Taka haluz z tapacirom stropu.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ludoh
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Taka haluz z tapacirom stropu.

Příspěvek od Ludoh »

Neviem preco , ale zo dna na den mi ovisla cast stropu.Ovisla ale iba ta latka nie cely strop, ako by sa odlepila od toho molitanu.Strop drzi normalne na mieste. Neviete mi niekto poradit ake lepidlo by sa tam dalo naniest aby nespravilo flaky na tej latke. Neviem co stym. A myslim si ze je zbytocne kupovat druhy strop. Ak ho dam von tak ho bude stacit iba prelepit...Len neviem akym lepidlom.

Dakujem za rady a postrehy..
A3 sportback 1.6 BSE 1sk owner
jirkabeda
Nováček

Příspěvek od jirkabeda »

Před pár lety jsem si očalounil komplet interiér ve fábii a všechno jsem lepil slabou vrstvou klasickýho chemoprénu - dodržet postup - napatlat obě strany, nechat zavadnout a pak přilepit a zajistit nějak aby se to pár hodin nemohlo odfouknout (ja používal kolíčky na prádlo + případně něčím zatížit). Žádný fleky se mi nikde nedělali. Není to z mojí hlavy, to jsem se tenkrát dočetl na internetu... :)

Jěště se prodává i nějaký speciální lepidlo ve spreji, ale s tím zkušenosti nemám...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Obdivuji šikovné lidi, kteří při této práci nevylítnou z kůže a dokonce je to baví...Já bych se zbláznil a propadl panice.. :)
nepropadat panice...
Ludoh
Přispěvovatel

Příspěvek od Ludoh »

No skusim ho dat von cely a zohnat ten sprej..Ono to vyzera ako by to povodne lepidlo prestalo lepit znicoho nic..Nechapem. Lebo ked prejdem po strope z rukou tak to chvilu pekne drzi a potom to zase ovisne..No haluz ako pisem, neviem co sa stalo. Ak by mi zatekala voda tak to ovisne asi cele a boli by tam flaky.Ale nic uplne samotna latka ovisla.Seriema to dost.Ale ak to prilepmi naspat tak nema vyznam kupovat druhy strop..Dufam..

(LOL)
jirkabeda
Nováček

Příspěvek od jirkabeda »

jericho - každej máme něco, já zase když si sám vyměním vzduch. filtr a olej, tak se plácám po rameni jakej jsem vlastně šikovnej, protože motor - pro mě docela velká neznámá... (LOL)

Ludoh - jestli máš auto co už má nějakej rok za sebou, tak se není čemu divit - ten strop musím odolávat hlavně velkýmu teplu od střechy v létě a to lepidlo prostě povolí... :)
Ludoh
Přispěvovatel

Příspěvek od Ludoh »

asi mas pravdu, ale skusit to musim, lebo inak mu nic nechyba..uvidime ;)
calibrator
Přispěvovatel

Příspěvek od calibrator »

tu latku ku tomu molitanu už neprilepiš.. ide o to, že ten molitan už sprachnivel rokmia a teplom, popripade ak niekto vela krat čisti strop na mokro-tak sa to tiež odlepi..

nova latka sa predava už s nalepenym tym molitanom.. takže ak tu staru latku daš preč, musiš stary molitan so stropnice odstranit, pretože ak to nalepiš na ten stary molitan, tk sa ti to znova odlepi..

lepidlo v spreji je na to uplne paradne.. robi ho HENKEL, a kupoval som ho v Hornbachu..

Bacha na prudke ohyby na stropnici v oblasti slnečnych cloniek.. dokaže sa tam latka nazberkat, a budu tam vrasky..

ak si to nikdy nerobil, zver to odbornikom..

dalšia vec je zohnat potahovy material.. to je celkom pakaren, a nieje to ani lacne.. myslim že 20,-eur za bežny meter..
Ludoh
Přispěvovatel

Příspěvek od Ludoh »

No hotovo, tak to asi neporiesim tak lahko ako som si predstavoval..No musim najst niekoho kto to robi normalne a nema slovensku povahu podnikatelsku.. (LOL) dik za radu kazdopadne..Ale myslim si ze ten molitan mozno nezprachnivel, ale asi cca pred tyzdnom mozno viac som si tepoval sedacky no a cez noc som nemohol moc vetrat auto..Takze ci to nieje nahodou vysledok toho vsetkeho.Mozno ten molitan natiahol vlhko a sa to odlepilo..Je to mozne?? Asi skusim najprv ten lep v spraji a potom uz jedine calunik..a hotovka
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Je to celkem častý jev hlavně u aut dovezených z Itálie, které se tady v Česku vyčistí mokrým způsobem a po pár dnech/týdnech/měsících se to odlepí, nebo někdy se to tak už doveze odlepené... Viděl sem už mraky takých stropnic v háji a v drtivé většině právě u aut z Itálie...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
calibrator
Přispěvovatel

Příspěvek od calibrator »

ako piše RiDER .. tiež som kupil auto s Italie, a ta latka tam bola prichytena špendlikmi - len to bolo auto r.v.92 :) :) takže vek...

ak nanesieš na samotny molitan lepidlo, tak ten molitan ti splaskne.. teda nebude to na dotyk "comfort".

mne to robili pred 6timi rokmi v TLM DESIGN (bratislava) a všetko drži.. len časovo to bolo troška "naročne" (ten s auta r.v.92).

dalši strop robili kamošovi v jednom čalunictve v BA , a po dvoch tyždnoch ovysol, lebo sa odlepila latka od stropnice (špatne lepidlo) -reklamacia v pohode, ale musel opet rozobrat cele auto.

Ked mi to robili v TLM , tak mi chlapik hovoril, že použit spravne lepidlo na to je dost problematicke, pretože auto je vystavovane extremom (Velke teplo/mrazy) a niektore lepidla ako napr chemopren nieje mrazom odolne..

Ešte mam aj tel.č. na jedneho čalunika v Trnave čo mi robil strop do čiernej farby na mojom G4 variant .. mam to zatial 3 roky a všetko drži.. nikde sa to neodlepuje..
Ludoh
Přispěvovatel

Příspěvek od Ludoh »

No este lepsie..No auto je z Talianska, ale je tu od 2005 a v poho.Az teraz.Asi to spravilo to vlhko z tepovania. No ja neviem. Napozna tu niekto niekoho z Trnavy alebo okolia co tieto veci robi?? DIk
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Taky se mi odlepila stropnice na Italovi... řešili jste od té doby někdo úspěšně?
Ludoh
Přispěvovatel

Příspěvek od Ludoh »

Prilepit to uz nejde, treba zohnat druhu.. Ja som to docasne vyriesil spinkovackou a je to fajn ani otom neviem lebo na strop nepozeram ako je rok dlhy..Ale ked to nepredam tak zozeniem druhy a vymenim to cele..
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“