TDI tech píše:automat ma 11mm hlavu, tak neviem ci to pomoze. A ked ti nebude vadit more chyb co ti pozapisuje do ostatnych rj tak prosim. A neviem ci sa to bude dat vobec stym kodovanim nastartovat. Neviem co furt riesis s tym startovanim. Ty si asi nepocul ako startuju moje Octavie ze? A vobec ma to netrapi. VW so zimou kamarat nieje zmier sa stym a bud rad ze ti to vobec naskoci. To nieje fiat ze sa v -22C dotknem kluca a zjednej bezi rovnomerne na vsetky 4 alebo 5.
Asi som veľký pedant Jozef. Mám doma rotačku AFN a štartuje či je vonku -25 alebo je ohriaty na 95 C. Niekto rieši hluposti ja riešim štart ,ktorý je dosť podstatný navyše keď parkuješ pred blokom v meste. Iné je keď máš garáž v najhoršom prípade natiahneš nabíjačku a naštartuješ....
Automatická prevodovka má mapu tzv. štartuje od nula otáčok. To že jedny autá štartujú dobre iné zas nie je spôsobené inými mapami v riadiacej jednotke tzv. ako ich inžiniery menili nikto netuší a od toho potom tie auta štartujú to platí pre teplý aj studený štart. Rozpraval som s ľuďmi kde prepálenie štartovacej mapy pomohlo aj studenému štartu. To prekodovanie by som chcel iba otestovať či to pomôže. Každý kto má problém si vie tzv. odskúšať ako by mu to štartovalo s mapou od 0 otáčok.
Dovolím si kopírovať text zo stránky :
http://forum.skodahome.cz/topic/43425-s ... ge__st__25
O tom ze auta spatne startuju sa vie minimalne 10rokov, a bolo tomu aj za cias riadiacich jednotiek kde sa este menia dve pamate typu 27C010.
Na priblizne 10-20% aut sa tato zavada nikdy neprejavi, lebo uz s fabriky su tieto mapy v poriatku a su nastavene na prvu davku paliva od nula, resp. do 150otacok motora.
V programe R.J. byvaju mapy bud 1x ako seria vsetkych funkciji a vtedy je jednotka urcena iba pre jeden druh prevodovky, alebo sa opakuju viacej krat a vtedy pomocou kodovania 00001, 00002,00005 a podobne sa prepina medzi jednotlivimi seriami map. Jedna sada je urcena pre manual napriklad s ABS, dalsia napriklad pre automaticku prevodovku a tak podobne. Moze to vypadat ako ze pisem od veci ale pri takychto R.J sa da overit pravdivost ze problem je skutocne v softe R.J.
U kodovania 00001 tato mapa byva od nula otacok. Pokial mam napriklad Passat 1.9TDI a mam manualnu prevodovku a kodovanie 00002 a auto spatne startuje a ja zmenim kodovanie na 00001 ako keby som vymenil prevodovku za automaticku, tak je mozne ze auto zacne startovat ako ma ale za cenu ze mi vyhodi hromadu chyb tykajucich sa automatickej prevodovky.
Toto pisem len ako test a nie ako riesenie. Takto si to vie overit aj neveriaci, ktori uprednostnuje vymenu startera a baterky a co ja viem coho este