Opel corsa B 1.5TD-zvýšení výkonu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hele at ti nekdo zjisti jestli sedej rozvody a predvstrik, me to litalo 130-140 do kopce...
Dodge Durango 2005 AWD Limited 5.7i V8 HEMI - 257kW/570Nm - 20L/100km, 0-100 za 7s
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem
Toyota Auris 2015 Hybrid 100kw/electro - 3L/100km, 0-100 za 10,9s
RIP - Opel Omega 2001 3.2i V6 - 160kw/320Nm - 13L/100km, 0-100 za 9s - strom vyhral nad strojem
Taky jsem to dneska protáhl a jel jsem 130 a jelo by to i víc.batoo píše:Hele at ti nekdo zjisti jestli sedej rozvody a predvstrik, me to litalo 130-140 do kopce...
Skoušel jsi tam dát taky chladič vzduchu?JHBullit píše:tak ted babo rad udelal sem vse co tady kdo napsal a auto furt nejede reakce na plyn mizerna zrychleni v podstate zadne as vic jak 120 to zaboha nejede uz nevim co s nim
Taky mi 1.5TD nejede jak bych čekal. Mám ještě 2.0DTI 60kW a ta ačkoliv má horší poměr výkon/hmotnost jede znatelně líp. Vím, že se říká že objem se nedá nahradit, ale...
Měnil jsem vzduchovej i palivovej filtr. Při výměně palivovýho se mi zavzdušnil motor a chcípal tak jsem podle "chytré knížky" povolil krajní vstřiky a motor protočil startérem než vstřiky zvlhly od nafty. Poté jsem do paliváku nalil trochu aditiva a naftu a všechno pečlivě dotáhl. Jede to o malinko líp a míň to kouří za studena (bílej kouř), nicméně jsem od toho čekal víc. Do táhlýho kopce udržet 90 na 4ku je fakt dílo hodné mistra. Při přeřazení mi motor trošku cuká (před výměnou paliváku cukal dost, teď jen malinko). Teplota po zahřátí kolem 90 stupňu teď v zimě.
Co ještě můžu udělat abych motor pročistil? Jak lze zvýšit lnicí tlak turba? Na IC bych to nerad předělával i když by to asi pomohlo nejen výkonově, ale i životnosti celýho motoru...
Měnil jsem vzduchovej i palivovej filtr. Při výměně palivovýho se mi zavzdušnil motor a chcípal tak jsem podle "chytré knížky" povolil krajní vstřiky a motor protočil startérem než vstřiky zvlhly od nafty. Poté jsem do paliváku nalil trochu aditiva a naftu a všechno pečlivě dotáhl. Jede to o malinko líp a míň to kouří za studena (bílej kouř), nicméně jsem od toho čekal víc. Do táhlýho kopce udržet 90 na 4ku je fakt dílo hodné mistra. Při přeřazení mi motor trošku cuká (před výměnou paliváku cukal dost, teď jen malinko). Teplota po zahřátí kolem 90 stupňu teď v zimě.
Co ještě můžu udělat abych motor pročistil? Jak lze zvýšit lnicí tlak turba? Na IC bych to nerad předělával i když by to asi pomohlo nejen výkonově, ale i životnosti celýho motoru...