climatronik - seat cordoba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
re
Tak jsem na to dneska koukal. Všechny kontakty očištěné. Zkoušel jsem na klimatroniku dát samokontrolu. Větráky běžely oba (nejdřív rychle a pak pomaleji). Ale jak zapnu klimu normálně tak neběží. Vážně si začínám myslet, že jdou až když je to třeba. Ještě zkusim brnknout zitra do servisu, jestli budou sdílní a řeknou něco.

- 
				destructor
 - Přispěvovatel

Re: re
Nevím jak u seata, ale předpokládám že to bude asi přibližně stejné jako u octavie ...Ladis001 píše:JJ. Moc děkuju za radu. Zítra to zkusim a dám vědět jak jsem dopadl.
Ta jednotka se jmenuje Jednotka dochlazování a octavia jí má přišroubovanou dole pod baterkou. Doufám že u seata nejsou takoví kreténi jako ve škodovce a nedali jí na stejné, absolutně nedostupné místo.
Najdi si tady diskusi o klimatizaci, tam najdeš dost materíálu.
Nech tošku "povařit" motor, jestli ti spíná alespoň větrák na chladič pro motor, pokud ne, bude "asi" v háji jednotka dochlazování.
raději si to zničím sám, než aby to udělal někdo jiný ...
Tak jsem to jestě večer rozebral. Přesně tak, pod baterii. Vypadá, že to bude ono. Jedno relé je spálené. Dneska ho zkusim vyměnit a uvidim. Jinak s tím ohřáním jsem to už zkoušel, ale ohřát motor na místě snad ani nejde. spíš se to drží pořád na 90. Prostě výš ani náhodou.destructor píše:Nevím jak u seata, ale předpokládám že to bude asi přibližně stejné jako u octavie ...Ladis001 píše:JJ. Moc děkuju za radu. Zítra to zkusim a dám vědět jak jsem dopadl.
Ta jednotka se jmenuje Jednotka dochlazování a octavia jí má přišroubovanou dole pod baterkou. Doufám že u seata nejsou takoví kreténi jako ve škodovce a nedali jí na stejné, absolutně nedostupné místo.
Nech tošku "povařit" motor, jestli ti spíná alespoň větrák na chladič pro motor, pokud ne, bude "asi" v háji jednotka dochlazování.
Spraveno. Vadné relé a dioda. Cena opravy 195 Kč.Ladis001 píše:Tak jsem to jestě večer rozebral. Přesně tak, pod baterii. Vypadá, že to bude ono. Jedno relé je spálené. Dneska ho zkusim vyměnit a uvidim. Jinak s tím ohřáním jsem to už zkoušel, ale ohřát motor na místě snad ani nejde. spíš se to drží pořád na 90. Prostě výš ani náhodou.destructor píše:Nevím jak u seata, ale předpokládám že to bude asi přibližně stejné jako u octavie ...Ladis001 píše:JJ. Moc děkuju za radu. Zítra to zkusim a dám vědět jak jsem dopadl.
re
. Byl jsem na doplnění. Nikde žádný únik, takže prý se to nejspíš přehřálo a ventilem uteklo. Teď to chladí super, větráky běží. Tak snad to vydrží (pro případ nouzem ma doma ještě jedno náhradní reléjapony píše:No a jak to máš s tím tlakem média?
Re: otazka
. Relé mi sháněl známý v GM. Nejlepší je to původní vzít do prodejny a oni ti to správné daj (taky ho měl sebou). Je potřeba ještě zkontrolovat ty diody (aby opravdu vedly jen v jednom směru, jinak zas brzo znovu shoří). Můžu poslat foto relátka, ale popis na něm žádný není, jen tři modré tečky ve tvaru trojúhelníku a nápis SHP. Hodně úspěchu. P.S. když dáš autodiagnostiku na klimatroniku, točí se??Raul píše:Vyzera to ze mam ten isty problem. Mozno hlupa otazka ake je to rele, myslim typ. Velmi sa v tom nevyznam. Diky
Chyba 318 je nízký tlak. Jinak diagnostika je při vypnutém klíčku zmačknout ECO a recyrkulaci vzduchu a při držení zapnout klíček a držet dokud se nezačne testovat. Označení rele fakt netušim ale co jsem proměřoval to nové tak má přepínací kontakt (to rele je uvnitř řídící jednotky dochlazování).Raul píše:Otazska na Landisa. Cislo toho rele je 8D0 951 253 A?
- patrik.kloucek
 - Aktivista

jak jsi prosimte udelal tu samokontrolu....myslim test akcnich clenu....pres vag mi to pise funkce nedostupna....Ladis001 píše:Tak jsem na to dneska koukal. Všechny kontakty očištěné. Zkoušel jsem na klimatroniku dát samokontrolu. Větráky běžely oba (nejdřív rychle a pak pomaleji). Ale jak zapnu klimu normálně tak neběží. Vážně si začínám myslet, že jdou až když je to třeba. Ještě zkusim brnknout zitra do servisu, jestli budou sdílní a řeknou něco.
- patrik.kloucek
 - Aktivista

sorry...uz jsem to nasel ze to pises nize....patrik.kloucek píše:jak jsi prosimte udelal tu samokontrolu....myslim test akcnich clenu....pres vag mi to pise funkce nedostupna....Ladis001 píše:Tak jsem na to dneska koukal. Všechny kontakty očištěné. Zkoušel jsem na klimatroniku dát samokontrolu. Větráky běžely oba (nejdřív rychle a pak pomaleji). Ale jak zapnu klimu normálně tak neběží. Vážně si začínám myslet, že jdou až když je to třeba. Ještě zkusim brnknout zitra do servisu, jestli budou sdílní a řeknou něco.