pipo444 píše:a-ha no to som nevedel s tym potenciometrom . A ten predvstrek by mal byt prave trochu vacsi ako mensi . Aj ja ked za studena naštertujem tak to chvilu znie ako traktor - to robi predvstrek , ale ťaha aj bez plynu a ten zvuk čo chvila zmizne
Nastaveno, projeto, tak dobře to už dlouho nejelo, nechám to bejt a budu sledovat spotřebu.
Díky
pipo444 píše:Ked sa ti ten potenciometer po*ral tak by som si zistil jeho menovitý odpor a podla neho kúpil v elektrosúčiastkách nejaký výkonový ( ak bude treba ) napr. 1W,2W... , dopasovať ho tam ale hlavne ho nepoškodiť. malo by to fungovať a už len doštelovat pootočením na čerpadle
Tak to by neprošlo, poťáky pro elektronický účely maj úhel natočení cca 300-320°, tenhle má tak 150.
Ještě jednou k tomu nastavení foru a spotřebě (pro zjednodušení předpokládejme konstantní otáčky a zatížení), je lepší to nechat trochu klapat, nebo ten motor musí tichej?
je to unikát felda diesel je tiche prostě jen syčí šepot květin
pipo444 píše:a-ha no to som nevedel s tym potenciometrom . A ten predvstrek by mal byt prave trochu vacsi ako mensi . Aj ja ked za studena naštertujem tak to chvilu znie ako traktor - to robi predvstrek , ale ťaha aj bez plynu a ten zvuk čo chvila zmizne
Nastaveno, projeto, tak dobře to už dlouho nejelo, nechám to bejt a budu sledovat spotřebu.
Díky
ale čoby mne to práveže vela nežere . Predvstrek mi nastavoval jeden pán-odborník na diesly . . Ja mu verím že to nastavil správne , ved iba on prišiel na to prečo mi pred rokom neštartovala felda - boli pripchaté trysky . A tu nikdo na fóre na to nevedel prísť tak čo
Škoda Felícia 1.9D r.v. 11*98
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW ALH
SEAT Leon MK1 1.9TDi - 81kW ASV
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW AGR
Právě že to žralo do teď, jezdilo to za deset a to jsem to jen šimral. Je hodně znát změna, ochotnějc to teď akceleruje. Vyjedu nádrž a uvidíme. Na pásmu otáček mezi 1000 a 2800rpm toho stejně moc ke štelování nebude potřeba, víc to stejně netočím.