Kabel OBD II kabel Fast KKL - USB, nebo HEX-CAN-COM
Moderátoři: šulda, Moderátoři
U většiny starších aut opravdu jen motor, případně ještě převodovka. U novějších už i další celky a jednotky. Už původní norma SAE J2012 zná pro OBDII další okruhy např. pro diagnostiku závad (chybové kódy).MAX píše:Teoreticky ano, ale jen s jednotkou motoru.
Pxxx - Powertrain (motor a co s ním bezprostředně souvisí)
Bxxx - Body (např. komfortní systém, airbagy, parkovací senzory, audio, ...)
Cxxx - Chassis (např. ABS, ESP, ...)
Uxxx - Network (CAN-BUS systém)
Nicméně platí, že specificková značková diagnostika vždy umí víc. OBDII/EOBD hlavně nezahrnuje žádnou možnost něco nastavovat nebo konfigurovat. Kromě mazání chybových kódů a s tím spojeného resetu Readiness-kódu, je diagnostika v rámci OBDII/EOBD zcela pasívní záležitostí. Nicméně je univerzální a proto velmi důležitá a užitečná!
Když k tobě do dílny někdo přijede s 10 let starým Chryslerem, tak ti na to auto nebude ani pasovat tvá gola, ale VAG-COMem to v rámci OBDII napíchneš a zdiagnostikuješ

S VAG-COM 607CZ pod OBDII mám osobně odzkoušeno: Renault, Peugeot, Citroën, Opel, Mercedes, Subaru, Fiat - vesměs ročníky cca. 1998-2003.
Ale na OBDII / EOBD / JOBD je daleko lepší kabel s čipem ELM327. Zvládá více protokolů a je na něj více softwaru. Navíc se na něj dají daleko snadněji tvořit vlastní aplikace, protože je to vlastně interpretr.
Mimochodem měl jsem možnost vyzkoušet ELM327 připojený bezdrátově přes bluetooth. Je to paráda - žádné dráty. Velmi efektní je to se softwarem na PDA nebo dokonce na mobilu s WindowsMobile (např. MDA). Ale i s normálním PC nebo notebookem je s bezdrátovým adaptérem práce daleko příjemnější.
Ale na OBDII / EOBD / JOBD je daleko lepší kabel s čipem ELM327. Zvládá více protokolů a je na něj více softwaru. Navíc se na něj dají daleko snadněji tvořit vlastní aplikace, protože je to vlastně interpretr.
Mimochodem měl jsem možnost vyzkoušet ELM327 připojený bezdrátově přes bluetooth. Je to paráda - žádné dráty. Velmi efektní je to se softwarem na PDA nebo dokonce na mobilu s WindowsMobile (např. MDA). Ale i s normálním PC nebo notebookem je s bezdrátovým adaptérem práce daleko příjemnější.