problem s autobazarem naka pravnicka rada?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman11ééé
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od roman11ééé »

zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

libor.98 píše:Myslím, že ze zákona máš 30dní od koupě na odstoupení od smlouvy bez udání důvodu a máš právo na vracení plné částky.
Bohužel nikoliv, záleží na tom, jak sepsána smlouva a podle jakého zákona je uzavřena (občanský či obchodní). V uvedeném případě, vzhledem k tomu, že je auto užíváno na práci, předpokládám podle obchodního zákoníku (IČ na IČ) v tom případě doporučuju nastudovat § 436 - § 441 obchodního zákoníku.
sky59
Aktivista

Re: problem s autobazarem naka pravnicka rada?

Příspěvek od sky59 »

ezop píše:Kamarad si koupil v bazaru auto a hned na druhy den blblo-špatne starty černý dym. Dal jim to na opravu a pak se to opakovalo asi 4 auto nekdy chytalo normalně a nekdy to zas blblo.Chtěl by jim to vratit ale oni to nechcou zpatky.Muže to vubec podle nakeho zakona vratit? Je z toho neštastny auto stalo 170 000tis a ma to na podnikani a furt to spravujou a stoji.Diky za každou radu jak to tem hajzlum vratit.

vsetky rady su zbytocne co ti tu popisali, dobre si precitaj aku zmluvu si podpisal a podla toho konaj, ak nevies chod k pravnikovi

co nie je napisane sa riadi alebo obcianskym alebo obchodnym zakonnikom, podla toho kto si ty a kto je bazar

ak si podpisal ze sa vzdavas naroku na vratenie a za to ti to dali lacnejsie mas smolu.... alebo ak je tam nieco podobne...

dobre si precitaj co mas na papieri
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Znám i takového,co si šel koupit auto a ten kretén ho ani neprojel. Bazar mu navykládal,že auto je plně servisované atd. Po koupi zjistili od původního majitele,že auto bylo po nehodě a pojištovna(původnímu majiteli) to vyhodnotila jako total šrot . Překupníček auto koupil opravil(bylo i na stolici) a šup do bazaru. A navíc ten osel podepsal smlouvu, kde cena byla o 50 tisíc méně. Samozřejmě když to chtěl vrátit tak mu chtěli dát o těch 50 méně. Ale před tím,se s ním nechtěli ani bavit. A ja říkám - dobře mu tak
Každé auto má svého majitele a proto kupujte podle vzhledu a mluvy vychcaného bazaristy a pak vás odvezou kopytama napřed . Tím nechci nějakého třeba poctivého urazit ale asi jich moc nebude. Jinak je to třeba řešit okamžitě.
VW Passat 2.0Tdi, OI 1.9 Tdi, OII 4x4 1.9 Tdi
ezop
Přispěvovatel

Příspěvek od ezop »

ptal jsem se ho na tu smlouvu a řikal že žadnou smlouvu nema ma jen fakturu.Tak to si myslim že to bude jeho +
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

každý si myslí že skrytá vada je i to že mu auto nejede. Ale jsou to pouze díly a části auta, jejichž poškození není možné při koupi odhalit- rovnaná svařovaná náprava,svařované auto ze dvou či tří kusů, vařený blok nebo vana,vykuchaný katalyzátor.. Ale pokud je to auto po týhle stránce dobrý, tak asi nic nevysoudí. Čerpadlo,vstřiky,turbo jsou díly co podléhají opotřebení. Jako kdyby jsi chtěl reklamovat hučící ložisko,který začalo hučet za týden po koupi.

Jediná možnost je dokázat, že se v nich někdo neodborně vrtal a zfušoval to na prodej..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
dav55
Aktivista

Příspěvek od dav55 »

pokud auto koupil na ico, tak se reklamace muze tahnout na nezbytne nutnou dobu, takze i 10let.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

dav55 píše:pokud auto koupil na ico, tak se reklamace muze tahnout na nezbytne nutnou dobu, takze i 10let.
ten kamoš musí jít za právníkem a zjistit zda jde od smlouvy odstoupit, smlouva nemusí být písemná, pokud lze odstoupit napíše to prodávajícímu a věc vrátí

prodávající musí vrátit peníze z neplatné smlouvy pokud mu vznikne škoda započátává se pokud zápočet uplatní,

u soudu se pak neřeší auto ale neplatná smloubva a vrácení peněz ;)
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

ezop píše:ptal jsem se ho na tu smlouvu a řikal že žadnou smlouvu nema ma jen fakturu.Tak to si myslim že to bude jeho +

tiez si myslim, radsej nic nepodpisat ako podpisat nieco proti sebe
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
Traker
Přispěvovatel

Příspěvek od Traker »

Já tak koupil golfa IV AGR,v brně jednom bazaru kousek od zvonařky. Golf byl nabízen jako krásný servisovaný vůz :) Jejich rampa byla jako na výstavu auta,tak jsem usoudil,že to bude asi v pohodě. Po cestě se rožlo ABS a jenom při zaplém zapalování pořád chrčelo čerpadlo abs,po zvednutí celá půlka auta svařena,takže ze dvou kusů jedno auto! Ihned byl telefon a nechtěli se bavit. Volal švagr,který se v tomto pohybuje a řekl jim takové čísla zákonů a paragrafů a najednou to šlo at to auto hned dovezeme,že nám vrátí peníze ;) takže bych to neviděl až tak černě stím vrácením,ale opravdu řešit hned co nejdřív ;)
VW Golf IV 1.9,race 520,12mm hlava,hybrid turbo+chip MV,sání ARL,FMIC,,jednohmota spojka VR6,výfuk 60mm.MAHA 220PS

Seat Leon Cupra 1.9 ARL 4x4,GTB2264VK,Firad 80%.vyfuk 60mm,FMIC,soft MV

VW Golf VI,2.0 TDI GTD-125kw.úprava profituning--209PS
ezop
Přispěvovatel

Příspěvek od ezop »

jn pujde za pravnikem tak pak dam vědět jestli to vubec nak dopadne.
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

Traker píše:Já tak koupil golfa IV AGR,v brně jednom bazaru kousek od zvonařky. Golf byl nabízen jako krásný servisovaný vůz :) Jejich rampa byla jako na výstavu auta,tak jsem usoudil,že to bude asi v pohodě. Po cestě se rožlo ABS a jenom při zaplém zapalování pořád chrčelo čerpadlo abs,po zvednutí celá půlka auta svařena,takže ze dvou kusů jedno auto! Ihned byl telefon a nechtěli se bavit. Volal švagr,který se v tomto pohybuje a řekl jim takové čísla zákonů a paragrafů a najednou to šlo at to auto hned dovezeme,že nám vrátí peníze ;) takže bych to neviděl až tak černě stím vrácením,ale opravdu řešit hned co nejdřív ;)

To co tady popisuješ je uplně jiná situace..auto ze dvou kusů. To je šance na úspěch 99%. V případě závady by se jim muselo prokázat,že o ní věděli a zatajili to. Lidi si někdy myslí,že když koupí auto za 150tis,že mají NOVÉ auto...omyl je to stará opotřebovaná věc a s tím taky bude bazar argumentovat. Nechci bazarníky nějak bránit,ale oni taky nemají místo očí rentgen,aby prokoukli,když jim tam nějaký vychcánek postaví časovanou bombu na kolech.
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
slovacek.milos
Aktivista

[quote="mecano"]

. V případě závady by se jim muselo prokázat,že o ní věděli a zatajili to.

podle mě žiješ v bludu jako jsem žil já tam se nejedná o závady ale vady to že je auto svařené ze tří tak nemusí být vůbec vada
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

slovacek.milos píše:
mecano píše:
. V případě závady by se jim muselo prokázat,že o ní věděli a zatajili to.

podle mě žiješ v bludu jako jsem žil já tam se nejedná o závady ale vady to že je auto svařené ze tří tak nemusí být vůbec vada
Auto svařené ze dvou...a víc,pokud ti to zatají a nekupuješ to už s tím že o tom víš,tak tohle musíš snad u každého soudu vyhrát (pokud by to došlo až tak daleko) Už jen s ohledem na bezpečnost při havárii takového šrotu.
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
slovacek.milos
Aktivista

vůbec nic nevyhraješ, auto prošlo STK je v provozu, jeden znalec napíše je to na hovno druhý je to v pořádku a co nic

já pár aut tak složil a měl jsem z toho i problémy stál jsem i před soudem v hodoníně

lidi holt někdy propadnou panice a za šílence tě majíce honí tě jak zajíce ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“