hovoris ako keby bol rok 1985.... vtedy otcovi ukradli palec rozdelovaca zo 120-cky a trvalo dva tyzdne kym zohnal novy......
cele je to robota mozno na dve hodky a za par supov, volnobezku kupis u hocktoreho predajcu autodielov a ak auto tak potrebujes ako hovoris tak sa ti o tom neoplati spekulovat, proste to treba spravit a jazdis bez problemov dalej....
mám bohaté skúsenosti s tým, že ak akúkoľvek opravu nespravíš poriadne na prvý krát, potom sa k nej musíš aj tak vrátiť a v konečnom dôsledku to stojí viac ako keby si zainvestoval hneď. Ak sa ti rady ktoré si dostal nezdajú dobré , tak potom skús porozmýšľať nad tým čo by stál altík, remeň, prípadne ďalšie škody ktoré by sa mohli stať a porovnaj ich z cenou za vozenie sa taxíkom na jeden deň , pretože ako si čítal oprava je jednoduchá a trvá pár hodín (ak to vieš). Podľa toho čo som čítal a aké rady potrebuješ, sa prihováram za to, aby si to dal niekomu spraviť a Ty sa môžeš dívať ako na to . Pravdou je to, čo som tu niekde čítal , že keď chceš mať opicu, musíš mať na banány.
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
co som hore spominal ten napinak, nebol to ten problem..
Problemom bola volnobezka alternatora ktoru sme vymenili s kamaratom, bola uz uplne hotova a remenica mala dost velku axialnu volu. drzal ju len drazkovy remen, najprv to hvizdalo po nastartovani, po pridani plynu sa to stratilo. par dni dozadu to ostalo uplne ticho, cize lozisko uz bolo uplne pomleté teraz je uz klud
VW POLO VARIANT 1,9 TDI 66KW, Motor AGR, r.v.2000, EGR OFF
Ještě zvažuju, zda koupit alternátor nebo jen volnoběžku. Alternátor asi už něco bude pamatovat, tak ať pak nemám volnoběžku navíc, když je součásti altíku: http://www.cc-autodily.cz/alternator-120a-bosch
Kolik km tak altík vydrží? Asi budou nejvícetrpět ložiska. A když je nejspíše volnoběžka špatná, tak ložiska asi trpí.
Když se tady řeší ty napínáky, je nějaký zásadní rozdíl mezi napínákem na první motory AGR v Octaviích a novějším typem s tlumičem vibrací pro ostatní motory?
Je mi jasné, že tlumič zajišťuje lepší přítlak na řemen, ale je k použití novějšího typu ještě nějaký jiný důvod? Na pohled vypadají oba napínáky stejně, mají i stejný způsob upevnění. Tak proč se nepoužívá starší jednodušší typ?
1)Fiat Doblo Maxi Combi 1,6 JTD (2018)
2)Š 105 S, r.v. 1980 - veterán v origo stavu, 71 000 km
3)VW Polo 6N1 1,4 44 kW (AEX)
Tak jsem se nakonec rozhodl pro nový altík, ať pak nemusím řešit další opravu. Koupil jsem teda nový, ale bohužel došel s prasklou krytkou volnoběžky. Co mi poradíte, zelepit nebo vrátit? Co je pod krytkou nevím...Ať krytka neodpadne a volnoběžka se brzy nezničí.
Ale co se skrývá pod krytkou? Když spadne, nedostane se tam nečistota? Volnoběžku jsem neřešil, měl jsem špatný tlumič kmitů, dal jsem ho nový a ten praskl...proto volnoběžka. KM, auto nemám odnovoti, a jestli byl měněn tedy nevím...
Naposledy upravil(a) octa8 dne 04 led 2012, 21:35, celkem upraveno 1 x.
octa8 píše:Ale co se skrývá pod krytkou? Když spadne, nedostane se tam nečistota? Volnoběžku jsem neřešil, měl jsem špatný tlumič kmitů, dal jsem ho nový a ten praskl...proto volnoběžka. KM, auto nemám odnovoti, a jestli byl měněn tedy nevím...
Asi bych se hluboce zamyslel, jestli bych se s tvýma znalostma pouštěl do opravy auta... No, kdo chce kam...
Pod tou krytkou pochopitelně nic není, kryje jen tu volnoběžku, aby to šlo někdy v budoucnu zase povolit. Tu výměnu alt. si budeš dělat taky sám???
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
octa8 píše:Ale co se skrývá pod krytkou? Když spadne, nedostane se tam nečistota? Volnoběžku jsem neřešil, měl jsem špatný tlumič kmitů, dal jsem ho nový a ten praskl...proto volnoběžka. KM, auto nemám odnovoti, a jestli byl měněn tedy nevím...
Asi bych se hluboce zamyslel, jestli bych se s tvýma znalostma pouštěl do opravy auta... No, kdo chce kam...
Pod tou krytkou pochopitelně nic není, kryje jen tu volnoběžku, aby to šlo někdy v budoucnu zase povolit. Tu výměnu alt. si budeš dělat taky sám???
No, vidím, že všichni nejsou přívětiví...se divím, že tady vůbec píší...
Jasně že si dělám téměř vše sám, si najdi mé dotazy, to snad nebude problém...si je najít, ne?
Samozřejmě se zde radím, ať vím, co mě čeká. A děkuji za to všem, i nevrlým:o).