.... klid... trochu tolerance... Miloš je v pohodě borec, trochu samorost se svérázným stylem a atypickým projevem ... takový místní folklór ze Strážnice
Po cca 800km co jsou nové přední brzdy originál i desky (zakoupené v škoda auto) pozoruji malé klepnutí při jízdě na zpátečku. Až mě to zneklidnilo,že by to mohly dělat nové desky????????? Kdysi jsem řešil něco podobného ale to byly větší řachy, destička mlátila.Tak se přihnuly plíšky ale po nějaké době to bylo to samé(jiné vozidlo ale taky octavia a desky ferodo).
V zadu jsou taky kotouče ale cca měsíc zpátky byly desky venku kvůli ložisek a promazané vyčištené a usazené zpět.
Tak přední třmeny zas tak pevné nejsou jak jsem dnes zkoušel,na jedné straně jsem vyměnil sadu vodících pouzder a hodně se ta strana ustalila.Zítra vymění druhou stranu a uvidím jaké to bude. Už mě to nebaví
Vyměnil jsem obě strany vodících pouzder ale sem tam ještě slyším klepnutí při přibrždění na zpátečku,vodící pouzdra jsem ani nemazal. Vždycky jsem to mazal silikonovým olejem ale časem se to naleptá a je to volnější. Kolega schválně rozdělal novou octavii a ty pouzra byly suché od výroby. Tak proto. Podle škodovky by se neměly ani mazat dosedací plochy pro destičky,jen otřet lihem. Tím pádem tam nejspíš vznikne mezera a pak to klepe.
U mně klepal třmen protože byly ko zavity v těhlici na vodicí čepy taky jsem vyměnil čepy myslel jsem že je to dotáhle ale nebilo a časem zase třmen volný ted mám udělaný M10 čepy a vše OK