prosím o radu, nejde zařadit rychlost

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Deepness
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

prosím o radu, nejde zařadit rychlost

Příspěvek od Deepness »

Dobrý den, prosím vás, mám Škoda Octavia 1,9 Tdi, 77 kW, r.v. 2007, jedu z Rakouska asi 100km, asi na půli cesty, jde velmi těžko přeřadit ze 4-ky na 3-ku, po asi 1km přeřazeno na 4-ku a potom už nejde vůbec vyřadit. Zastavím na krajnici podaří se mi vyřadit rychlost, ale potom se šajtrpákou nešlo vůbec pohnout, ani zleva doprava jako neutrál. Po chvíli velmi lehkého boje se rozhoupala a začala fungovat, ale jen do doby co jsem dal 3-ku a 4-ku a bylo to tu zase, takže cesta asi 40 km na 4-ku do servisu. Ještě jedna věc, s autem se dá jet, ale musí se řadit na nejvíš 1-ku a 2-ku, pokud se zařadí 3-ka a 4-ka tak už nejde vyřadit. Nevíte prosím vás náhodou, co by s tím mohlo být??? A ještě jedna věc, co stojí převodovka??? Díky za rady... Martin
bobyd
Přispěvovatel

Příspěvek od bobyd »

spojka?
Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
Deepness
Přispěvovatel

Příspěvek od Deepness »

spojka + setrvačník kompletně měněno před ca. 40.000 km. Olej v převodoce taky vyměněn.
bobyd
Přispěvovatel

Příspěvek od bobyd »

Hmm tak to vypada na tu horsi variantu ....ale chce to scihnout jestli tu spojku nekdo neudelal blbe....nez clovek zacne shanet prevodovku....
Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
Deepness
Přispěvovatel

Příspěvek od Deepness »

Ahoj, dobře, díky za info, uvidíme, mechanik říkal, že vypustí olej a uvidí jestli jsou tam piliny. Pokud ano tak je to v háji a musím zhánět převodovku. Jsem nadšen. Ale jinak díky za rady...
passicek
Přispěvovatel

Příspěvek od passicek »

uz sem to taky opravoval a rozlotel se synchron zasekla se mu tam dvojka a konec
Deepness
Přispěvovatel

Příspěvek od Deepness »

tak další poznatek, olej je vypuštěný a je čistý. Tak doufám, že to bude ten synchron, a prosím tě je lepší vyměnit všechny a nebo jen ten špatný? Díky...
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

Pokud je spojka ok,mrkni se po jinej prevodovce. Bude to mozna urcite lepsi.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
passicek
Přispěvovatel

Příspěvek od passicek »

urcite ja sem taky tu prevodovku prehodil a majitel si tu starou odvez ale co s ni udelal to fakt nevim
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“