Bora po výměně brzd nebrzdí

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Thomy
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Thomy »

Tak co nogis, jak ti to brzdí dnes? :D
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

stejně jako včera :D

Auto brzdí obstojně, ale ručka je fakt bída. Ostatně to nedávno potvrdili i na STK. :roll: V kopci auto zastaví, ale nesmíš se o něj moc opírat. (rofl)

Jinak brácha po přesednutí z FI RS brzdy hodnotil tak, že mají lepší nástup, ale pak umřou. Každopádně mám dozadu připravenou 280mm sadu, tak snad to ještě trochu pomůže. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

Mně právě taky ručka po výměně kotoučů a desek nějak přestala brzdit. Dřív normálně flekovala na asfaltě a teď to nejde. Jinak ale když ťuknu na brzdy tak okamžitě berou (280mm)

Když vemu za ručku na feldě, kde jsou bubny, tak se hned hulí od gum :D
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
Speeder
Přispěvovatel

Příspěvek od Speeder »

Zajímavý. Pročetl jsem celý vlákno. Já mám Fabii dva roky a zdá se mi, že musim vyvinout taky víc síly na to, aby to pořádně zabrzdilo. Když jsem naloženej, tak se do toho musim sakra opírat. Mám tam taky dva roky vpředu kotouče BOSCH s deskama Barum a vzadu obojí Barum. Když sednu do tátovo Octavie I, tak stačí malá síla a je hned parádní nástup. Já prostě musim víc mačkat a to mám 4x kotouč a on má vzadu bubny. Začínám mít podezření na malou účinnost posilovače. Ví se nějaká hodnota jakej podtlak má dávat vývěva? Je to nějak měřitelný? Taky už nevim co s tim. Myslim si, že kotoučema ani deskama to nebude. Ručka brzdí parádně. Na STK bez problémů, ale tam ti v podstatě zjistí jen rozdíl na kolech nápravy. Co by to mohlo bejt?
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“