ASV syčí, nejede na plnej výkon

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

live69
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od live69 »

raduzzz píše:Pánové tak sem zjistil že to utíká přes svody, sou asi prdlý. Mám všecko sdělaný, ale zasekl jsem se na poslední věci - na třěch matkách co drží výfuk k turbu. Polívál sem to brzdovkou a nic, nevám jestl ije to 12 nebo 13mm, 12 sem tam musel narazit, 13 má vůli. Nedám tam ořech jedině malej a pak to stejně nejde otočit. Tak tam dávám prstýnek ale ne a ne prdnout. Polil sem to znova brzdovkou a nechám to do dalšího dne, snad se to umoudří :D
mírným poklepem docílíme žádaného výsledku !!!!!!!!!!!!!! Prostě tomu nařež zezhora dlouhým sekáčem a ona matka povolí, je to vyzkoušený ..........
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

Zdeněk M píše:
raduzzz píše:Pánové tak sem zjistil že to utíká přes svody, sou asi prdlý. Mám všecko sdělaný, ale zasekl jsem se na poslední věci - na třěch matkách co drží výfuk k turbu. Polívál sem to brzdovkou a nic, nevám jestl ije to 12 nebo 13mm, 12 sem tam musel narazit, 13 má vůli. Nedám tam ořech jedině malej a pak to stejně nejde otočit. Tak tam dávám prstýnek ale ne a ne prdnout. Polil sem to znova brzdovkou a nechám to do dalšího dne, snad se to umoudří :D
Tak to sundej i se svodama a rozdelej venku ne?
počkej jak to myslíš? Svody sou součást turba.
doma jen koncern
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

live69 píše:
mírným poklepem docílíme žádaného výsledku !!!!!!!!!!!!!! Prostě tomu nařež zezhora dlouhým sekáčem a ona matka povolí, je to vyzkoušený ..........
:-D :-D to je poslední možnost, ještě přide na řadu horkej vzduch :D Přístup jak k penězom a když odseknu tu vrchní stejně se nedostanu na ty další dvě. Ze spodka přístup taky na kokot
doma jen koncern
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

raduzzz píše:
Zdeněk M píše:
Tak to sundej i se svodama a rozdelej venku ne?
počkej jak to myslíš? Svody sou součást turba.
Nak sem si to nedočet celý, myslel sem že stojís na třeh matkah na turbu, co držej turbo ke svodum. Mas ASV tak tam je turbo se svodama. Seknout majzlem a nak pude. Pak jedine autogen, nebo navařovat, pokud mas čím.
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

tak turbo sem včera sundal. Ty matky k vlnovcu byly tak orezlý, že 13 se protáčela a 12 tam nešla, tak se tam musela narazit, bzdovka tomu pomohla, tak se to podařilo. Zjistil jsem že těsnění mezi turbem a výfukem bylo černý, takže tama to stopro utíkalo a dále že je zatuhlá regulace. Tak sem sundal pět šroubů na turbu a těď to za boha nemožu oddělit, Nahřívali sme to, WDčko, lehce poboucháváme a nic. Potřel sem to brzdovkou a zítra dopoledne to zkusím na novo, mám strach do teho dát větší bombu ať ten hliník neprdne. Nemá na to někdo nějakej fígl? nebo prostě jen výdrž? :)
doma jen koncern
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

raduzzz píše:tak turbo sem včera sundal. Ty matky k vlnovcu byly tak orezlý, že 13 se protáčela a 12 tam nešla, tak se tam musela narazit, bzdovka tomu pomohla, tak se to podařilo. Zjistil jsem že těsnění mezi turbem a výfukem bylo černý, takže tama to stopro utíkalo a dále že je zatuhlá regulace. Tak sem sundal pět šroubů na turbu a těď to za boha nemožu oddělit, Nahřívali sme to, WDčko, lehce poboucháváme a nic. Potřel sem to brzdovkou a zítra dopoledne to zkusím na novo, mám strach do teho dát větší bombu ať ten hliník neprdne. Nemá na to někdo nějakej fígl? nebo prostě jen výdrž? :)
Bouchá se do litiny-výfukové části! (a to velmi)
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

ááá kurde tož to dík za radu pane, to bych se asi naklepkal jak chuj :D
doma jen koncern
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

Je to zarezlý-vypálený,tak sleduj prasklinu,nemusí to vypadnout,ať ti to neprasne.Dokud odskakuje kladivo je to tvrdý a bouchej,jak to začne zvonit je tam mezera-tak tahej,jinak by ta stěna mohla prasknout
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

jo a ještě jedna věc, vrtula byla bez vůle a těď ju chytbu za jeden konec a za druhý a hýbu s ňou na stranu, je volná, že se až opírá o komoru. Nerozumím tomu, turbínu rozebírám poprvé, tak nevím proč :roll:
doma jen koncern
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

axiální vůle je norm,problém je pokud štrejchá o stator,a to poznáš podle zvuku drnčícího plechu,turbo se ojíždí stejně jako pneu nebo brzdy,pokud nechceš sypat prachy předčasně tak ho nech dožít,jeho konec se projevuje fatálně (vylítne olej-horší varianta než ty lopatky)
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

nedrnčelo o nic, jenže víš co? Prostě ve čtvrtek sem to vytáhl, vrtula bez vůle, dnes než sem se začal snažit to rozpůlit prostě se tam nevrtěla a pak po pár pobouchání na nu šáhnu a vrtí se...no snad je to tím, že se to malinkej kousek oddělilo a při montáži to bude OK, díky :)
doma jen koncern
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

raduzzz píše:nedrnčelo o nic, jenže víš co? Prostě ve čtvrtek sem to vytáhl, vrtula bez vůle, dnes než sem se začal snažit to rozpůlit prostě se tam nevrtěla a pak po pár pobouchání na nu šáhnu a vrtí se...no snad je to tím, že se to malinkej kousek oddělilo a při montáži to bude OK, díky :)
Tak to je divný že ted je to volný když za ni tahaš, do stran sou volný všechny. Když to turbo půlíš tak se ta hřidel musí pořat otáčet. když to nejde, tak se to kříží. nastroj klasický domlouvatka, nahřivat a poklepávat.
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

V sobotu sem to rozpůlil vzal sem větší kladivo, znova nahříval a šlo to. Vrtula už je bez vůle, nechápu to :D

nějaké to foto
ObrázekObrázek

Už to mám vyčištěno, zítra to složím, už jen čekám až mi dojde těsnění pod svody a mezi turbo a lauf a snad bude šlapat :)
doma jen koncern
jardas cuprak
Přispěvovatel

Příspěvek od jardas cuprak »

pro příšte to cely turbo polos na tyden do nafty pak trříkrat pobouchat a povolís vse odskoušeno
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

j díky za radu, příště snad hned tak nebude :)

Složeno, čekám na těsnění pod parohy a k výfuku. To ovládání naklápění jde úplně krásně, snad to chvilec vydrží.
Obrázek
doma jen koncern
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“