Startování přes kabely
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Myslel sem "trošku" víc, něco jako sváření obloukemCaster píše:Tak to ono to prej "trošku" jiskřilo, když připojovaly to minus na minus jak ona říká. Tak snad to bylo opravdu minus na minus a ne na plusbimbke píše:kdyby spojila PLUS-MINUS, PLUS-MINUS, tak by to určitě poznala, docela by to jiskřílo, a možná by to trošku roztavilo kabely.

VW Golf III Variant 1.9 TDi 66kW, ALE
Takže když to shrnu:
To že spojily MINUS a MINUS nevadí a nemohly na našem autě nic zničit. To že to jiskřilo je normální. A i kdyby to člověk misto na MINUS dal někam, kde si myslí že je kostra a nebyla tam, nic se nestane.
Opačně to asi nezapojily, protože by to poznaly
Čili jediné co udělaly špatně je to, že naše auto bylo celou dobu při propojování nastartované a bylo nastartované i při startování druhého.
To možná vysvětluje i to, že říkala, že si všimla, že vždycky když tu feldu zkusily natočit, tak u naší Octy pohasla světla..
Díky kluci
To že spojily MINUS a MINUS nevadí a nemohly na našem autě nic zničit. To že to jiskřilo je normální. A i kdyby to člověk misto na MINUS dal někam, kde si myslí že je kostra a nebyla tam, nic se nestane.
Opačně to asi nezapojily, protože by to poznaly

Čili jediné co udělaly špatně je to, že naše auto bylo celou dobu při propojování nastartované a bylo nastartované i při startování druhého.
To možná vysvětluje i to, že říkala, že si všimla, že vždycky když tu feldu zkusily natočit, tak u naší Octy pohasla světla..
Díky kluci
světla pohasly kvůli velkému odběru proudu přes kabely do startovaného auta. na volnoběh altík nedokáže vyrábět moc velký proud.
jinak s tím vypnutým motorem "dárce" jsem to taky někde četl, ale vždy jsem to dělal při běhu motoru a nic se nestalo, tak nevím.
jinak s tím vypnutým motorem "dárce" jsem to taky někde četl, ale vždy jsem to dělal při běhu motoru a nic se nestalo, tak nevím.
Naposledy upravil(a) boobika dne 05 úno 2012, 11:31, celkem upraveno 1 x.
Šlo mi spíš o to, že to i propojovaly při zapnutém motoru. To že by se mělo startovat druhé auto při vypnutém prvním, to moc nechápu. Ještě vybije i to první dobréjurosdi píše:Naštartovaná Octavia určite nebola príčinou neúspešného štartu Feldy....Never všetkému čo napíšu-niekedy napíšu aj na p..ču

Tak už jsem klidnej. Defacto vše udělaly správně. Jen nedaly minus na kostru ale na minus,což teda nevadí. No a propojovaly to při našem autě nastartovaným. To jediný mě teda sere, že to tak být nemělo, ale jak jsem psal, snad se pro jednou nic nestalohonzas1 píše:trošku.. si to mužete vyzkoušet dat naobak nabíječku.. je to trochu jeba tak myslim že by si toho všimla.. jinak to haže jiskřičky pomalu jak od zapalovače

že to zapojovali při nastartovaném vubec nevadí, je to jako když do systému zapojíš další spotřebič. určitě nevoláš do elektrárny aby ti na chvilku blikly , když potřebuješ zapojit vysavač do zásuvky, nebo nechcípneš auto, když si chceš zapnout světla.Caster píše:Tak už jsem klidnej. Defacto vše udělaly správně. Jen nedaly minus na kostru ale na minus,což teda nevadí. No a propojovaly to při našem autě nastartovaným. To jediný mě teda sere, že to tak být nemělo, ale jak jsem psal, snad se pro jednou nic nestalohonzas1 píše:trošku.. si to mužete vyzkoušet dat naobak nabíječku.. je to trochu jeba tak myslim že by si toho všimla.. jinak to haže jiskřičky pomalu jak od zapalovače
VW Golf III Variant 1.9 TDi 66kW, ALE
-
- Aktivista
a co to byla za felda stárá jednobot nebo nová tvář MPiCaster píše:Tak už jsem klidnej. Defacto vše udělaly správně. Jen nedaly minus na kostru ale na minus,což teda nevadí. No a propojovaly to při našem autě nastartovaným. To jediný mě teda sere, že to tak být nemělo, ale jak jsem psal, snad se pro jednou nic nestalohonzas1 píše:trošku.. si to mužete vyzkoušet dat naobak nabíječku.. je to trochu jeba tak myslim že by si toho všimla.. jinak to haže jiskřičky pomalu jak od zapalovače

Tak to nevím. Ale když jsem ji viděl kdysi stat na parkovišti když jsem jel pro mladou, tak bych řekl že to byla stará před FL. Ale jistě to nevím. Proč se ptáš?slovacek.milos píše:a co to byla za felda stárá jednobot nebo nová tvář MPiCaster píše:Tak už jsem klidnej. Defacto vše udělaly správně. Jen nedaly minus na kostru ale na minus,což teda nevadí. No a propojovaly to při našem autě nastartovaným. To jediný mě teda sere, že to tak být nemělo, ale jak jsem psal, snad se pro jednou nic nestalohonzas1 píše:trošku.. si to mužete vyzkoušet dat naobak nabíječku.. je to trochu jeba tak myslim že by si toho všimla.. jinak to haže jiskřičky pomalu jak od zapalovače

-
- Aktivista