Riso píše:Potrebujem poradit, menil som kompresor (bol v prdeli), naplnil klímu a ta bola funkčna 2týždne. V čera som prebehol 70km, klima makala jako nova, ale dnes vobec nedala ani najavo ze chladí. Dal som VAG a na snimaci G65 bolo 6,4bar pri 72st.celz. Je hodnota tlaku z tohoto snimača dostačujuca alebo treba ist do serv. zmerat ttlak. Niekde pred... som cital že treba menit vysušač, prečo? a aku ma ulohu.
tuner píše:kompresor nema svoji vlastni napln oleje, napln se pocita na celej chladici okruh, v kterym je olej rozptylenej a navazanej na chladivo.
nema,ale je nalitej olejem a pripraven k montazi do urceneho typu auta a do proplachnuteho systemu s novym vysousecem. A pri odsavani a naslednym plneni se vraci zpet stejne mnozstvi,co se s chladivem odsalo a toho je fakt jen nepatrne oproti cely naplni a nebo nekdo pridava +10% navrch.
nechcem zakladat novu temu tak sa spytam tu je mozne ze ten klima kompresor zhori alebo nieco sa pokazi tym ze kamosovy sa nechce ist doplnit klima a radsej beha bez klimy z otvorenymi oknami
kdyz se meni kompresor,musi se nejdriv udelat proplach systemu!!!! to se dela na uzavrenym systemu bez kompresoru,aby se vyhnaly pilini jestli byl kompresor zadren,to zalezi co jsi s tim mel.
pak se musi zjistit zda ma uz olejouvou napln novy kompresor! a kolik a srovnat to s daty vozidla,potom se musi rucne protocit kompresor a nejlip dat pak proces pres bosche zabehnuti. pak jen naplneni a jedete,vam asi rovnou plnili a rucne protocili kopresor,ze byl asi nalitej,nevíííím. postup je individualni a nejde radit pres net.
jak si to dělal ? proč se menil kompresor ? pokud si vyndal starej kompresor a dal tam novej tak si mel automaticky pul naplně z toho noveho vylit,je to tak i popsane v navodu na montaz u kompresorů,je to kuli tomu ze neodsajes olej z celeho systemu a podle vyrobce ti tustane pul naplne oleje v systemu,tak proto se pul nove naplně oleje z kompresoru vylije. Platí POUZE kdyz se nedelá proplach,pokud se dela proplach systemu,da se novy kompresor a zadny olej se nepridava!!
V tedy mi to digitalnou masinou napichol, ta vsetko odsala, spravila skusku a dala automaticky pozadovane množstvo oleja do chladiva.Je tomu už rok a klima facha na1. V lete som bol aj v Italii. A do teraz chladí perfektne.
Riso píše:V tedy mi to digitalnou masinou napichol, ta vsetko odsala, spravila skusku a dala automaticky pozadovane množstvo oleja do chladiva.Je tomu už rok a klima facha na1. V lete som bol aj v Italii. A do teraz chladí perfektne.
žádnou mašinou neodsaješ olej z kompreoru musíš vyputit a nalít pak plníš klimu
Jestli to někomu nebude vadit, tak se přidám s otázkou.. Když mě klima chladí a v pořádku funguje, je třeba dělat nějakou údržbu? Auto mam 2 roky a předtím pochybuju že to někdo dělal, je to OII,1,9TDi 2006.. Jediny co jsem dělal tak minuli týden jsem se stavoval za kámošem aby me udelal něco s tím smradem, ktery začne po vypnutí klimy... Nastříkal me do nafuků pěnu,ale sleduji že to nepomohlo.. A pak jen změřil tlak,řekl že je dobrej a víc prej není potřeba... Honza
Co s tím smradem, na to je asi nejlepší ta pára žě??
Stříkat pěnu do ofukú je špatně. Ultrazvuk by mohl taky pomoct, ale opět záleží na tom, kdo to bude čistit. Musíš se dostat na výparník přes díru po pyl. filtru a vypráskat tam tu pěnu. Musíš po částech, všechno ti tam nevleze, protože je to jak "hrnečku vař". Já to dělám tak, že nastříkám pěnu na výparník, zavřu otvor po filtru a pustím na pár sekund ventilátor na MAX. Tak se dostane spolehlivě pěna i na druhou stranu výparníku. Tak několikrát, až padne celý obsah. Týden s tím pojezdit a potom profoukat ultrazvukem. Nakonec čistit preventivně ultrazvukem každý rok a měnit filtr s každým olejem.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D