
Odpovědět

Zpět na „BMW“