vymena zamku nebo mikrospinac?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
coberk
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

vymena zamku nebo mikrospinac?

Příspěvek od coberk »

byl jsem u mechanika s tim ze kdys odemknu a otevru spolujezdcovy dvere tak pochvili se zamknou a nesviti me svetylko ve dverich tak sem mu rikal jestli to neni mikrospinac v zamku a on ze to je na vymenu celyho zamku za 3500kc ze ten mikrospinac nejde vymenit a to sami mam v kuvrovejch dveri ze otevru kufr nesviti svetylko a zachvli se to zamkne nevite o nekom z pardubic kraje kdo to opravuje ? díky vw golf 1.9tdi 81kw r.v. 2001
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Za mě, chce to na diagnostiku, zkontrolovat jak chodí mikrospínače a na 90% to bude mikrospínač u spolujezdce když to nepozná vstup přes spolujezdce a možná i u šofera bude KO. Ovšem nikde není napsany, že to je jen mikrospínačem, prvně zkontroluj komplet svazky do dveří(průchodky) a to samý i u pátých dveří. Mně to dělá na dvou golfech ty pátý dveře a jediný co je možný řešení,je vyměnit zámek,stojí kolem litru.Pokud ti někdo tady poradí jak na ty pátý dveře,tak se to naučíme oba!

Ve předu ty mikrospínače vyměníš,na TME.cz stojí asi 50kč +- a jedeš dál!Vzadu bych dal nový zámek a jedeš jak za mlada :)

Děkuji za korekci a případné opravy postupu :)
rehak6co
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Příspěvek od rehak6co »

Problém s mikrospínači zaviní problém s osvětlením, pokud se to samo zamiká, buď zmíněné poškozené kabely v průchodkách, nebo v mém případě to byly studené spoje konektoru k desce v zámku řidiče.

Oprava nic nestojí, ale musíš si dát práci najít ten drát, mikrospínač či studenej spoj...
....320cd
ThrashTheTrash
Aktivista

Jo to sem zapomněl,když to kuchneš tak zkus vytahnout zámek,zapoj svorkovnici do něj co je na 6-8 pinů a sleduj při mačkání té svorkovnice zda se ti to světlo nerožne- z toho plyne problém co popsal kolega,to je taky dost častý!Ve škodovce ani neví co s tím a dávaj nový zámky!!!
mr.freezer
Přispěvovatel

Příspěvek od mr.freezer »

nema zmysel menit zamok pokial to neni uplne KO.. bud tam bude mikrospinac alebo studenak.. popripade polamane kable v prechodke z dveri...
Škoda Octavia I Elegance, 1,9 TDI ASV

Seat Ibiza 6k2 1,9 TDI 66kw AGR, 17" AEZ Bimo, BREMBO MAX 280mm+239mm,VA, S764, soft by Tuning-RC, VR6 prítlačák...KPOWER cca 165PS 360NM... vo vyvoji

VW Caravelle T5 2,5 TDI 4motion
pavelexc
Přispěvovatel

Příspěvek od pavelexc »

rehak6co píše:Problém s mikrospínači zaviní problém s osvětlením, pokud se to samo zamiká, buď zmíněné poškozené kabely v průchodkách, nebo v mém případě to byly studené spoje konektoru k desce v zámku řidiče.

Oprava nic nestojí, ale musíš si dát práci najít ten drát, mikrospínač či studenej spoj...
je na ten mikrospinač napichla i kontrolka otevření dveří v palubovce ,dvoje dveře mi kontrolku nerozsvití při otevření
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

pavelexc píše:
rehak6co píše:Problém s mikrospínači zaviní problém s osvětlením, pokud se to samo zamiká, buď zmíněné poškozené kabely v průchodkách, nebo v mém případě to byly studené spoje konektoru k desce v zámku řidiče.

je na ten mikrospinač napichla i kontrolka otevření dveří v palubovce ,dvoje dveře mi kontrolku nerozsvití při otevření
ano je to na to napojené
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

bude to mikrospinac.. ;) nepojde ti ani bzuciak ak nechas svietit svetla a otvoris dvere.. (crazy)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
ThrashTheTrash
Aktivista

Já řešil problém kdy nešla dioda na seatu ibiza cordoba 2002 a nešel bzučák,ale mikrospínač co je venku tak byl OK!Po demontáži zámku a znovuzapojení stačilo jen šroubovákem klepat po zámku a ten začal skákat jak postiženej,zamykal,odemykal dokola,po rozdělání byl problém v plošáku kam vede těch 8 káblů ze svorkovnice, která se do něj zapojuje! Po proletování vše OK!Ale rozdělat ten zámek a složit je fakt umění!
pavelexc
Přispěvovatel

Příspěvek od pavelexc »

ThrashTheTrash píše:Já řešil problém kdy nešla dioda na seatu ibiza cordoba 2002 a nešel bzučák,ale mikrospínač co je venku tak byl OK!Po demontáži zámku a znovuzapojení stačilo jen šroubovákem klepat po zámku a ten začal skákat jak postiženej,zamykal,odemykal dokola,po rozdělání byl problém v plošáku kam vede těch 8 káblů ze svorkovnice, která se do něj zapojuje! Po proletování vše OK!Ale rozdělat ten zámek a složit je fakt umění!
na co si dat při tom rozdelavaní zamku pozor?má snahu z toho neco povyskakovat
ThrashTheTrash
Aktivista

pavelexc píše:
ThrashTheTrash píše:Já řešil problém kdy nešla dioda na seatu ibiza cordoba 2002 a nešel bzučák,ale mikrospínač co je venku tak byl OK!Po demontáži zámku a znovuzapojení stačilo jen šroubovákem klepat po zámku a ten začal skákat jak postiženej,zamykal,odemykal dokola,po rozdělání byl problém v plošáku kam vede těch 8 káblů ze svorkovnice, která se do něj zapojuje! Po proletování vše OK!Ale rozdělat ten zámek a složit je fakt umění!
na co si dat při tom rozdelavaní zamku pozor?má snahu z toho neco povyskakovat
Pokud to rozděláš, tak už to nedáš asi dohromady pokud to neznáš!Já tak posral několik zámků než sem se to naučil.Jak to rozděláš,tak je dá se říct ámen,ale chce to jen trénink a čas na to.Na skodaoctavia.cz je návod na to!Mrkni tam!
jen-da
Nováček

Příspěvek od jen-da »

A má ten mikrospínač spínat, nebo rozepínat? Zámek jsem neměl origo - VIKA, a tam jde vyměnit celý mikrospínač. Bohužel u toho předchozího již nezjistím, jesli rozepínal, nebo spínal - je úplně KO, navíc zalitý v nějaké tvrdé gumě
kodyijak
Přispěvovatel

Příspěvek od kodyijak »

ThrashTheTrash píše:Za mě, chce to na diagnostiku, zkontrolovat jak chodí mikrospínače a na 90% to bude mikrospínač u spolujezdce když to nepozná vstup přes spolujezdce a možná i u šofera bude KO. Ovšem nikde není napsany, že to je jen mikrospínačem, prvně zkontroluj komplet svazky do dveří(průchodky) a to samý i u pátých dveří. Mně to dělá na dvou golfech ty pátý dveře a jediný co je možný řešení,je vyměnit zámek,stojí kolem litru.Pokud ti někdo tady poradí jak na ty pátý dveře,tak se to naučíme oba!

Ve předu ty mikrospínače vyměníš,na TME.cz stojí asi 50kč +- a jedeš dál!Vzadu bych dal nový zámek a jedeš jak za mlada :)

Děkuji za korekci a případné opravy postupu :)

Přes diagnostiku lze zjistit funkčnost mikrospínače?
rado.h
Přispěvovatel

Příspěvek od rado.h »

Pri otvorených dverách su kontakty mikrospínača zopnuté. Keď otvoríš dvere a nerozsieti sa ti interierové svetlo a za 30 sec. sa ti auto zamkne, tak buď mikrospínač alebo studený spoj v zámku. Už som to robil x krát a vždy jedna z týchto dvoch vecí. Je to robota tak na cca dve hodinky. Samozrejme ak si to ešte nerobil tak možno aj dlhšie, ale dá sa to a nič to nestojí (pár centov za mikrospínač). Návod nájdeš na internete, prípadne napíš.
VW CC 2017, 2.0 TDi 135kw, DSG R-Line, Kessy, ACC, DCC, XDS, Discover Media, R19 AEZ Kaiman, R18 Mallory (zima)
jen-da
Nováček

Příspěvek od jen-da »

Šlo to v pohodě, nejhorší je sundat tu lakovanou plastovou krytku na vložce zámku. Vše jsem propájel, dráty mikrospínače vyměnil, spínač taky a funguje to v pohodě, zatím. Práce zhruba na hodinu. Ještě mě čekají spojujezdcovo dveře a jedny zadní
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“