Sharan r.99 - prístrojovka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Sharan r.99 - prístrojovka
Borci zachrante ma niekto. Na jesen minulí rok pri komunikácii s prísrojovou doskou mi to zamrzlo a prepísali sa hodnoty kodovania prístrojovky. Dôsledkom toho mi prestal ukazovať palivomer a ukazuje stále plnú nádrž. Cez akčné členy je ukazovatel v poriadku. Ked odpojím plavák padne to na nulu. Ale to nie je všedko. Teraz som tu mal taký istý Sharan z ktorého som sa rozhodol odpísať KODOVANIE. Prečítať sa mi ho podarilo "00123" ale stalo sa to isté komunikácia sa prerušila a teraz je tam "00041" a ukazuje to prázdnu nádrž. Ako dokážem vložiť správne kodovanie. Ked vkladám pôvodné kodovanie 00123 a dam to uložiť, neprepíše ho. Je na to niejaky špec. postup?
Sharan 81kW
Takže kódovanie je vyriešené vemy mi pomohol odkaz ktorý som našiel niekde tu na fóre.
http://de.openobd.org/vw/sharan_7m.htm
Správné kódovanie teda je 124
Kombiinstrument}
Steuergerät Codierung (< 05/2000)
STG 17 (Kombiinstrument) auswählen
STG Codierung -> Funktion 07
00?xx: Anti-Blockier-System
0 - ohne Anti-Blockier-System
1 - mit Anti-Blockier-System
00x?x: Wegstrecken-Kennzahl
1 - 3440 für Automatikgetriebe
2 - 4815 für Schaltgetriebe
00xx?: Zylinder-Anzahl
4 - 4 Zylinder-Motor
6 - 6 Zylinder-Motor
Bez problémv ho uložilo. Takže podla VIS to nesedelo ani náhodou. Ale ten problém s ukazovatelom paliva stále pretrváva. Potrebovalô bi som císlo kanálu pre kalibráciu palivomeru. Podľa VIS je to kanál 30, ale pre Sharan 1 to urcite nie je kanál 30. Poradte niekto.[/url]
http://de.openobd.org/vw/sharan_7m.htm
Správné kódovanie teda je 124
Kombiinstrument}
Steuergerät Codierung (< 05/2000)
STG 17 (Kombiinstrument) auswählen
STG Codierung -> Funktion 07
00?xx: Anti-Blockier-System
0 - ohne Anti-Blockier-System
1 - mit Anti-Blockier-System
00x?x: Wegstrecken-Kennzahl
1 - 3440 für Automatikgetriebe
2 - 4815 für Schaltgetriebe
00xx?: Zylinder-Anzahl
4 - 4 Zylinder-Motor
6 - 6 Zylinder-Motor
Bez problémv ho uložilo. Takže podla VIS to nesedelo ani náhodou. Ale ten problém s ukazovatelom paliva stále pretrváva. Potrebovalô bi som císlo kanálu pre kalibráciu palivomeru. Podľa VIS je to kanál 30, ale pre Sharan 1 to urcite nie je kanál 30. Poradte niekto.[/url]
Sharan 81kW
-
- Přispěvovatel
Re: Sharan r.99 - prístrojovka
opraveno , zvlastni je , ze origo budiky z moji galaxy maji kodovani 00096 , jinak tam mam dany benzinový ze sharana a ty museji mit 00124, po pripojeni cinskyho vagu se mi vymazalo kodovani , tak sem tam dal to z puvodnich dnes jsem tam dal 00124 a slava budika zase makaj tak jak maj
něco podobneho se mi stalo taky , ale odsral to otackomer ted mi ukazuje min otacek
něco podobneho se mi stalo taky , ale odsral to otackomer ted mi ukazuje min otacek
kico píše:Borci zachrante ma niekto. Na jesen minulí rok pri komunikácii s prísrojovou doskou mi to zamrzlo a prepísali sa hodnoty kodovania prístrojovky. Dôsledkom toho mi prestal ukazovať palivomer a ukazuje stále plnú nádrž. Cez akčné členy je ukazovatel v poriadku. Ked odpojím plavák padne to na nulu. Ale to nie je všedko. Teraz som tu mal taký istý Sharan z ktorého som sa rozhodol odpísať KODOVANIE. Prečítať sa mi ho podarilo "00123" ale stalo sa to isté komunikácia sa prerušila a teraz je tam "00041" a ukazuje to prázdnu nádrž. Ako dokážem vložiť správne kodovanie. Ked vkladám pôvodné kodovanie 00123 a dam to uložiť, neprepíše ho. Je na to niejaky špec. postup?
Naposledy upravil(a) supermuf0090 dne 26 čer 2012, 17:57, celkem upraveno 1 x.
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
Po roku bez palivomeru problém vyriešený. Kedže nikto nechcel poradiť tak som to znovu napojil na VAG a maturoval som. V prisposobení kanál 01 je korekcia palivomeru mal som tam číslo úplne odveci
(34089). Povolené hodnoty sú od 0 do 20, korekcia cca 5litrov. Dal som tam 10 strednú hodnota a palivomer ukazuje.
. Ale aj tak Ďakujem.

Sharan 81kW