A6 3.0 Tdi - odstranění EGR ventilu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
A6 3.0 Tdi - odstranění EGR ventilu
Koupil jsem si čerstvě Audi A6 3.0 Tdi Q tiptronic (motor BMK) a chtěl by jsem se zeptat, zda doporučíte odstranění EGR ventilu. Měnil jsem teď filtry a náplně a mechanik mi říkal, že je EGR ventil špatný a doporučil mi jeho odstranění s úpravou softu.
Další otázka by byla na zkušenosti s chipem u tohoto motoru. Dřív jsem měl dvě PDéčka s chipem a u obou byla spokojenost.
Pokud to bude dobrý nápad, můžete mi doporučit někoho, kdo by mi odstranil EGR ventil, případně udělal chip (já jsem ze Zlínského kraje).
Děkuji.
Další otázka by byla na zkušenosti s chipem u tohoto motoru. Dřív jsem měl dvě PDéčka s chipem a u obou byla spokojenost.
Pokud to bude dobrý nápad, můžete mi doporučit někoho, kdo by mi odstranil EGR ventil, případně udělal chip (já jsem ze Zlínského kraje).
Děkuji.
To zvaž..egr ventil v autě plní svou fkci..hrozí zanášení sacího potrubí..taktéž má vliv na telotní a tlakový senzor..i škrtící klapku..ale třeba se pletu..jinak chip je dobrá volba, jen to nenech předimenzovat, ze zkušenosti vím, že tím převodovka docela slušně trpí a z komfortní jízdy se zabydlíš spíš v octávii s dsg
..
Dej vědět..

Dej vědět..
koli egr netreba ziadny soft.jednoducho sa medzi prirubu EGR/AGR a sacie potrubie blend.najlepsie z plechu.netreba sa srat do elektroniky a je to jednodusie odstranitelne ako ked sa series s elektrikou.
chip neodporucam.je to 3.0 a myslim si ze to taha aj bez toho.zbytocne spekulujes a ked to chces cipnut tak si priprav love na turbo to ma tusim elektricky ovladanu regulaciu ta pojde ako prva srat, na novu zbernicu a vstrekovace a pripadne aj prevodovku ktora trpy uz teraz
chip neodporucam.je to 3.0 a myslim si ze to taha aj bez toho.zbytocne spekulujes a ked to chces cipnut tak si priprav love na turbo to ma tusim elektricky ovladanu regulaciu ta pojde ako prva srat, na novu zbernicu a vstrekovace a pripadne aj prevodovku ktora trpy uz teraz

Range Rover P38 2.5TDS manuál
takhle jednoduche to urcite nebudeJeremimo píše:koli egr netreba ziadny soft.jednoducho sa medzi prirubu EGR/AGR a sacie potrubie blend.najlepsie z plechu.netreba sa srat do elektroniky a je to jednodusie odstranitelne ako ked sa series s elektrikou.

O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Re: A6 3.0 Tdi - odstranění EGR ventilu
Pokud ti udělá i soft, tak klidně. Rovnou bych kuchnul i DPF, ať ten soft udělá najednou.LancerEVO10 píše:Koupil jsem si čerstvě Audi A6 3.0 Tdi Q tiptronic (motor BMK) a chtěl by jsem se zeptat, zda doporučíte odstranění EGR ventilu. Měnil jsem teď filtry a náplně a mechanik mi říkal, že je EGR ventil špatný a doporučil mi jeho odstranění s úpravou softu.
Děkuji.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
Egr by měl zůstat tam kde je, když chceš zvýšit výkon, stačí chip.. chipem se ti sníží spotřeba a celkem slušně to lítá..jen znovu připomínám, dej si pozor na předimenzovaný chipy..pak si můžeš fakt šetřit na novou převodovku..k turbu v tomto voze se nebudu vyjadřovat, A6 s tímto motorem je trochu jiná liga a netřeba jej srovnávat s 1.9 tdi 

Koukám další odborník...kate82 píše:Egr ti omezuje únik NOx do ovzduší..když se egr zaslepí, což je celkem dost velkej trend u lidí, co jezdí po silnicích bomby, tak máš z auta jeden velkej uhel..z auta se ti valí dým do 3000 tis otáček..
Mechanik by ti měl vysvětlit fnkci egr,když ti doporučuje jeho odstranění..
Aby jsme předešli nedorozumění, já jsem za egr on, ale netuším kde bereš informaci, že se z auta valí dým do 3000 ot/min.
Egr je aktivní až po zahřátí motoru a vypnuté při volnoběhu a plné zátěži..zajeď si na emise, páni ti tam rádi dají přednášku..Tomas.cz píše:Koukám další odborník...kate82 píše:Egr ti omezuje únik NOx do ovzduší..když se egr zaslepí, což je celkem dost velkej trend u lidí, co jezdí po silnicích bomby, tak máš z auta jeden velkej uhel..z auta se ti valí dým do 3000 tis otáček..
Aby jsme předešli nedorozumění, já jsem za egr on, ale netuším kde bereš informaci, že se z auta valí dým do 3000 ot/min.
EGR naopak zvyšuje tvorbu sazí (+ HC i CO), protože snižuje teplotu spalování. Jediné pozitivní je nižší NOx a krapet rychlejší zahřátí motoru na provozní teplotu.kate82 píše:Egr je aktivní až po zahřátí motoru a vypnuté při volnoběhu a plné zátěži..zajeď si na emise, páni ti tam rádi dají přednášku..Tomas.cz píše:Koukám další odborník...kate82 píše:Egr ti omezuje únik NOx do ovzduší..když se egr zaslepí, což je celkem dost velkej trend u lidí, co jezdí po silnicích bomby, tak máš z auta jeden velkej uhel..z auta se ti valí dým do 3000 tis otáček..
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D