zahřívání brzdového kotouče

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

henri píše:Jasné a stučné popsání možných příčin, škoda jen, že jsi se nerozepsal dříve, mám pocit, že umne se bude příčina v zadírání destiček v plechovém držáku.
tak ty plíšky sundej všechno na držáku třemenu vypiluj aby plíšky měli kam pružit a je to miloš
p.strilka
Nováček

Příspěvek od p.strilka »

taky mi začalo kolo trošku přibrždovat, mám dvojkouvou octavku. Vyměnil jsem celý třmen a odpojil jsem ruční brzdu. pořad se kolo zahřívá. Nevím kde mám hledat chybu.
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

p.strilka píše:taky mi začalo kolo trošku přibrždovat, mám dvojkouvou octavku. Vyměnil jsem celý třmen a odpojil jsem ruční brzdu. pořad se kolo zahřívá. Nevím kde mám hledat chybu.
To čo sa dalo napísať o brzde už je tu napísané . Prečítaj to ešte raz a ak Ti to nič nehovorí , hľadaj niekoho kto tomu rozumie.
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
whitefabiaRS
Přispěvovatel

Příspěvek od whitefabiaRS »

ja som mal ten isty problem vybral som lanko a zistil som ze bolo z vnutra zamrznute ... vymenis lanka a zacne to vsetko fachat ...
Škoda Fabia 1.9 TDI PD
Škoda Fabia RS
p.strilka
Nováček

Příspěvek od p.strilka »

Dneska zkusím ještě vyměnit hadičku od třmenu. Jinde to snad nemůže být. Ruční brzdu mám odpojenou, lanovodem to nemůže být.
p.strilka
Nováček

Příspěvek od p.strilka »

Takže hadička je nová originál a kolo je furt o mnoho teplejší než ostatní. Napadlo mě že bych mohl mít vodu v brzdovém okruhu, ale to by mi brzdilo i to kolo do kříže. Jediné snad co to může dělat je hlavní brzdový válec, ale to doufám že ne.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Hlavní válec asi ne, ale zjistíš to snadno, povol odvzušnovák, když se kolo uvolní je to přibrždování tlakem ,když ne, je to ve svěráku brzdy..Když ti někdo šlápne a pustí brzdu, musíš opticky vidět, jak se váleček vrací/vrací ho jen gumička ve válci/.
nepropadat panice...
p.strilka
Nováček

Příspěvek od p.strilka »

Zítra zkusím ten odvzdušnovák povolit, pístek ve třmenu se hýbe a vrací se do původní polohy.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

pokud se ti pístek optocky vrací, desky nejsou zarezlé a hýbou se volně,

a tobě se zda že je kotouč teplejší od ostatních tak asi zjistíš nic ;)
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

S čím porovnávaš teplotu ? O koľko je teplejšie ako druhé zadné kolo ? Brzdí to ktoré je chladnejšie ? Na zdvihnutom zadku porovnaj volnosť pohybu oboch kôl . Rozdiel pri pribrzďovanom kole by si poznal .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
p.strilka
Nováček

Příspěvek od p.strilka »

to kolo co přibržduje je teplé a neudržím na něm ruku(při polití se voda odpaří). Někdy se to kolo při zvednutém autě točí lépe než to druhé, ale to jsou jen náhody.(stalo se to asi 2X) napadl mě ještě kotouč. Dnes zkusím prohodit zadky.
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Zvedni to kolo na hever,šlápni na brzdu a povol.Točí se kolo volně?Zatáhni ruční a povol.Točí se kolo volně? Teď nám odpověz.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
p.strilka
Nováček

Příspěvek od p.strilka »

Kolo se točí dost obtížně. Někdy se povede že se točí bez problému. Ruční brzdu mám odpojenou.
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Odvzdušňovákem ti teče sama kapalina při otevřený nádobce?Při šlápnutí na brzdu a povoleným odvzduš.,teče,stříká kapalina?Jinak zkusit z druhé strany (od třmenu) profouknout.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
p.strilka
Nováček

Příspěvek od p.strilka »

Tak jsem vše zkusil dle popisu a bez výsledku. Kolo pořád přibržduje. Dokonce mám novou brzdovku, ale ta stará byla jak nová.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“