Výměna manžety passat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

milda.23
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Výměna manžety passat

Příspěvek od milda.23 »

Zdarec popsal by mi tu někdo jak vyměnit manžetu u kola na passatu 2001. Nebo nemá někdo obrázky-fotky Díky zejtra se chci do toho pustit :) :)
pašák 1.9 TDi 172 kobylek... skoro vše už vyměněno... :) :)
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

odporucam kupit knihu ´jak na to´ pre zaciatocnikov su tam super uzitocne rady. Stoji okolo 1000CZK. Netvrdim ze si zaciatocnik, ale postup na to na co sa pytas tam iste najdes ;)
V skratke, odpojis poloos od prevodovky (6x srob na tisichran) povolis stredovy srob naboju kolesa a mas poloos vonku. Rozrezes staru manzetu, klb sklepnes von, prip. stredovy srob co zasrobujes nadoraz a klb tym staihnes, das novu manzetu, naplnis vazelinou, zlozis a mas hotovo.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

a pokud nemáš pořádné nářadi a blbě dotáhneš tu poloosu tak ti zachvilku zarachotí, ;)
milda.23
Sběrač informací

Příspěvek od milda.23 »

pořádné nářadí mám, momenťák taky zručnej taky jsem tak to snad zvládnu ne.... a musí se ta poloosa oddělávat i u převodovky ??? nestačí povolit ten středovej šroub co je u náboje tím to celé padne dolu a pak to sklepnu ??? Neb se na to musí bušit pořádně přes nějákou trubku a tím by hrozilo poškození v převodovce proto se to vyndavá celé ????
slovacek.milos
Aktivista

jde to i tak jak píšeš
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Když nemáš smůlu a není tam kloub haražen přes drátěnou pojistku, tak to srazit půjde..Dnes jsou na to perfektní stahováky, ale já vždycky zapřu tyč poloosy stahovacími kleštěmi o rameno, nebo tak nějak a dám mu pecku /akorát bacha na hranu a kouli, ale vydrží to dost/ a je dole..Když to pak narazíš, musíš cítit potom lehkou vůli, což je známka že pojistka zapadla...... :)
nepropadat panice...
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

passat ma tu vyhodu, ze ma zkrz tisichran na klbe zavit. Netreba ziadny stahovak, staci srob zasrobovat nadoraz a klb zleze sam.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

misoVW píše:passat ma tu vyhodu, ze ma zkrz tisichran na klbe zavit. Netreba ziadny stahovak, staci srob zasrobovat nadoraz a klb zleze sam.
Přesně tak - stejně to má i Sharan - je to výhoda, že se nemusí používat násilí. Ačkoli znám jednoho, co ho doma baba tak sejří, že se do garáže chodí vybít - ten má ze všeho nářadí nejradši kladivo :-).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Když nemáš smůlu a není tam kloub haražen přes drátěnou pojistku, tak to srazit půjde..Dnes jsou na to perfektní stahováky, ale já vždycky zapřu tyč poloosy stahovacími kleštěmi o rameno, nebo tak nějak a dám mu pecku /akorát bacha na hranu a kouli, ale vydrží to dost/ a je dole..Když to pak narazíš, musíš cítit potom lehkou vůli, což je známka že pojistka zapadla...... :)
se na to vyprdni v kelly stojí manžeta 35O korun, když si koupíš převlíkačku tak dáš 25O, já to rvu přes ten kužel koupil jsem ho na slovensku jen 36O koun, tím srážením si člověk casto zadělá na velké problémy, ;)
milda.23
Sběrač informací

Příspěvek od milda.23 »

co myslíš převlíkačkou ???? :D :D
milda.23
Sběrač informací

Příspěvek od milda.23 »

jo už jsem to pochopil co myslíš :D :D nikde ji v kelly shopu nemohu najít nemáš odkaz ????
slovacek.milos
Aktivista

milda.23 píše:co myslíš převlíkačkou ???? :D :D

neopranka to neznáš najdu na netu pošlu ti odkaz miloš
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, ale musí na to být manžeta..každou tam nedáš..
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Jo, ale musí na to být manžeta..každou tam nedáš..
píšu neoprenka, v kely říkají převlíkačka, hezký výběr mají v APM, jíá to dělám tak že jsou ve strážnici autodíly zelina a ten opravuje i auta tak má několik rozměrů, někdy se stane že je tvrdá a musíš se dřít přihřeješ horkovzduškou a je tam ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Mě se moc často do ruky nedostaly, to jsou samé Spidany apod., ale tuhle na mne vybalili celou řadu těchhle /šprcek/ jak jim říkám..Co jsme se natrápili s touhle navlíkačkou , kterou sice prodávali, ale šprcky neměli..Dokonce jsem jednou v nouzi u Peugeta 106 s těmi francouzskými sráči /klouby/ manžetu rozřízl a pak slepil vteřinákem...Že to jednu cestu vydrží a pak ji vyměním ...pořádně...Pak jsem to zvedl a hle, manžeta zatím držela..Ale pak paní auto ukradli /skoro plakala, měla ho strašně ráda/ tak jsem si říkal, doufám vy svině , že se vám zadře motor a manžeta se rozlepí... :(
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“