Zdravim ide o motor 1Z po poskladani motoru na treti den som zbadal ubytok vody v nadobke motor bezal za tie tri dni dokopy asi 20 min po kazdon dni nebolo nic badať až po treťom dni. Motor bol maximalne zohriaty na 60 stupňov s autom sa ešte nejazdilo stalo sa to pri volnobehu. Auto nebolo naštartovane bez vody. Do oleja vošlo zhruba 0,5 l. Tesnenie pod hlavou je nove hlava zrovnana. Vidite to na blok? Výmennik? Hlavu? diky za rady
Laco89 píše:chladic oleja to asi nebude podla mna lebo tlak oleja je väčši ako tlak vody tak vo vymenniku by to skor pretlacilo olej do vody ako vodu do oleja...
to nie je dedukcia, to je fakt. A si si isty ze ta voda je v oleji? Nemohlo sa ti stat, ze si mal v chladiacom okruhu vzduch?
100% je voda v oleji lebo klesla voda v nadobke a olej bol sivy a 4l oleja som nalial do motora a som vypustil vyše 4,5 l takze niekde to urcite pretlacilo....
motor bol vybraty z pojazdneho auta ...ja som vypustal z neho stary olej bez znamok vody. Skladal som ho asi rok stryky, mechanicke cerpadlo, hlava zrovnana nove gufera na ventiloch, vsetky tesnenia nove, nafta to byt nemohla stryky prasia pekne takze pochybujem zeby pretiekla nafta cez kruzky a do oleja som o tom presvedceny ze je to voda...