ahojte prosim o radu..nedavno som si nechal naplnit klimu lebo mi vyfucala napln ale hned po oprave som zistil, ze sa mi kompresor klimatizacie vobec nepusta iked technik tvrdil, ze klima funguje..nemoze to byt tym, ze vonku bola teplota 17C a kompresor sa vtedy nepusta? nikdy som to neskumal mozno budete niekdo vediet poradit?? mam manualnu klimu dakujem
nuz tvrdil, ze klima funguje a neoveroval som to moja chyba jojoj musim mu asi zajtra zavolat ..a kompresor by sa mal zapnut hned ako stlacim ac?nikdy som to nesledoval
rai81kw píše:nuz tvrdil, ze klima funguje a neoveroval som to moja chyba jojoj musim mu asi zajtra zavolat ..a kompresor by sa mal zapnut hned ako stlacim ac?nikdy som to nesledoval
Ty máš Sharana, nebo Galaxy, že? Je pravděpodobné že utekla náplň, nejčastější závada je dírka ve slabé trubce co vede pod pravým nosníkem, nebo únik media okolo čidla na filtru klima, ta slabá trubka vede do toho filtru. Jestli tam máš náplň , zjistíš že odšroubuješ zátku na plnění, a zmáčkneš ventilek, jestli to pořádně foukne je to Ok, jestli ne je bez náplně.
Ked stlacis ten ventil tak fuknut moze, ale tlak nemusi stacit pre zopnutie cidla. Ak to pojdes reklamovat tak nech Ti to najprv naplni dusikom a sledujte tlak v systeme ci neklesa, alebo sa vrat pre istotu na druhy den a nech Ti odmera tlak co tam ostal.Ked mas vacsiu dirku tak to aj nejdes podla fucania.