přední náprava tluče.Že by řešení?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

octaviajedna
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od octaviajedna »

kybl píše:tenhle samej problém jsme řešili na tátový A4. při jízdě nebo vypnutým motoru, při změně směru volantem zleva doprava a takový kovový ´tukání. Dělal se postupně komplet předek: ramena, tlumiče stabilák + uložení, čepy řízení + tyčky řízení i s kloubkama,kříž na tyči od volantu, výměna oleje v servu... Až jsem se nasr... a vyhodilo se ven z auta řízení a ejhle! Byla vůle na hřebenu :P banalitka jen na to přijít včas (LOL) a ty prachy co se nakydaly do všeho kolem zdaleka převýšily to řízení (repas od spidanu 7500,-) nojo no (noteeth)
nedalo se to vymezit pritahnutim te matice ?
O1 1.9 tdi 81kW ASV
marecek1984
Přispěvovatel

Příspěvek od marecek1984 »

Skús vybrať tyčky stabilizátoru a choď sa povoziť bez toho, ak to prestane vieš že máš chybu tam.
Ja som kúpil auto s tým klepaním a boli tam nové ramená, tlmiče, ramená... Majiteľ bol z toho už neštastný, čo tam búcha. Dal mi na auto zľavu kvoli tomu, a mňa to stálo 6e za 2 gumky uloženia stabilizátora :)
VW Bora, 1.9TDI PD, AJM, EGR-MAF-KAT fuck off
losfazeros
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od losfazeros »

ja mam na caddy III vůli v hřebenu,vše ostatní je OK,najeto 257tis km, klepe to už od 200tis,zatim neřešim,stačí na stojícím autě zakvrdlat volantem levá-pravá a krásně tluče.

čekam /doufam až cena toho elektomechanickýho serva bude níž.
VW CADDY IV 2.0 TDI 110KW ;VW CADDY III LIFE TDI 77KW (BLS)přes 350tis km ;RENAULT TRAFIC 2.0 Dci přes 530 tis km ;RENAULT MASTER 2006, 2.5 Dci přes 500 tis km
octaviajedna
Přispěvovatel

losfazeros píše:ja mam na caddy III vůli v hřebenu,vše ostatní je OK,najeto 257tis km, klepe to už od 200tis,zatim neřešim,stačí na stojícím autě zakvrdlat volantem levá-pravá a krásně tluče.

čekam /doufam až cena toho elektomechanickýho serva bude níž.
dá se ta vůle vymezit dotažením té matky nebo ne
O1 1.9 tdi 81kW ASV
kybl
Sběrač informací

Příspěvek od kybl »

nedalo se to vymezit pritahnutim te matice ?[/quote]

Nedalo.

Když se to utáhlo tak aby to nemlátilo šlo to řízení tím stylem - leda že by mi schwarzeneger dělal řidiče :D (nešlo skoro otočit volantem)
nechápu proč se to vymlelo. Na některejch autech to drží na některejch se to podělá. Asi je to dělaný na rovinky (noteeth)
ps: zkusit to samozřejmě můžeš, třeba to nemáš vymletý tolik.
octaviajedna
Přispěvovatel

chlapi zeptám se ještě jednou.Je možné aby špatné tyčky stabilizátoru (kosti) když jsou KO přenášely vibrace-rázy do volantu?
O1 1.9 tdi 81kW ASV
JohnnyBOSS
Aktivista

Příspěvek od JohnnyBOSS »

podle mě ne. A pokud jo, nebudou to jen špatný kosti, ale i špatný čepy řízení
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
octaviajedna
Přispěvovatel

JohnnyBOSS píše:podle mě ne. A pokud jo, nebudou to jen špatný kosti, ale i špatný čepy řízení
já si také myslím že ne ale někdo mi psal že to může být tak proto se ptám.
O1 1.9 tdi 81kW ASV
JohnnyBOSS
Aktivista

a když je zkontroluješ pohledem, není v nich ta guma nějaká vymačkaná nebo tak něco? pokud ne tak na tom nemá co klepat :)
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
octaviajedna
Přispěvovatel

JohnnyBOSS píše:a když je zkontroluješ pohledem, není v nich ta guma nějaká vymačkaná nebo tak něco? pokud ne tak na tom nemá co klepat :)
byl jsem na STK tam mi řekli že mám utržené zadní uložení ramen a volný tyčky stabil.Uložení jsem vyměnil a nepomohlo to ťuká to pořád a pokud najedu na kořen nebo díru tak občas něco klepne do volantu.Výměnou tyček asi zmizí klepání ale ty rázy do volantu se mi nezdají že by to vyřešilo.Proto se jen tady ptám zda se s tím někdo setkal....
O1 1.9 tdi 81kW ASV
JohnnyBOSS
Aktivista

tak dej nový a uvidíš, stojí to pár korun :) a pokud to bude dělat pořád tak se asi musíš smířit s tím, že to je řízení. U vypnutýho motoru křupalo v řízení všem autům, kde jsem to zkoušel :D po nastartování se vy vůle vymezí olejem a už to nedělá :D Pokud to křupe i při nastartovanym motoru při točení kolama tak je to řízení. To jsi zkoušel? četl jsem to včera celý a bylo to moc informací :D
VW Touran 1.9 TDi 74kW
octaviajedna
Přispěvovatel

JohnnyBOSS píše:tak dej nový a uvidíš, stojí to pár korun :) a pokud to bude dělat pořád tak se asi musíš smířit s tím, že to je řízení. U vypnutýho motoru křupalo v řízení všem autům, kde jsem to zkoušel :D po nastartování se vy vůle vymezí olejem a už to nedělá :D Pokud to křupe i při nastartovanym motoru při točení kolama tak je to řízení. To jsi zkoušel? četl jsem to včera celý a bylo to moc informací :D
ano to jsem zkoušel.při vypnutým motoru to klepe v řízení a když motor běží tak nic je klid.zkusím vyměnit tyčky a kouknu na spojovací tyč k volantu na ty kloubky..
O1 1.9 tdi 81kW ASV
JohnnyBOSS
Aktivista

a zadní silentbloky v předních ramenech máš jaký? kámoš si tam dával z audi TT a strašně mu vadilo, že každou nerovnost cítí ve volantu , tak to zase vracel zpět na origo :D ale kovovy zvuky to dělat nebude, to je jasny :D
VW Touran 1.9 TDi 74kW
octaviajedna
Přispěvovatel

JohnnyBOSS píše:a zadní silentbloky v předních ramenech máš jaký? kámoš si tam dával z audi TT a strašně mu vadilo, že každou nerovnost cítí ve volantu , tak to zase vracel zpět na origo :D ale kovovy zvuky to dělat nebude, to je jasny :D
z Audi TT ;)
O1 1.9 tdi 81kW ASV
JohnnyBOSS
Aktivista

tak to se ti teoreticky nějaký vibrace do volantu přenášet můžou :)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“