Dobló 223 1.9JTD 77kW neprošlo ME

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ace ventura
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Dobló 223 1.9JTD 77kW neprošlo ME

Příspěvek od ace ventura »

Máme doma uvedené vozidlo, najeto 280tkm. Nyní neprošlo ME kvůli kouřivosti. Max. 1,94; naměř. 5,5. Paměť chyb prázdná.

Původní majitel najel 250tis., zvýšená kouřivost byla i po koupi. Hlavně rozjezd na plný plyn - oblak černého dýmu za vozem od 3tis. Zátah a spotřeba O.K. Poté proveden servis včetně rozvodů, pův. vzducháč černej jak bota a filtrbox nedobře sesazen. Váha zašpiněná a na mřížce mouchy. Pročistil jsem ji a kouření hodně ustalo. Zdálo se to dobré, ale ME neprošlo.

Pročítal jsem fórum a hledal možné příčiny. Dnes jsem zaslepil EGR a změna tam je. Lepší odezva na plyn a příjemnější zvuk na volnoběh. Najezdil jsem asi 20km a nezakouřilo. Jen když podržím 2ku tak u 4tis (jak je motor na konci) je něco málo vidět - jen to pšukne. Dřív to ale bylo clona za autem :)

Koukněte prosím na log, jestli je to dobré. Tlak nafty jsem logoval, ale nemůžu graf najít. Hodnoty skutečné a požadované se prolínaly.

http://photo.uloziste.com/?fotka=499a87 ... 365&size=3

Díky.
Torgan
Přispěvovatel

Příspěvek od Torgan »

Vaha vzduchu nieje v najlepsej kondicii.Lepsie by bolo kupit novu. Este kup napr. Valvoline diesel system cleaner vyjazdi nadrz a bude to ok.
Fiat Bravo 1,9JTD GT- velky IC,vyfuk,Turbo I.H.I RHF5 1,1-1,5 Bar, 235 dvojhmota+ kovokeramika,Vacsie kotuce v predu v zadu, soft BH motor 160ps 360Nm
Fiat Bravo II 2007 1,9 JTDM 88 KW+Sharkan Chip. BMW E91 2012 325D 150Kw
ace ventura
Sběrač informací

OK, díky. Origo Bosch není zase tak drahá...
Škoda Superb 2,8 V6 Elegance, Anthracite Grey metallic, Exclusive Onyx, 17" Solid, Rhapsody + Digital Sound System
blacklight
Přispěvovatel

Příspěvek od blacklight »

Torgan píše:Vaha vzduchu nieje v najlepsej kondicii.Lepsie by bolo kupit novu. Este kup napr. Valvoline diesel system cleaner vyjazdi nadrz a bude to ok.
Já jsem někde na internetu viděl jak lidi za palivovým filtrem dali flašku Vifu s naftou 50:50 a na přepadu to odchytávali.

Motor nastartovali na volnoběh a pak chvilkama protočili do 4000.

Údajně ten motor po takovém výplachu jel mnohem líp, a původně vysoké korekce byly minimální. Pokud to tak opravdu funguje, tak by to mohlo pomoct té kouřivosti.
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
mecano
Přispěvovatel

Re: Dobló 223 1.9JTD 77kW neprošlo ME

Příspěvek od mecano »

ace ventura píše:Máme doma uvedené vozidlo, najeto 280tkm. Nyní neprošlo ME kvůli kouřivosti. Max. 1,94; naměř. 5,5. Paměť chyb prázdná.

Původní majitel najel 250tis., zvýšená kouřivost byla i po koupi. Hlavně rozjezd na plný plyn - oblak černého dýmu za vozem od 3tis. Zátah a spotřeba O.K. Poté proveden servis včetně rozvodů, pův. vzducháč černej jak bota a filtrbox nedobře sesazen. Váha zašpiněná a na mřížce mouchy. Pročistil jsem ji a kouření hodně ustalo. Zdálo se to dobré, ale ME neprošlo.

Pročítal jsem fórum a hledal možné příčiny. Dnes jsem zaslepil EGR a změna tam je. Lepší odezva na plyn a příjemnější zvuk na volnoběh. Najezdil jsem asi 20km a nezakouřilo. Jen když podržím 2ku tak u 4tis (jak je motor na konci) je něco málo vidět - jen to pšukne. Dřív to ale bylo clona za autem :)

Koukněte prosím na log, jestli je to dobré. Tlak nafty jsem logoval, ale nemůžu graf najít. Hodnoty skutečné a požadované se prolínaly.

http://photo.uloziste.com/?fotka=499a87 ... 365&size=3

Díky.
Váha ti ukazuje míň vzduchu a to se rovná míň paliva,tak si myslím že s tou kouřivostí budeš mít problém jinde...ne ve váze
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
Jarda_6
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_6 »

blacklight píše:
Torgan píše:Vaha vzduchu nieje v najlepsej kondicii.Lepsie by bolo kupit novu. Este kup napr. Valvoline diesel system cleaner vyjazdi nadrz a bude to ok.
Já jsem někde na internetu viděl jak lidi za palivovým filtrem dali flašku Vifu s naftou 50:50 a na přepadu to odchytávali.

Údajně ten motor po takovém výplachu jel mnohem líp, a původně vysoké korekce byly minimální. Pokud to tak opravdu funguje, tak by to mohlo pomoct té kouřivosti.
Takhle jsem čistil vstřiky na Ducatu a to na 100% VIF, půl hodiny volnoběh a občas mírně prošlápnout plyn.
blacklight
Přispěvovatel

Jarda_6 píše:
blacklight píše:

Takhle jsem čistil vstřiky na Ducatu a to na 100% VIF, půl hodiny volnoběh a občas mírně prošlápnout plyn.
To Ducato jsi měl JTD? Bylo to poznat?
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
Jarda_6
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda_6 »

Jo, 2,2 JTD - motor Ford. Korekce se srovnaly a pan diagnostik jen kroutil hlavou :D . To vlákno je tady ve fóru kousek zpátky - klepání při akceleraci.
ace ventura
Sběrač informací

mecano píše: Váha ti ukazuje míň vzduchu a to se rovná míň paliva,tak si myslím že s tou kouřivostí budeš mít problém jinde...ne ve váze
Takže by to mělo mít vliv jen na "výkon"? - za předpokladu, že je vše ostatní ok. Škoda že nemůžu najít logy před tím zaslepením. Tam zase ukazovala víc a to o dost. Teď to viditelně nekouří tak to snad bude dobrý.
Škoda Superb 2,8 V6 Elegance, Anthracite Grey metallic, Exclusive Onyx, 17" Solid, Rhapsody + Digital Sound System
blacklight
Přispěvovatel

A oni ti před emisema načítají auto na diagnostiku?

Pokud ne, tak je ještě možnost odpojit váhu, egr a případně ještě něco tak, aby to spadlo do nouzáku, tím pádem to pojede na 80% výkon a paliva tam nepůjde tolik... pak by to mohlo projít.

Mě v nouzáku z auta nikdy nevyšel ani obláček :)
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

ace ventura píše:
mecano píše: Váha ti ukazuje míň vzduchu a to se rovná míň paliva,tak si myslím že s tou kouřivostí budeš mít problém jinde...ne ve váze
Takže by to mělo mít vliv jen na "výkon"? - za předpokladu, že je vše ostatní ok. Škoda že nemůžu najít logy před tím zaslepením. Tam zase ukazovala víc a to o dost. Teď to viditelně nekouří tak to snad bude dobrý.
Ano,pokud by váha ukazovala míň vzduchu,motor by měl menší výkon,míň paliva
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
ace ventura
Sběrač informací

blacklight: nenačítají, jen koukal jestli nesvítí kontrolka motoru...
ace ventura
Sběrač informací

Tak je to OK, kouřivost v normě a máme nálepky. Jen je sazí plný výfuk. Takže stačilo zaslepit EGR.
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“