A6 3.0 Tdi - odstranění EGR ventilu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

odstranit EGR ventil

ano
13
52%
ne
12
48%

Celkem hlasů: 25

LancerEVO10
Sběrač informací
Odpovědi: 0

A6 3.0 Tdi - odstranění EGR ventilu

Příspěvek od LancerEVO10 »

Koupil jsem si čerstvě Audi A6 3.0 Tdi Q tiptronic (motor BMK) a chtěl by jsem se zeptat, zda doporučíte odstranění EGR ventilu. Měnil jsem teď filtry a náplně a mechanik mi říkal, že je EGR ventil špatný a doporučil mi jeho odstranění s úpravou softu.

Další otázka by byla na zkušenosti s chipem u tohoto motoru. Dřív jsem měl dvě PDéčka s chipem a u obou byla spokojenost.

Pokud to bude dobrý nápad, můžete mi doporučit někoho, kdo by mi odstranil EGR ventil, případně udělal chip (já jsem ze Zlínského kraje).

Děkuji.
yary1
Aktivista

Příspěvek od yary1 »

Dej pak vedet jak si dopadl,zajima me to.
Nepanikarim,v tichosti prihlizim.
kate82
Sběrač informací

Příspěvek od kate82 »

To zvaž..egr ventil v autě plní svou fkci..hrozí zanášení sacího potrubí..taktéž má vliv na telotní a tlakový senzor..i škrtící klapku..ale třeba se pletu..jinak chip je dobrá volba, jen to nenech předimenzovat, ze zkušenosti vím, že tím převodovka docela slušně trpí a z komfortní jízdy se zabydlíš spíš v octávii s dsg :-D..
Dej vědět..
Jeremimo
Přispěvovatel

Příspěvek od Jeremimo »

koli egr netreba ziadny soft.jednoducho sa medzi prirubu EGR/AGR a sacie potrubie blend.najlepsie z plechu.netreba sa srat do elektroniky a je to jednodusie odstranitelne ako ked sa series s elektrikou.
chip neodporucam.je to 3.0 a myslim si ze to taha aj bez toho.zbytocne spekulujes a ked to chces cipnut tak si priprav love na turbo to ma tusim elektricky ovladanu regulaciu ta pojde ako prva srat, na novu zbernicu a vstrekovace a pripadne aj prevodovku ktora trpy uz teraz (LOL)
Range Rover P38 2.5TDS manuál
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

Jeremimo píše:koli egr netreba ziadny soft.jednoducho sa medzi prirubu EGR/AGR a sacie potrubie blend.najlepsie z plechu.netreba sa srat do elektroniky a je to jednodusie odstranitelne ako ked sa series s elektrikou.
chip neodporucam.je to 3.0 a myslim si ze to taha aj bez toho.zbytocne spekulujes a ked to chces cipnut tak si priprav love na turbo to ma tusim elektricky ovladanu regulaciu ta pojde ako prva srat, na novu zbernicu a vstrekovace a pripadne aj prevodovku ktora trpy uz teraz (LOL)
takhle jednoduche to urcite nebude ;)
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Re: A6 3.0 Tdi - odstranění EGR ventilu

Příspěvek od dhfool »

LancerEVO10 píše:Koupil jsem si čerstvě Audi A6 3.0 Tdi Q tiptronic (motor BMK) a chtěl by jsem se zeptat, zda doporučíte odstranění EGR ventilu. Měnil jsem teď filtry a náplně a mechanik mi říkal, že je EGR ventil špatný a doporučil mi jeho odstranění s úpravou softu.

Další otázka by byla na zkušenosti s chipem u tohoto motoru. Dřív jsem měl dvě PDéčka s chipem a u obou byla spokojenost.

Pokud to bude dobrý nápad, můžete mi doporučit někoho, kdo by mi odstranil EGR ventil, případně udělal chip (já jsem ze Zlínského kraje).

Děkuji.
Pokud ti udělá i soft, tak klidně. Rovnou bych kuchnul i DPF, ať ten soft udělá najednou.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
kate82
Sběrač informací

Příspěvek od kate82 »

Egr by měl zůstat tam kde je, když chceš zvýšit výkon, stačí chip.. chipem se ti sníží spotřeba a celkem slušně to lítá..jen znovu připomínám, dej si pozor na předimenzovaný chipy..pak si můžeš fakt šetřit na novou převodovku..k turbu v tomto voze se nebudu vyjadřovat, A6 s tímto motorem je trochu jiná liga a netřeba jej srovnávat s 1.9 tdi (crazy)
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

a co to dělá když mechanik povídal že je špatný?
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Power156
Aktivista

Příspěvek od Power156 »

Biimbo píše:a co to dělá když mechanik povídal že je špatný?
to at ti řekne on co je na něm špatnýho ....
kate82
Sběrač informací

Příspěvek od kate82 »

Egr ti omezuje únik NOx do ovzduší..když se egr zaslepí, což je celkem dost velkej trend u lidí, co jezdí po silnicích bomby, tak máš z auta jeden velkej uhel..z auta se ti valí dým do 3000 tis otáček..
Mechanik by ti měl vysvětlit fnkci egr,když ti doporučuje jeho odstranění.. :roll:
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

kate82 píše:Egr ti omezuje únik NOx do ovzduší..když se egr zaslepí, což je celkem dost velkej trend u lidí, co jezdí po silnicích bomby, tak máš z auta jeden velkej uhel..z auta se ti valí dým do 3000 tis otáček..
Mechanik by ti měl vysvětlit fnkci egr,když ti doporučuje jeho odstranění.. :roll:
Koukám další odborník...

Aby jsme předešli nedorozumění, já jsem za egr on, ale netuším kde bereš informaci, že se z auta valí dým do 3000 ot/min.
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

A nebo prej, bez neho hrozi zanaseni sani, a ma vliv na teplotni a tlakovej senzor a klapku :D
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
kate82
Sběrač informací

Příspěvek od kate82 »

Tomas.cz píše:
kate82 píše:Egr ti omezuje únik NOx do ovzduší..když se egr zaslepí, což je celkem dost velkej trend u lidí, co jezdí po silnicích bomby, tak máš z auta jeden velkej uhel..z auta se ti valí dým do 3000 tis otáček..
Koukám další odborník...

Aby jsme předešli nedorozumění, já jsem za egr on, ale netuším kde bereš informaci, že se z auta valí dým do 3000 ot/min.
Egr je aktivní až po zahřátí motoru a vypnuté při volnoběhu a plné zátěži..zajeď si na emise, páni ti tam rádi dají přednášku..
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

kate82 píše:
Tomas.cz píše:
Koukám další odborník...

Egr je aktivní až po zahřátí motoru a vypnuté při volnoběhu a plné zátěži..zajeď si na emise, páni ti tam rádi dají přednášku..
EGR naopak zvyšuje tvorbu sazí (+ HC i CO), protože snižuje teplotu spalování. Jediné pozitivní je nižší NOx a krapet rychlejší zahřátí motoru na provozní teplotu.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

prosim o vysvetleni snizuje teplotu spalovani. diky
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“