Měl bych dotaz. Dá se podle počtu bliknutí displeje klimatroniku pozdat co se děje? Při zapnutí klíčku mi vždy 14krát zabliká vše na displeji. Zkoušel jsem různé směrování vzduchu. Všechny klapky vypadají ok a i to chladí normálně. Co ji může chybět? Je to na setu cordobě 1,9 TDi PD.
Ladis001 píše:Tak jsem se ještě koukal pře tlačítka do diag. režimu. Byly tam chyby 4f7 a 318. Neví někdo, co to je?
04F7 Stellmotor für Temperaturklappe 0x25 - servomotor pro teplotní klapku
0318 Druckschalter für Klimaanlage 0x23 -tlakový spínač pro klima
Zkus je vymazat. Vypadá to že ti uniklo médium, ale taky může zlobit pouze ten tlakový spínač. Ten servomotor jenom nemusel doběhnout do konce. Zkusil bych spustit test všech členů
Ladis001 píše:Tak jsem se ještě koukal pře tlačítka do diag. režimu. Byly tam chyby 4f7 a 318. Neví někdo, co to je?
04F7 Stellmotor für Temperaturklappe 0x25 - servomotor pro teplotní klapku
0318 Druckschalter für Klimaanlage 0x23 -tlakový spínač pro klima
Zkus je vymazat. Vypadá to že ti uniklo médium, ale taky může zlobit pouze ten tlakový spínač. Ten servomotor jenom nemusel doběhnout do konce. Zkusil bych spustit test všech členů.
Jo a to že bliká celý disp. to signalizuje závadu
Tak kombinaci už jsem našel. Hned zitra to zkusim. Jinak to nejspíš bude nízkým tlakem. Sem totiž začátkem ledna potkal srnku a odnesl to chladič klimošky. Zavařili ho, protože nesehnali jiný. Takže asi začal utíkat. Jinak ještě dotaz. Když stojím na místě, má se točit alespoň jeden větrák u chladičů? Ješte jsem ho nikdy běžet neviděl. Ale i při delším stání v létě na místě to foukalo dost studený. Někde jsem slyšel, že se pustí až když je to opravdu třeba (ne že běží hned jak se zapne klima). Dík
Po spuštění klimatizace tlačítkem AUTO, se spustí ihned oba dva ventilátory. Jinak při vypnuté klimě, tzn. ECON, se spustí pouze jeden ventilátor a to až při horkém motoru.
Tak to mě se nepouštějí. Bude to vidět třeba na vagu nebo rovnou na klimatroniku?Kabely jsem kontroloval a jsou OK. Leda někde nějaké čidlo, ale kde je otázka.
Problém je, že ty větráky se už netočili ani před tím. Nevím jestli je to normální (spíš ale ne). Vůbec ale netuším, kde hledat. Pojistky jsou OK a motorky u větráků taky (byla by dost velká náhoda, že by odešly oba).
Cordobu neznám , ale jestl je přes baterku takový plast s pojistkama , tak tam někdy dochází ke špatnému kontaktu a proto nejde klima , pořádně očistit, a zkontrolovat i kabely co tam jsou. Pak tam je někde na nosníku takové velké relé , tam zkontroluj konektory , a zkusit vyměnit tohle relé. Je řídící pro ventilátory. Jinag ještš zkusit na vag a test akčních členů. Těžko říct co to je.
JJ. Plast s pojitkama nad baterií tam je. Podle popisu je tam pojistka ventilátor klimatizace 5A - zkusim řádně očistit. Pak jsou tam ještě dvě pro elektrický ventilátor topení/větrání klimatizace 30A a 40A (ale to asi bude na ten, co žene vzduch do auta.).Na relé mrknu taky. Jen si u něj nejsem jistý které to přesně je. Na nosníku jsou tři. Dvě do stejného kabel. svazku a třetí vede někam dovnitř. Bývá společné pro oba větráky nebo každý samostatně?
Teď jsem našel v Etosu "jednotka ridici pro elektricky vetrak 1J0 919 506 M". Může to bít místo relé? Něco takového jsem tam zahlédl taky a to vedlo k větráku.