Startování přes kabely

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jura2
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od jura2 »

pri prepolovani startovacimi kablami mozu strelit diody v alternatore.To minimalne.. A maximalne ani boh nevie.:D Cokolvek..
e46 325 Xi
bimbke
Sběrač informací

Příspěvek od bimbke »

Caster píše:
bimbke píše:kdyby spojila PLUS-MINUS, PLUS-MINUS, tak by to určitě poznala, docela by to jiskřílo, a možná by to trošku roztavilo kabely.
Tak to ono to prej "trošku" jiskřilo, když připojovaly to minus na minus jak ona říká. Tak snad to bylo opravdu minus na minus a ne na plus :)
Myslel sem "trošku" víc, něco jako sváření obloukem :) jde o to, jek moc byla slabá baterka u té feldy.když spojíš dvě baterky PLUS-MÍNUS, tak máš na zbívajících pólech 24V, proto to bude svářet, nebo i bouchat když je spojíš. jinak slabé zajiskření je uplně normální
VW Golf III Variant 1.9 TDi 66kW, ALE
Caster
Nováček

Příspěvek od Caster »

Takže když to shrnu:

To že spojily MINUS a MINUS nevadí a nemohly na našem autě nic zničit. To že to jiskřilo je normální. A i kdyby to člověk misto na MINUS dal někam, kde si myslí že je kostra a nebyla tam, nic se nestane.

Opačně to asi nezapojily, protože by to poznaly :-)

Čili jediné co udělaly špatně je to, že naše auto bylo celou dobu při propojování nastartované a bylo nastartované i při startování druhého.

To možná vysvětluje i to, že říkala, že si všimla, že vždycky když tu feldu zkusily natočit, tak u naší Octy pohasla světla..

Díky kluci
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

světla pohasly kvůli velkému odběru proudu přes kabely do startovaného auta. na volnoběh altík nedokáže vyrábět moc velký proud.

jinak s tím vypnutým motorem "dárce" jsem to taky někde četl, ale vždy jsem to dělal při běhu motoru a nic se nestalo, tak nevím.
Naposledy upravil(a) boobika dne 05 úno 2012, 11:31, celkem upraveno 1 x.
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Naštartovaná Octavia určite nebola príčinou neúspešného štartu Feldy....Never všetkému čo napíšu-niekedy napíšu aj na p..ču
Caster
Nováček

Příspěvek od Caster »

jurosdi píše:Naštartovaná Octavia určite nebola príčinou neúspešného štartu Feldy....Never všetkému čo napíšu-niekedy napíšu aj na p..ču
Šlo mi spíš o to, že to i propojovaly při zapnutém motoru. To že by se mělo startovat druhé auto při vypnutém prvním, to moc nechápu. Ještě vybije i to první dobré :) Ale to že by se to mělo propojovat když jsou obě auta vypnutá mi přijde logické. Tak příště. Snad se pro jednou nic nestalo, když to propojovaly na běžícím motoru ;)
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

hlavne uz nic podobnyho radeji nedelejte..pak mate spatny spani jestli jste si neponicili auto. (LOL)
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
Caster
Nováček

Příspěvek od Caster »

sniper-- píše:hlavne uz nic podobnyho radeji nedelejte..pak mate spatny spani jestli jste si neponicili auto. (LOL)
No, myslím že ona spí normálně :-D Nechává ji to klidnou :D Jen mě to trošku vyděsilo (crazy)
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

trošku.. si to mužete vyzkoušet dat naobak nabíječku.. je to trochu jeba tak myslim že by si toho všimla.. jinak to haže jiskřičky pomalu jak od zapalovače :D
polo 1.4tdi AMF
Caster
Nováček

Příspěvek od Caster »

honzas1 píše:trošku.. si to mužete vyzkoušet dat naobak nabíječku.. je to trochu jeba tak myslim že by si toho všimla.. jinak to haže jiskřičky pomalu jak od zapalovače :D
Tak už jsem klidnej. Defacto vše udělaly správně. Jen nedaly minus na kostru ale na minus,což teda nevadí. No a propojovaly to při našem autě nastartovaným. To jediný mě teda sere, že to tak být nemělo, ale jak jsem psal, snad se pro jednou nic nestalo :)
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

tak s tou kostrou to je jedno si myslim.. ale pokud chceš mit co největší proud tak to připojit přimo na motor.. a taky jsem slyšel že by ten dárce měl při startování ještě přidat plyn..
polo 1.4tdi AMF
bimbke
Sběrač informací

Příspěvek od bimbke »

Caster píše:
honzas1 píše:trošku.. si to mužete vyzkoušet dat naobak nabíječku.. je to trochu jeba tak myslim že by si toho všimla.. jinak to haže jiskřičky pomalu jak od zapalovače :D
Tak už jsem klidnej. Defacto vše udělaly správně. Jen nedaly minus na kostru ale na minus,což teda nevadí. No a propojovaly to při našem autě nastartovaným. To jediný mě teda sere, že to tak být nemělo, ale jak jsem psal, snad se pro jednou nic nestalo :)
že to zapojovali při nastartovaném vubec nevadí, je to jako když do systému zapojíš další spotřebič. určitě nevoláš do elektrárny aby ti na chvilku blikly , když potřebuješ zapojit vysavač do zásuvky, nebo nechcípneš auto, když si chceš zapnout světla.
VW Golf III Variant 1.9 TDi 66kW, ALE
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Caster píše:
a co to byla za felda stárá jednobot nebo nová tvář MPi :?
Caster
Nováček

Příspěvek od Caster »

slovacek.milos píše:
Caster píše:
a co to byla za felda stárá jednobot nebo nová tvář MPi :?
Tak to nevím. Ale když jsem ji viděl kdysi stat na parkovišti když jsem jel pro mladou, tak bych řekl že to byla stará před FL. Ale jistě to nevím. Proč se ptáš? :)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

třeba u MPi pokud máš ko baterku múžeš řešit plus mínu, tahat na laně,

musíš docílit na řj motoru 7V jinak motor nechytne

;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“