zahřívání brzdového kotouče

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jericho-3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jericho-3 »

Pochopil jsem to dobře, že jsi čistil a měl venku i váleček a čistil jsi drážku gumičky..?
nepropadat panice...
p.strilka
Nováček

Příspěvek od p.strilka »

Mám celý nový originál třmen. Se starým se to chovalo stejně.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tak to jde křivě na sebe..., kotouč by kopal, tak držák svěráku je křivý...Protože když odpojíš tlak kapaliny, nemáš tam ruční a pístek se vrací, není destička a kotouč rovnoběžně a přibrzduje...A když zasyčí voda, nepřibrzduje to zrovna málo.. :o
nepropadat panice...
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Máš ESP ?
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
p.strilka
Nováček

Příspěvek od p.strilka »

Držák třmenu mám také nový, Esp nemám, mám pouze abs a asr.
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

p.strilka píše:Držák třmenu mám také nový, Esp nemám, mám pouze abs a asr.
pokud tam zustává tlak tak jdi postupně po vedení a povoluj pokud vyloučíš abs tak to pak drží brzdoví válec
danikd
Přispěvovatel

Prosba

Příspěvek od danikd »

Ahoj,

jak to dopadlo? mam totiz uplne ten samy problem na O2, nove kotouce, desticky, brzdice, nova hadicka na tom levem hrejicim se kole. Lanovody dle mechanika OK. Tlak system nedrzi. Mam ESP.
Jedine co na te bzde zustalo stare je drzak trmenu, nicmene na cepech chodi pekne.
Diky moc za info, uz si opravu nevim rady ...

Dan
PEEK
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Zadné brzdy

Příspěvek od PEEK »

Tiež som zápasil s podobným problémom, no chybu za zohrievanie pravého zadného disku som pripísal iba hrdzi, ktorá narástla pod tými nerezovými plieškami, takže brzdné doštičky vyzerali byť dosť tuho zaseknuté medzi nerezovými plieškami. Po výmene doštičiek, disku a vyčistení od hrdze to teraz vyzerá o.k. No hrôza ma chytila na druhom zadnom kole - po výmene disku, doštičiek, odhrdzení a vyčistení som pri záverečnej operácii - odvzdušnení zistil, že mám kdesi upchatý systém. Nech dupem na brzdový pedál ako chcem, kladie to tvrdý odpor a kvapalinu nevytlačím. Ani po odpojení hadičky od brzdiča sa nič nezmenilo, kvapalina z hadičky nestrieka a pedál brzdy kladie tvrdý odpor. Mám dojem, že spočiatku to išlo, valček som vytlačil do kontaktu s diskom aj trochu kvapaliny vyšlo z odvzdušňovacej skrutky, no potom sa to akoby náhle upchalo. Chcel som vlastne vypumpovať viac kvapaliny a dolievať novú do nádržky, teda výmena kvapaliny, no zrazu to už nešlo. Zjavne je to kdesi upchaté a to jedno koleso mi samozrejme nebrzdí (vykonal som len núdzový presun auta, subjektívne auto brzdí na suchej ceste dobre, avšak iba troma kolesami). Viete mi poradiť, kde je to najpravdepodobnejšie upchaté? A čo to vôbec mohlo upchať? Môže byť problém vo ventiloch ABS alebo v tandemovom valci ?
Octavia I 1.9TDI-81kW/ASV/Elegance/MR2002
Octavia II Scout 2.0TDI-103kW/CFHC/MR2012
p.strilka
Nováček

Příspěvek od p.strilka »

Čau,

po mrazech vše přestalo, takže jsem nechal ještě jednou vyměnit brzdovou kapalinu. Teď když je teplota do -1 tak je vše v pohodě.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Zkusil bych, zda jde kapalina před hadicí, bude patrně ucpaná..
nepropadat panice...
romanespana
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romanespana »

tohle jsem resil minulej rok, nissan atleon zastavi na krizovatce a uz se z ni nehne, predni kolo smykem, trubky byly v pohode, ale ta pulmetrova hadice pod kabinou byla zatemovana necim jako cernej silikon, guma, humus. po vymene to kolo saz nebrzdilo skoro vubec, ve finale to byl od vyhrati zkurvenej trmen, okem to nebylo videt, ale byl sejdrem
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
divochovic
Nováček

Příspěvek od divochovic »

u me to delala rucni brzda. poznal jsem to vzdy tak ze na zacatku paka mela malou vuli nez zabrala
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“