Jaký startér + věnec setrvačníku

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
DaveM
Nováček
Odpovědi: 0

Jaký startér + věnec setrvačníku

Příspěvek od DaveM »

Zdravím, stavím si naviják a chci použít startér + věnec z felicie. Problém je, ze startéry vw motorů se údajně otáčí proti směru hodinových ručiček a já potřebuji po směru. Budou do sebe pasovat zuby když použiji věnec z felicie a startér třeba z peugeotu nebo forda??
A ještě mě zajímá které startéry jsou s permanentíma magnetama a které ne. Jde mi o to, že se to bude dost zahřívat a magnetům to určitě neprospěje. Chladit to sice budu, ale stejně...
Díky
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Především je třeba si uvědomit, že startér není motor pro pohony, čili pro trvalejší provoz. Je konstruován jako motor pro krátkodobý provoz s intenzívním zatížením. Obávám se, že startér s permanentními magnety jen tak neseženeš.

Pokud chceš "kvalitu", použij to z žigulíka - je toho za korunu pytel a startér je umístěn opačně než u Felicie (k motoru). A hlavně je to předimenzované, takže by to mohlo něco vydržet.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
DaveM
Nováček

Příspěvek od DaveM »

Já to chci požívat tak max. 3 minuty a ještě omezím proud + chlazení. Nebude to tahat nic těžkého jen tenké ocelové lanko. Jde mi hlavně o ty zuby jestli budou pasovat na věnec z felicie protože se dá koupit za hubičku. Celé to musí být malé, lehké a levné.
Startér s perm. magnetama mám v peugeotu (značka mitsubishi). Zaslechl jsem, že bosch je používá taky.
DaveM
Nováček

Příspěvek od DaveM »

Nikdo nic?
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“