Zdravím pánové, potřeboval bych poradit s následujícím problémem.
Při jízdě levotočivou zatáčkou (i velmi, velmi mírnou) se cca od pravého předního kola šíří vibrace, drnčení atd. (těžko se zjišťuje přesně odkud to jde, vibrace prostupují podlahou a celým autem)
Při pravotočivé zatáčce se nic neděje a je ticho.
- přehození pneumatik nepomohlo
- ložisko i vnější kloub je v pořádku
- krycí plast poloosy na rameni jsem odmontoval, drnčení neustalo
Mám podezření na některý silentblok (to by ale drnčelo víceméně pořád počítám) a nebo na vnitřní kloub na pravé poloose.
-Napadá někoho co by to mohlo být??
-Jak zjistím stav vnitřního kloubu?
Jsem momentálně dost bez peněz, a tak na komplexní preventivní výměnu všeho co mě napadne nemám. Předem díky za rady.
Vibrace od předního kola Golf 3 tdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Vibrace od předního kola Golf 3 tdi
Tohle dělavá vnější kloub- jak jsi zjístil, že je v pořádku? Vnitřní kloub vibruje autem hlavně při akceleraci. Dělá ti to aji z kopce bez plynu?Vitos píše:Zdravím pánové, potřeboval bych poradit s následujícím problémem.
Při jízdě levotočivou zatáčkou (i velmi, velmi mírnou) se cca od pravého předního kola šíří vibrace, drnčení atd. (těžko se zjišťuje přesně odkud to jde, vibrace prostupují podlahou a celým autem)
Při pravotočivé zatáčce se nic neděje a je ticho.
- přehození pneumatik nepomohlo
- ložisko i vnější kloub je v pořádku
- krycí plast poloosy na rameni jsem odmontoval, drnčení neustalo
Mám podezření na některý silentblok (to by ale drnčelo víceméně pořád počítám) a nebo na vnitřní kloub na pravé poloose.
-Napadá někoho co by to mohlo být??
-Jak zjistím stav vnitřního kloubu?
Jsem momentálně dost bez peněz, a tak na komplexní preventivní výměnu všeho co mě napadne nemám. Předem díky za rady.
octavia II 1.9 77kw r.v2006 BKC, new beetle 1.9 66kw r.v2001 ALH
Když mi dělal známí na autě vnitřní klouby, tak se díval i na venkovní a jeden byl rozsypaný, aniž by se jakkoliv hlásil. Takže si myslím, že je to venkovní nebo vnitřní kloub na pravé straně s tím že vnitřní kloub třepe při akceleraci. Pokud nemáš vyloženě volné kolo, tak tam při jízdě nemá co jiného vibrovat a drnčet. Když jedeš do leva, tak víc zatěžuješ pravou stranu, tak se to asi ozývá.Vitos píše:Projevuje se to jen a pouze při zatočení vlevo (i mírném).
Přijde mi, že se nějak zkroutí motor (silentblok?) nebo se jinak zatíží poloosa a drnčí.
octavia II 1.9 77kw r.v2006 BKC, new beetle 1.9 66kw r.v2001 ALH