1.9 TDI 77KW (BKC) únik oleje?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
dragonov
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od dragonov »

Ahoj, dneska jsem si všíml úniku oleje u mého Golfa. Chci se zeptat k čemu slouží a co je zač ten "kovový klobouček"? Je možná aby mi z toho unikal olej? V čem by mohl být problém?

Díky moc za Vaše rady

Obrázek

Obrázek

Obrázek
krepy
Přispěvovatel

Re: 1.9 TDI 77KW (BKC) únik oleje?

Příspěvek od krepy »

dragonov píše:Ahoj, dneska jsem si všíml úniku oleje u mého Golfa. Chci se zeptat k čemu slouží a co je zač ten "kovový klobouček"? Je možná aby mi z toho unikal olej? V čem by mohl být problém?

Díky moc za Vaše rady

Obrázek

Obrázek

Obrázek

je to podtlakova membrana egr ventilu ja by som v tom nevidel problem mozno ak vycistit egr
VW GOLF IV TDI 1.9 81kw 1999
dragonov
Nováček

Příspěvek od dragonov »

To krepy: Super, díky moc za odpověď...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Olej z toho začne unikat víc a víc až časem bude ventil celý zablitý od oleje, doporučoval bych pak výměnu, tvůj model nestojí moc, jelikož to je pouze EGR ventil, funkci chcípací klapky má ta elektrická šktcící klapka přes ním a jde od EGR ventilu oddělit.
dragonov
Nováček

Příspěvek od dragonov »

To Tomas.cz: A když ventil vyměním, únik oleje přestane úplně? Mám problém s mírnými záškuby auta na volnoběh a občas i během jízdy, například, když jedu stabilní rychlostí 90 při 2000 otáčkách, cítím drobné záškuby, ale auto jede úplně normálně a jde krásně za plynem, může to být tím? Nevíš kolik by stál ten ERG ventil? Seženu ho někde na netu? Díky Adam
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tady máš odkaz: http://www.cc-autodily.cz/ventil-zpet-ved-zplod

A co se týče záškubů, nechal bych v autorizáku nahrát poslední verzi sw do jednotky motoru, to by mohlo pomoci.
dragonov
Nováček

Příspěvek od dragonov »

Myslíš, že mi ten sw řídící jednotky motoru přehrajou jen v autorizovaném servise nebo by byl schopný přehrát to někdo s diagnostikou?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

To by asi uměl, ale aby měl k dispozici dobrou verzi a hlavně příšlušný sw, VAGem to neudělá nikdo, vím že u OII byl problém +- co popisuješ a řešilo se to přehráním sw.
dragonov
Nováček

Příspěvek od dragonov »

No a jak poznám, že už je na čase ten ventil vyměnit? Mám už ho raději vyměnit hned nebo čekat? Někdo říká, že malé množství oleje tam bude vžycky, někdo, že ne tak teď nevím kde je pravda.
chuckee
Přispěvovatel

Příspěvek od chuckee »

dragonov píše:No a jak poznám, že už je na čase ten ventil vyměnit? Mám už ho raději vyměnit hned nebo čekat? Někdo říká, že malé množství oleje tam bude vžycky, někdo, že ne tak teď nevím kde je pravda.
Já to měnil, jak to začalo házet "emise do dílny", ale jestli chceš aby to nechcalo tak to vyměn hned a maš klid.
http://www.amd-autodily.cz/elektricka-v ... egr-5.html
octavia II 1.9 77kw r.v2006 BKC, new beetle 1.9 66kw r.v2001 ALH
dragonov
Nováček

Příspěvek od dragonov »

Takže jestli tomu dobře rozumím, pokud je ventil v pořádku nesmí tam být žádný uník oleje, ale jakmile začnou drobné úniky oleje, naznačuje mi to, že začíná být EGR ventil špatný?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Máš v podstatně pravdu, ale větši lidí na to peče, kolikrát ten EGR je obalen do kolomazu :)
dragonov
Nováček

Příspěvek od dragonov »

No a ten olej, který se dostává do EGR ventilu je normální nebo je špatné turbo? Dneska jsem to vyčistil, uvidíme za jak dlouho se to zase zasere.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

To není nutně z turba, většína je z odvětrání motoru, které je zaústěno do sání. Pokud se ti olej vyloženě neztrácí je to ok.
dragonov
Nováček

Příspěvek od dragonov »

No od výměny oleje jsem ujel necelých 7000 km a zatím se hladina nijak nezměnila, je tam pořád stejně, kontroloval jsem to nedávno.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“