Zdravim, možná jsem jen dostatečně nehledal, ale nikde jsem nenašel nic o souvislostech prvního a druhýho kanálu přizpůsobení, případně jejich bližší popis(-y) ...
kanál 1 (volnoběžná? "dávka paliva"):
32686 [6,6-6,8mg/R - max.] - 32768 [4,6-4,8mg - def.] - 32784 [4,4-4,6mg - min.]
kanál 2 ("volnoběh" - čim je určenej, když ne dávkou paliva?):
32743 [840ot. - min.] - 32768 [861ot. - def.] - 32818 [903ot. - max.]
neni náhodou nějakej specifickej postup, jak obě hodnoty nastavovat (na míru motoru/vzduchu, kompres.poměru,...)???
Zkoušel jsem si lehce "odtraktorovatět" motor na volnoběh a zdá se mi, že by se mělo hejbat s oběma hodnotama, protože nejdřív jsem to zkoušel přes první kanál a otáčky volnoběhu se ani nehnuly, ačkoliv na chod to mělo trochu vliv (i když "z prvních dojmů" ne takovej jako na spotřebu

, která byla už při hodnotě 32734 dvojnásobná, tj. 0,8l/h) - chod motoru jakoby lehce "zmohutněl", vibrace se "přesunuly k nižším frekvencím", ale neznělo to úplně zdravě (trošku jakoby přidušeně díky bohatší směsi - s běžnou váhou a funkčním egr by to nejspíš tak znatelný nebylo, jestli řj upravuje "tuhle" dávku podle průtoku vzduchu, jakože asi taky

...) , no nic, vrátil jsem to a zkusil druhej kanál. Při hodnotě 32780-8 (do těch cca 882ot.) se chod trochu zlepšil a spotřeba zůstala na 0,4l/h, ačkoliv tam k těm pův. 4,6-4,8mg občas "bliklo" i 5mg. Ovšem když jsem je zvýšil na max. tak zas "ztraktorovatěl", ale trochu jinak ... zkusil jsem pro zajímavost dát větší dávku paliva a zvuk i vibrace se zas přiblížily původním, jen o něco rychleji. Tak jsem ještě ze zvědavosti zkusil dát minimální dávku paliva a chod motoru byl jakoby "lehčí", ale klepalo to pořád víc než na těch cca 882ot. s pův. dávkou paliva, tu jsem nakonec nechal na pův.hodnotě a otáčky na těch 32780(řekněme něco kolem těch 870ot. - zobrazeno střídavě 861/882ot.), ale podle mě by chod motoru i na ty max. volnoběžný otáčky měl jít "vyladit", ne? Resp. nechci mít volnoběžnou spotřebu (o moc) větší než půl litru za hodinu a teď na zimu klidně nejvyšší hodnotu volnoběhu, což by "báj ucho" při ideálním kompresním poměru u mýho (zahřátýho) motoru mohlo klidně odpovídat těm 0,5(-0,6)l/h, ale má smysl si s tim hrát/zkoušet "vyladit" ten chod po malejch hodnotách??? (ono v tom druhym kanále už i při hodnotě 32808 ukazuje VAG těch maximálních 903ot., i když je to ve skutečnosti o něco míň - těžko z toho poznat jak moc jsou ty hodnoty ne/lineární...)
máte s tim někdo zkušenosti?