ducato rv2000 2,8iDTD prevadzkova teplota motora + kurenie

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
chalan
Nováček
Odpovědi: 0

ducato rv2000 2,8iDTD prevadzkova teplota motora + kurenie

Příspěvek od chalan »

caute mam problem s teplotou motora, aspon podla rucicky teploty a toho ze v zime to skoro nekuri. menili mi uz 2x termostat nepomoholo. teraz v lete doobeda ked bolo vonku cca 30stupnov som to v meste testoval nasledovnym sposobom

1.) pred nastartovanim teplota vyzerala takto
Obrázek
2.) po prejdeni 5km (11min jazdy) to vyzeralo takto
Obrázek
3.) po prejdeni dalsich 9km (cize po 14km) (30min jazdy) to vyzeralo takto
Obrázek

je to podla vas normalne? kurilo to vlazne... problem je aj v tom ze rucicka mi este nikdy neukazala stredovu hodnotu, vzdy bola o jeden dielik pod stredom a to som jazdil aj do dlhych stupani, proste motor sa nikdy neprehreje a este mi ani nikdy neroztocilo vetrak chladenia... ma niekto podobne skusenosti s tymto autom? ja uz som bezradny. v zime to napriklad zacalo kurit az po hodine co som isiel z ba do noveho mesta nad vahom a tiez tak striedavo teplo...
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

skus vymenit termostat stoji 10€ ale moc ti to nepmoze oni sa tak zohrievaju normalne.Este ma napada jedna vec v tom termostate je taka dierka z gulickov skus ju zapchat tade nieco prechadza do chladica mozno to pomoze;-)
chalan
Nováček

Příspěvek od chalan »

termostat mi uz 2x vymenili, okrem toho ja termostat vymenit neviem ako sa to robi? je tam dost zly pristup... este prikladam obrazok, takto sa mi motor zohreje maximalne v lete pri 30stupnoch po cca 45-60min jazdenia viac ta rucicka neukazovala este ani raz, aj to je normalne?

Obrázek
bak0nuk3m
Nováček

teploda

Příspěvek od bak0nuk3m »

Hele a v cem je problem ? Me se to chova uplne stejne ? Proc myslis, ze je to spatne ?
bak0nuk3m
Nováček

KUreni

Příspěvek od bak0nuk3m »

Jo uz tomu rozumim. Kureni = topeni...
Me se to chova tak, ze pri rozjeti teploty tak jak mas nafoceno to topi celkem hodne...
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Já měl to samý auto a ani po 25km normální jízdy se nezahřálo na 70°C.Zima byla na nezávislé topení.Motor je prostě kus litiny co se jen tak neohřeje.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Mam 2.3JTD a ked na zimu nezakryjem aspon 2/3 chladica a nepustim bufik tak klepem kosu celu cestu. Musi byt kopec jak svina aby sa zohrial motor tak ze to solidne zatopi, ale skonci kopec a snim aj teplo z kurenia. Ako vravim, decka a bufik vyriesia tvoj problem.
Kupim elektroinstalaciu na Octu 1U TDI z L&K http://www.dieselpower.cz/forum/viewtop ... 846#602846
bjukemen
Aktivista

Příspěvek od bjukemen »

..tak tak zakry cely chladič resp. časť ktora je v napore vzduchu vela to nepomože ale predsa a občas to riadne roztiahni treba tomu riadne nakladať aby išla teplota hore...
Alfa Romeo 156 sw 2,4 JTD 110kw@ 142,3kw

Obrázek
chalan
Nováček

Příspěvek od chalan »

TDI tech píše:Mam 2.3JTD a ked na zimu nezakryjem aspon 2/3 chladica a nepustim bufik tak klepem kosu celu cestu. Musi byt kopec jak svina aby sa zohrial motor tak ze to solidne zatopi, ale skonci kopec a snim aj teplo z kurenia. Ako vravim, decka a bufik vyriesia tvoj problem.
co je to ten bufik?
a cim a ako mam zakryt ten chladic?
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“