Som po výmene motoru ! Novo založený motor oi naštartovaní išiel v poriadku . Po prejedení asi 20 km to trhlo dvakrát ako keby prestal ísť a potom to išlo na velkú spotrebu s malym výkonom . V chybovej pamäti sa objavila chyba 00537 . Snímač teploty, váha , tesnosť prekontrolovaná je to v poriadku . Pokial to štartujem na studeno ide to bez chyby kým sa motor nezohreje, akonáhle otvorí termostat sa objaví táto cyba a trvá to do vychladnutia. Pri výmene motora som zistil popraskané výfukové zvody ale neboli popálené z vonkajšej strany.
Dalej neviem nájsť čo za sondu môžem mať vo výfukových zvodoch, podobné niečo som našiel na novších oktávach ktoré malo 75 kW. Ja mám 1,6 akl, 74 kW r.v. 2000.
Ďakujem za rady !
OI AKL chyba "00537"
Moderátoři: šulda, Moderátoři
OI AKL chyba "00537"
octa 1, 1,6, 74 Kw, AKL, r.v. 2000
Octa 1 1,6 75 BFQ r.v. 2009
Problem čiastočne vyriešený !!!!
Praskliny na výf. zvodoch som natrel pastou na utesnenie výfukového potrubia. Motor som zohrial a jazdilo to v pohode cca 20 min /kým pasta nevypadla z praskliny. Chybu spôsobojú jednoznačne popraskané výfukové zvody . Dalej som zistil, že vo výf. zvodoch mám tiež lambdu /pravdepodobne snímaciu /.
Otázka znie , ako by som to vedel vyradiť z funkcie aby auto jazdilo na jednu lambdu ako ostatné AKL motory. Aby som predišiel otázkám " PREČO ? " Lebo výfoké zvody mám zohnané , ale bez miesta pre lambdu .
Praskliny na výf. zvodoch som natrel pastou na utesnenie výfukového potrubia. Motor som zohrial a jazdilo to v pohode cca 20 min /kým pasta nevypadla z praskliny. Chybu spôsobojú jednoznačne popraskané výfukové zvody . Dalej som zistil, že vo výf. zvodoch mám tiež lambdu /pravdepodobne snímaciu /.
Otázka znie , ako by som to vedel vyradiť z funkcie aby auto jazdilo na jednu lambdu ako ostatné AKL motory. Aby som predišiel otázkám " PREČO ? " Lebo výfoké zvody mám zohnané , ale bez miesta pre lambdu .
octa 1, 1,6, 74 Kw, AKL, r.v. 2000
Re: OI AKL chyba "00537"
AKL pokial viem mam jednu sondu pred katom...potom 75kw "vynovena" 74kw verzia z vykonom 75kw ma dve sondy myslim že tam je aj širokopasmovka už a nie skokova 4dratova
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo