Moc prosím o radu - nefunkční klima (relé 147)??? - Vyřešeno

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ondra
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Moc prosím o radu - nefunkční klima (relé 147)??? - Vyřešeno

Příspěvek od Ondra »

Dobrý den všem.

Moc prosím o radu. Na VW Polo r.v. 2000 mi přestala fungovat manuální klima. Cestou do práce vše v pořádku, ihned po startu cestou zpět již ne naběhla. Chladivo je doplněné. Zkoušel jsem proměřit dvy kabely vedoucí k elektromagnetickému spínači (snad se to tak správně nazývá) kompresoru klimatizace a není v nich po nastartování a zapnutí tlačítka klimatizace žádný proud. Napadla mě tedy pojistka - žádnou spálenou jsem nenašel. Dále jsem na internetu zjišžovatl možné příčiny a dočetl jsem se o relé klimatizace č. 147. Oddělal jsem tedy pojistky a v soustavě relátek jsem žádné s označením 147 nenašel. Diagnostika nic nehlásí neboť v autě není řídící jednotka klimy.
Dotazy tedy zní:

1. Kde najít relé 147 u vozu VW Polo.
2. Kolik Voltů mám být na kabelech k elektromag. spínači?
3. Případně, kde jinde hledat chybu (např. jak otestovat funkčnost kompresoru, případně jak otestovat funkčnost tlačítka klimy (po stisku se rozsvítí)).

Moc díky za každou radu

Vyřešeno - byla to spečená hlavní pojistka s okolním plastem (pojistka nad baterií)
Octavia L&K, TDI 81 kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“