Kontaktní čočky - řidičák
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Kontaktní čočky - řidičák
Zdravím, dnes jsem udělal řidičák a během týdne jdu na úřad. Nosím kontaktní čočky, doktorka mi napsala do přihlášky "brýle nutné". Přišel jsem na zkoušky a komisař mě chtěl vyhodit, protože jsem měl pouze čočky a ne brýle, tak jsem si pro ně ještě letěl domu.. Co mám udělat aby mi čočky zapsali do ŘP? Teprve si půjdu podat žádost, jak jsem psal výše. Budu si muset nejdřív nechat vydat průkaz a posléze ho nechat předělat? Nebo to jde ještě zapsat do žádosti? Díky za odpověď 

-
- Aktivista
Cocky musi policajt uznat a mela by mu stacit jen krabicka od cocek, nesmi Te nutit si je vyndavat (slovo policajta) kvuli hygiene, takze staci vozit v aute obal od cocek a tvrdit, ze je mas nasazene. Znamej ma takto v kazdem firemnim voze krabicku od cocek.
Pokud ty cocky mel jiz pred cca 2 roky, pak muze byt, nicmene tusim pred rokem se to stalo povinnosti, ze lekar musi nahlasit status "bryle k rizeni nutne". Byl jsem pred cca 2 roky na kontrole a tam toto konstatovala a na muj dotaz, zda to musi hlasit mi sdelila ze ne, ale ze to visi ve vzduchu, ze to narizeni bude schvaleno ... no a kdyz jsem volal, ze bych zasel na kontrolu, zda se to zhorsilo tak me upozornila na to, ze uz to musi hlasit ... tak jsem nesel.
Paradoxne obvodacka mi rekla, ze kdyz si dam bryle, bude se to jen zhorsovat ... jen podotykam, ze nemam klasickou kratkozrakost ale neco, co sice spada do kategorie "nutnost nosit bryle pri rizeni" ale neni tomu tak, zminila se o "hlouposti urednickeho simla".
Takze jezdim v klidu a beze zmen dal pricemz zhorseni nepocituji.
Pokud ty cocky mel jiz pred cca 2 roky, pak muze byt, nicmene tusim pred rokem se to stalo povinnosti, ze lekar musi nahlasit status "bryle k rizeni nutne". Byl jsem pred cca 2 roky na kontrole a tam toto konstatovala a na muj dotaz, zda to musi hlasit mi sdelila ze ne, ale ze to visi ve vzduchu, ze to narizeni bude schvaleno ... no a kdyz jsem volal, ze bych zasel na kontrolu, zda se to zhorsilo tak me upozornila na to, ze uz to musi hlasit ... tak jsem nesel.
Paradoxne obvodacka mi rekla, ze kdyz si dam bryle, bude se to jen zhorsovat ... jen podotykam, ze nemam klasickou kratkozrakost ale neco, co sice spada do kategorie "nutnost nosit bryle pri rizeni" ale neni tomu tak, zminila se o "hlouposti urednickeho simla".
Takze jezdim v klidu a beze zmen dal pricemz zhorseni nepocituji.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Stačí se naučit poslední a předposlední řádek nazpaměť
jestli teda má obvoďačka klasickou tabulku s "E" 

Oktopod 1,9 TDI, r.v. 2000, AHF, 81kW -> 113kW/355 Nm (MUDr. TDI Fun)
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel
WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
PP764, HDS57+VR6, EGR off, KAT off, zadní puky TT, 605.000km, první majitel

WEBASTO Thermo Top C, ETKA 8.1, VAG-ína 18.9.0, VIS 6.5, FiatEcuScan, FordDiag
měla a jedna bába povídala....zkus to o krabičce najít v zákoně a věř že nenajdešForest píše:Cocky musi policajt uznat a mela by mu stacit jen krabicka od cocek, nesmi Te nutit si je vyndavat (slovo policajta) kvuli hygiene, takze staci vozit v aute obal od cocek a tvrdit, ze je mas nasazene. Znamej ma takto v kazdem firemnim voze krabicku od cocek.

FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky 

já mám v ŘP napsanej harmonizační kód 01.06 což jsou brýle nebo kontaktní čočky.
http://www.profiautoskoly.cz/zakony/har ... i_kody.htm
http://www.profiautoskoly.cz/zakony/har ... i_kody.htm
Při prohlídce u dokora musíš nahlásit, že nosíš i kontaktní čočky a on ti do zprávy napíše "brýle nebo kontaktní čočky nutné". Pokud máš zprávu jen s "brýle nutné", stav se tam znovu a nech si dopsat "...nebo kontaktní čočky". Následně se vyhneš problémům při závěrečkách a v řidičáku budeš mít harm. kód 01.06 jak to píše "bluestorm".
Nosím čočky asi patnáct let a při zařizování řp jsem takto postupoval a takhle to podle zákona musí být.
Nosím čočky asi patnáct let a při zařizování řp jsem takto postupoval a takhle to podle zákona musí být.
Oct asv 2000, DieselPower
-
- Aktivista

@kibi: cislo pomnozne - ucivo zakladni skoly
... aneb neplet si

a

ikdyz se oboji natahuje

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

Forest: já si to nepletu, byl to vtip a reakce na krabičku od čoček....jinak bluestorm i Pája to napsal přesně, žádná krabička, ale harmonizační kód na ŘP, nebo zpráva od lékaře (pokud to v ŘP není - např. starší ŘP)...tak místo těch tvých offtopiců a pouček si přiznej, že jsi napsal blábol a neroznášej ho dál
zbytečně neútoč a buď rád, že se něco dozvíš (narozdíl od kámoše s krabičkama i užitečnýho)

FI combi 1.9TDi ATD + domorobo vylepšováky 

Harmonizační kódy
Dobrý den,
jsme jedním z e-shopů nabízejícím právě kontaktní čočky a na téma řidičského oprávnění a kontaktních čoček jsme před nedávnem publikovali článek:
http://www.vasecocky.cz/cocky-a-ridicak.html
Věříme, že případným uživatelům kontaktních čoček, přijdou tyto informace vhod.
Tým Vačečočky.cz
jsme jedním z e-shopů nabízejícím právě kontaktní čočky a na téma řidičského oprávnění a kontaktních čoček jsme před nedávnem publikovali článek:
Tým Vačečočky.cz
Re: Harmonizační kódy
brumlik píše:Dobrý den,
Tým Vačečočky.cz
Tak tohle je už vážně mrda

Seat Leon 1.9TDI 100kw - Ukradeno
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky
Audi A4 - FB S764, EGR & KAT OFF, 288 brzdy, jednohmota HDS, FK -40mm, 17" alu, celopolep silver-grey matt
Aktual : Seat Toledo 1.9tdi ASV - zatim jen zakl servis a 17ky

Koukám zajímavé početení, je dobrý to vědět, já s nimi jezdim občas, mam na dálku 0,5 a 0.75 na druhe oko..., ale v řidičáku nemam napsané nic, ale taky je to cca 6 nebo 7 let co sem na kontrole nebyl.., ale nějak se mi tam nechce chodit, aby mi to napsali a musel s nima jezdit povinně.
nandavám si je dle svého uvážení, předevšim za šera nebo ve tmě si je beru.

Audi A4 Avant 2.5 TDI BDH quattro + soft M+H
O1 1.8 20v Turbo Rs
Vw Sharan 1.9 TDi 96kw- family car
O1 1.8 20v Turbo Rs
Vw Sharan 1.9 TDi 96kw- family car