Octavia I,smerovky a ostatné
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Octavia I,smerovky a ostatné
Vyskytol sa mi problem na aute za jazdy, prenejšie na jednej križovatke som ešte blikal a na druhej už nie, počul som len vrčanie zo spínača výstražných svetiel. Spínač výstražných svetiel som vymenil, páčku smeroviek som vyčistil, poistky v poriadku, chybová pamäť prázdná, napriek tomu chyba pretrváva, Neskôr som zistil, že mi neidú ani sterače, vetrák , vyhrievanie zadného okna. Kostrenie som prečistil pod baterkou, pod prístrojovou doskou a za ľavím stredným ofukom. (prepínanie parkovacích svetiel, výstražná poloha smeroviek a reakcia smeroviek na DO /dorábané asi pred rokom / je v poriadku !) Chyba pretrváva !!!!!!
Má niekto nápad ? prípadne nefunkčné el. zariadenia kde sú kostrené ?
Má niekto nápad ? prípadne nefunkčné el. zariadenia kde sú kostrené ?
octa 1, 1,6, 74 Kw, AKL, r.v. 2000
Octa 1 1,6 75 BFQ r.v. 2009
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
vem si třeba mínus odbaterky a napoj na hnědý drát k ventilátoru když se nerozběhne tak to asi kostrou nebude comyslíšpacka píše:kde to merať ? a ako to riešiť ?jurosdi píše:A máš istotu,že nefunkčné zariadenia nemajú kostru???? Meral si napríklad či je uzemnený hnedý vodič na vetráku??? Možno im chýba +12V zo svorky 15.
/Vďaka za odpoceď !/
pak drát přepoj na plus a připuj na tlustý přívodní drát + k ventilátoru
Ako prezerám Dielenskú príručku, ma napadlo, či to nemôže robiť spínacia skrinka. všetky nefunkčné zariadenia sú napájané z 15-ky . Po otočení klúčikom zostávajú nefunkčné !slovacek.milos píše:vem si třeba mínus odbaterky a napoj na hnědý drát k ventilátoru když se nerozběhne tak to asi kostrou nebude comyslíšpacka píše:kde to merať ? a ako to riešiť ?jurosdi píše:A máš istotu,že nefunkčné zariadenia nemajú kostru???? Meral si napríklad či je uzemnený hnedý vodič na vetráku??? Možno im chýba +12V zo svorky 15.
/Vďaka za odpoceď !/![]()
pak drát přepoj na plus a připuj na tlustý přívodní drát + k ventilátoru
Je to sivé relátko a je na tom napísaná 18-ka ! Po vímene všetko v poho, ide to bez chyby ! Dakujem za rady !amater píše:este by to mohlo robit odlahcovacie rele, co odpina spotrebice pri starte - myslim ze vsetky co si vymenoval su z neho napajane.... je to svorka tusim 75X......?